КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Синята фея , цвета на кухнята , която си показала е магнолия .И аз се чудех между жанилия , магнолия и крем .Накрая избрах крем на Salex  http://picasaweb.google.bg/lh/photo/Hxy_Ei00xX3USaAekY0E_A?feat=directlink . Моята кухня ще е нещо такова само още се чудя за плота и гърба , че този вариант на гръб нещо не ми харесва http://picasaweb.google.bg/lh/photo/3LTpEHczlH7P-geeejHycA?feat=directlink
Може ли да кажеш на коя фирма е този цвят магнолия. Така изписано в гугъл не ми изкара нещо, което да ме ориентира. Ако имаш записан и каталожен номер на цвета...  Praynig  Mr. Green

# 451
Аз този цвят го бях видяла тук във Варна в магазина на Стилекс . Незнам къде другаде има . Погледни крема на SALEX , той е почти същия  цвят , да не кажа ,че това на снимката е точно крем за мен (поне от това което съм виждала магнолията също малко ми жълтее)

# 452
# 453
Креми, преди беше показала един друг крем на Салекс - по-тъмен беше... значи ли това че има няколко рзлични крема и то от една фирма?

П.П. Сега видях на Салекс имат крем гланц, което хич не изглежда поне при мен като крем, твърде светло е, но си струва да се види! http://www.salex.bg/index.php/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1% … BD%D1%86-651.html
(или може би е точно това, което Креми е показала, но заради по-тъмния фон на страницата ми изглежда почти бяло)

# 454
Много се извинявам , сега видях че първия път цвета който съм показала за крем - НЕ е това - това е капучино (объркала съм при качването ) Rolling Eyes Последното е истинския цвят.

# 455
Сигурно е от фона ,защото аз си изтеглих цвета точно от сайта им. Най- добре е да се види на място

# 456
И друго да питам - предложиха ми от фирмата да сложат кант-дръжки, че има много малко място на ъгъла и ако са стърчащи да не се пречкат - как ви се виждат, удобни ли са за тези, които ползват такива, на мен ми се вижда малко стерилно с тях, другите като че ли са ми по-интересни, пък и не си падам твърде по хромирани елементи в кухнята, ама пък може да се прежаля - то с какво ли не направих компромис вече!  Tired

# 457
Помощ...с какво чистите / поддържате ,  пръстите /следите по кухненските шкафове ВЕНГЕ  Praynig

# 458
  • София
И друго да питам - предложиха ми от фирмата да сложат кант-дръжки, че има много малко място на ъгъла и ако са стърчащи да не се пречкат - как ви се виждат, удобни ли са за тези, които ползват такива, на мен ми се вижда малко стерилно с тях, другите като че ли са ми по-интересни, пък и не си падам твърде по хромирани елементи в кухнята, ама пък може да се прежаля - то с какво ли не направих компромис вече!  Tired
За мен кант дръжките не са особено удобни, аз им викам "чупачки на нокти", но това зависи от профила им. Има обаче друг вариант, ако вратите ти са от МДФ могат да се направят без дръжки като горния ръб е скосен навътре, тогава нито имаш метални елементи, нито има пуш-механизъм, който също не харесвам, а отваряш вратите лесно!

П.П.: Може да се направи и на врати от ПДЧ, но се прави по-различно скосяване от това на МДФ-а и се кантира по определен начин.

# 459
За мен кант дръжките не са особено удобни, аз им викам "чупачки на нокти", но това зависи от профила им. Има обаче друг вариант, ако вратите ти са от МДФ могат да се направят без дръжки като горния ръб е скосен навътре, тогава нито имаш метални елементи, нито има пуш-механизъм, който също не харесвам, а отваряш вратите лесно!

П.П.: Може да се направи и на врати от ПДЧ, но се прави по-различно скосяване от това на МДФ-а и се кантира по определен начин.

Аз с особено големи нокти не мога да се похваля, те и без друго все са ми изпочупени  Joy. А с това скосяване и кантиране... не знам дали някой ще ми се върже, абе уж всичко могат тия фирми, пък навсякъде има ограничения, кой с едни само материали работи... кои само така прави... не те с мен, а аз с тях трябва да се съобразявам. Сега се чудя мога ли да ги накарам тия да използват плоскости, дето ги няма в техните каталози, че нещо с тяхната ванилия не ме кефи... пък само тя им е гланц - че и кант нямат за нея гланцов, бе то не е една беда...

# 460
Помощ...с какво чистите / поддържате ,  пръстите /следите по кухненските шкафове ВЕНГЕ  Praynig

аз ги чистя с най-обикновена топла вода и веро и подсушавам след това

# 461
  • София
Синя фея, зависи на каква фирма попаднеш. "Всичкото" е относително понятие и за някои хора то се изчерпва с определени неща. Аз лично не разбирам защо фирмите отказват да правят нещо, стига да е конструктивно възможно. Или пък да работят само с определени материали.. Би трябвало щом има търсене да има и предлагане.

# 462
  • София/Осло
Синята фея  -можеш да използваш пуш бутони или вкопани дръжки  Peace

# 463
И аз това се чудя, на едно място не ми обърнаха внимание, защото в каталозите на двете фирми, с които работят, нямало шкаф с механизъм 30/150, били само по 40...Явно имат доста клиенти и не се занимава с " проблемни " проекти Simple Smile

# 464
  • София
демек, на които имат каталози под ръка, аз обикновено ровя като луда, за да намеря механизъм с подходящ размер за мястото, на което искам да го завра, но за повечето хора е по-лесно да се съобразят с механизма, който им е под ръка и е разбираемо.

Общи условия

Активация на акаунт