Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 814
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
само тсх ти е достатъчно,за да се разбере как ти се отразява дозата на еутирокс.

И отсега натаък само този хормон ли се изследва?
Вярно ли е, че за да няма рецидив на възлите, трябва да се поддържат ниски стойности на ТСХ? Въпросът ми е принципен...

Пулсар, това се казва телепатия! Вчера си мислех за теб - казвам си, какво става с теб, явно си супер, та си ни позабравил...Всичко ще се оправи, късмет!

# 166
принципно е достатъчен,но ако имаш и хашимото също и тат,мат.
ами желателно било според ендото да е до 2 - 2,5 при млади хора,а при опити за забременяване 1-1,5.уж еутирокса предпазвал от възли,злокачествени дегенерации,но докато бях с възли една ендокриноложка ме накара да го пия,за да се задържат,че даже и изчезнат,а те нараснаха и се умножиха..сега ще видим колко ще ни предпази от рецидив.
4ик4ирик,а ти как си?на колко еутирокс си?

# 167
А как се разпознава (?) Хашимото? Може ли да имам, пък да не знам и ендото да не го е открило? Психясвам, а?

Още съм на 50мг, кажи-речи добре съм. Малко нямам тонус, дали е защото пълнея, или хормона? Върнаха ме за началото на май, тогава ще направя изследвания и ще ви кажа как съм по показатели Wink

# 168
кажете за добри лекари във Варна, лекувам се от около 2 години с л-тироксин , но досега ми изследваха само антителата първия път бяха около 200 , а втория към 350, хормоните до сега не са ми ги изследвали

# 169
Вярно ли е, че за да няма рецидив на възлите, трябва да се поддържат ниски стойности на ТСХ? Въпросът ми е принципен...

4ик4ирик, не зная дали ниските стойности на ТСХ спасяват от рецидив, но моето в момента е 0.65 а си имам възли. А за Хашимото мисля че трябва да изследваш антитела  newsm78 .

# 170
4ик4ирик,за хашимото има високи антитела,а и на биопсията щеше да ти излезе.
tyty,д-р сарджева е добра във варна.

# 171
Здравейте,вече съм си в къщи,операцията ми продължи 3 часа. Имала съм не само възли, а и тумор, по-голям от яйце, залепен на единия лоб и отиващ в гръдния кош. Пандев го беше снимал и ми го показа. Така че не е било безсмислено да се оперирам, тумора не се е виждал на ехограф, защото е бил зад гръдната кост. След операцията ми беше малко гадно, треперех в подължение на 20 минути от упойката, цялото легло се тресеше, иначе не ми е било лошо, въпреки цигарките които пуших сутринта. Запалих вечерта към 8.00, когато си тръгна доктора. Сега ще чакам хистологията, а изслезвания ще правя чак след месец и половина за назначаване на ел.тироксина.

# 172
propadnala , честито и браво !  Hug Дано всичко е наред оттук нататък и да се възстановиш спокойно!  ooooh! Еййй това с тумора ме разби ! А уж нямаше оплаквания  Thinking

# 173
propadnala,бързо възстановяване! Hug

# 174
Propadnala бързо въстановяване Hug
4ик4ирик не е хубаво да напълняваш след операцията ,яж повече плодове и млечни продкти.

# 175
завиждам ви за операциите.
абе девойки няма ли да имаме бебе в темата . Laughing

# 176

абе девойки няма ли да имаме бебе в темата . Laughing
Хайде да започваме от теб. hahaha baby_neutral

# 177
абе yori бе, yori- мойта работа е малко а дано, ама надали............. Sad
ама нали чакаме джулианчо да роди всеки момент - дано тя да ни е на късмет, малко да се освежи темата

# 178
Аааа ти за това говориш ,е нищо де . Embarassed
Аз да ти кажа забременях точно на седмия месец след операцията и то от раз а преди се мъчихме 5години,тъй че се надявам силно при хубавите ти резултати да е побързо и при теб.
А и аз нали съм отскоро във форума и незнаех че чакаме бебе във темичката ,което естествено не ме извинява ,та хайде дано има леко раждане милата ,и здраво бебче.  bouquet

# 179
аз забременявам от раз, но не мога да износя докрай ...... надявам се сега като съм открила проблема да се получат нещата

много ми е странно между другото защо в епикризата ми пише че имам хашимото при положение че тат и мат са ми в норма  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт