ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Здравейте!

Направих и едно ново албумче -от 6-тия до 9-тия месец на дечицата-http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-6-9-m.491340.18206885

И сложих линк към снимките на най-отгоре на първа страничка.Явно нещо при копирането на темите се е затрил newsm78

За Криско,благодаря ,че питате Hug.Вече почти се е оправил,но още отхрачва(много гадна дума ей) и влачи малко хрема Tired

Дидка и тя е добре,дори вече яде пюре  Laughing

# 481
  • София
Здравейте,
Пробвахте ли масажа на очето за запушено слъзно каналче?
Аз от няколко дни съм с температура и ми ужасно зле, но тъй като си позволих само един Фервекс съм ужасно зле...ама ще се оправя. Бебон да е добре!
За врачки и баячки съм абсолютно съгласна, че трябва първо да проверим дали нищо му няма на детето преди да потърсим тяхното съдействие, но съм и съгласна, че ако детето го боли коремче едва ли, ако му измиеш очетата ще му мине. Така че нека търсим златната среда! Още повече знаете репликата "усещам поглед" ... как се усеща това? Не е ли вид енергия? Не знам дали сте обърнали и внимание да видите, че едно от първите неща, които бебето научава само е кога го гледате. На мен не ми пречи едно червено конче на ръчичката.
А за комшиите и ремонтите...думи нямам да опиша човешката простота! Наистина най-доброто решение е застраховката! Аз единствено се възмущавам на наглостта и дебелоочието на някои хора.

# 482
Здравейте,
Ронка, бързо оздравяване, това с ушенцето звучи ужасно, милото дете Sad
Всички болни бързо да оздравяват.  Peace
Марина след болеста отвори един апетит  ooooh! ще ми изяде ушите. Яде цяло пюре от малките плюс мляко. Много ми се вижда.
Да ви питам на братовчедка ми , са и взели пари за първо посещение и записване при педиатър, защото нямала акт за раждане  newsm78 И при двете ми деца, първото посещение в къщи е било безплатно, това нещо ново ли е или са я излъгали. Освен това бебчо на 15 дена яде по 80-90 грама и пак е гладен, лекарката им казала повече от 60 да не му дават, и то милото реве от глад втори ден. Аз и казах да си го храни, колкото си иска, ама да ви питам дали е нормално. То суче от нея, аматя е с ужасна рана и гной от секциото, правят и дренажи, пие антибиотици и май кърмата и спира.

# 483
  • София
Ето ме и мен,
аз пък днес захраних бебо с картофче. Едва изяде три лъжички и то половината гълта, другата половина плюе, много смешен беше. Утре пак. Да ви питам сега за останалата чст от пюрето, утре мога ли да дам пак от същото, защото сложих кърма, която вчера е размразена. Знам, че след размразяване може 24 часа в хладилника да седи, ама дали може и утре да дам пюрето с тази кърма понеже предварително я сложих на цялото количество?

# 484
  • Пловдив
Здравейте,
Да ви питам на братовчедка ми , са и взели пари за първо посещение и записване при педиатър, защото нямала акт за раждане  newsm78 И при двете ми деца, първото посещение в къщи е било безплатно, това нещо ново ли е или са я излъгали...

Пълни глупости са това Close.Що за педиатър?

На кое бебе му е готов акта на 3-4 ден.Ай сектир от търговци ooooh!

Акта се носи по-късно,просто се попълва бланката за избор на лекар на бебето

# 485
  • Лавал-Пловдив
Ето ни и нас. Захранването върви доста успешно и по план:) След 10те дена каша, пробвах сладки картофи, които много му се усладиха. Зяпа, лапа, а като не давам повече се сърди. Днес за последно ще дам картофи и утре ще опита моркови. Не забелязвам да има промяна в количеството и консистенцията на акото, както и на млечните му хранения - пак си яде 5 пъти по 180мл.
И при мен диетата върви с пълна сила - едната седмица мина, мога да кажа, че я спазвах много стриктно, и корема изведнъж се стопи. Определено ми е по -леко, но не искам да се тегля докато не минат 2те седмици.
Днес пекна слънце, след една доста хладна седмица и след като изчистя ще сме навън.
Пожелавам ви успешна и пълноценна седмица  Hug

# 486
  • София
здравейте
днес времето е едно .... и се отдадох на домакински задължения - чистене, пране, пазаруване, готвене ... Crazy
Mirkam благодарско за албума  bouquet качих две снимки, да се отчетем Wink тук тук
... са и взели пари за първо посещение и записване при педиатър, защото нямала акт за раждане  newsm78 ....

Пълни глупости са това Close.Що за педиатър?

На кое бебе му е готов акта на 3-4 ден.Ай сектир от търговци ooooh!

Акта се носи по-късно,просто се попълва бланката за избор на лекар на бебето
и на мен ми взеха 15 лева  #Crazy хич не съм се замисляла редно ли е Rolling Eyes Close ooooh!
искам да попитам мамите, който готвят сами на бебешорите и замразяват - по колко кубчета давате на хранене newsm78 аз давам по 3, но си направих опит в събота и се оказа, че 100мл вода е 5 формички Crazy въведох и второ хранене следобед. сутрин давам три зеленчуци и каша, а следобед плодчета пак три Rolling Eyes значи общо около 120мл, не че е заслабнал Ого Crazy а и не замествам хранене - докърмваме си се Whistling
желая ви весел и усмихнат ден Peace

# 487
seagirl83 за кашата можеш да даваш например елда,овес и киноа Peace[/b]
OВЕС НЕ!!!,съдържа глутен.

оризова каша -> кафяв ориз -> елда -> царевица -> просо -> киноа, амарант
оризова каша -> елда -> царевица -> просо -> киноа, амарант
оризова каша -> елда -> просо -> царевица -> киноа, амарант
оризова каша -> царевица (нишесте) -> елда -> просо -> киноа, амарант

Глутенът малко по-натам.

# 488
  • Пловдив
Хайде и нас ни има вече в албума
ТУК, ТУК, ТУК и ТУК

# 489
Ооо извинявай грешката е моя не Овес-просо да!!!
Благодаря на Деси
Сега ще Ви кажа защо взимат пари-ако е идвал педиатър,а не личен лекар.На една моя приятелка така и взимаха,защото бебето е записано при един личен,пък педиатър ,който работи с личния идва да го наблюдава и някакви такива схеми и те си взимат пари

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 17:54 от -silvana-

# 490
Моята педиатърка от първото посещение досега си ми взима по 30 лв.И е истина,че си взимат пари за първо посещение,когато няма акт за раждане,защото един вид не сме им пациенти още и идват като частни лекари.Нещо такова.

# 491
  • София
И нашата педиатърка пък ни взе 35лв за първото посещение, но тя си е специалист педиатър, не личен лекар. И около 40 мин. й трая прегледа. Аз знам, че за първото посещение вкъщи по принцип се взима 20лв.
А на мен никой не ми отговори на въпроса в предния пост  - за последващо използване на пюре приготвено с размразена кърма от предния ден.

# 492
Да,и аз съм чувала за много такива плащания.Нашата педи каза ,че това си е печелбарство.Тя нито за Ники,нито за Бобо ми е взимала пари при първо посещение.Те си ги теглят просто по-късно от касата,когато акта за раждане е готов.

Ронка,много кофти това с Криси.Е как направи това възпаление,от къде му дойде до  главата.Сега по-скороен ли е от Аб?

ginbay,много порастнал този младеж  Hug

Бобо е на ХА Аптамил,защото от Бромхексина му се разбърка коремчето.Е излекувахме кашлицата,ама сега останаха червата.Давам и Био гайа,бавно но славно се оправя.Абсолютна диета,само мляко .Ще се захранваме някой ден отново.И дупето е добре,оправихме го с Джин Джира,за първи път го ползвам,много съм доволна.Просто ме разби,от 2-рото пръскане завехват раните.За 5-6 дни е чисто нов.

sofy,не съм компетентна особено.Но мисля че ако е седяло в хладилника,и не е бъркано в него с лъжичка от слюнките,може да се дава.Нека кажат и другите мами.

# 493
И нашето педи, което първоначално избрахме, не ни иска пари за първия преглед. Взе епикризата от болницата и трябваше да й занеса акта за раждане, когато е готов. Аз настоях да й дам, тъй като беше почивен ден, а и не живее близо Peace

И аз имам въпрос - оризовата каша с вода или с АМ да бъркам, при положение, че се кърмим /немога да се цедя, за да е с кърма/. След тиквата, с която захраних, картофа ни се струва отвратителен и го пробутвам с...тиква Laughing Иначе само като ме види с купичката и започва да пърха с ръчички и крачета чак  Wink

Ронка, милото дете  Hug Аз цял живот съм страдала от уши и мога да кажа, че болката е отвратителна  Hug Пази ги известно време- внимавай да не влиза вода, докато се къпете, никакво течение и при силен вятър - завет или шапка. Дано да е инцидентно, а не да му е слабо място, че имам приятелка, която и до ден днешен всяка и дребна настинка я удря в ушите.

Ако някоя мама живее по южното черноморие, моля да ми пише на лични  Hug

# 494
  • Сф
 Peace Ето ме и мен Hug

И аз знам като Деси, така ми обясни нашето педи Naughty

Ние сме добре, растем и Убавеем Laughing
Захранихме се, вече давах и каша, ама нещо не може да ака нормално ooooh!

За море-ооооо, как го чакааааммм Heart Eyes Имам леля във Варна, която само нас чака и ми вика-ти нали ще дойдеш цяло лято Laughing, ама вилата й е близо до Дилбер чешма, преди Аладжата, та ако съм без кола...хич не знам как ще мръднем някъде, то само до магистралата да слезеш си е егати оф роуда Thinking Ма ше ходим с Емил, де, не искам да ходя сама на море Crossing Arms

Иначе и на други места ми се ходи и със самолет ми се пътува, ма засега няма изгледи Stop

Четох ви днес, болничките да оздравяват Praynig, а за уроките-ми не знам вярвам ли не вярвам ли...и аз не знам, ма по-скоро съм склонна да вярвам, че злобата и завостта се материализират и повлияват на човека отрицателно и на този, койото ги изпитва и на този,  към когото са насочени! Но никога, НИКОГА не бих отишла на врачки, баячки, гледачки, куршуми, муршуми и подобни глупости, по-скоро бих намазала със Богоявленска вода или бих завела в църква да й прочетат молитвичка за здраве! Peace
Стана ми смешно по-нагоре някой беше писал-аз не съм вярваща, дъра-бъра, ма "слава Богу "нещо си Mr. Green
Та така, иначе днес дадох пащърнак, хареса се, то кое ли не се харесва при нас Laughing и на мен ми хареса Rolling Eyes
На консултацията на 6-ти ни биха хепатитната и ни измериха 7200 Peace А сега изследвания трябва да правим, ма след като ми мине изпита  Tired Минах казуса, ма в сряда имам устен, много ме е страх....и хич не ми се учи и Анелия само крещи и се дере, май ни почват зъби Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт