Не ми позволява да пазя диети.ПОМОЩ.

• 1 472
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте.Проблема ми е, че родителите ми не ми позволяват да пазя диети.Аз съм на 17 години, висока съм 170 и тежа 58 килограма.Да-теглото ми е в норма, и не съм дебела, но искам да съм по слабичка(ако съм по слабичка повече ще се харесвам и ще се чувствам по-добре).Но проблема ми е , че като започна диета, майка ми ми я проваля, защото ме кара да ям.Дори понякога не ми се яде и не ям по цял ден и майка ми като разбере и започва да ми се кара.Но тя не може да ме разбере, че искам да сваля 3-4 килограма.Е как мога да я обедя и да ме остави да си ги сваля??Иначе спортувам много, но със спорта само се стягам, а килограми не свалям.

# 1
  • Cacao Land
Здрасти. Майка ти е права, от диети нямаш нужда. Просто хапвай по-малки порции, храни се редовно (на често) и не стой по цял ден гладна, иначе няма как да отслабнеш. Пък щом си активна и спортуваш, значи изглеждаш страхотно, тези 3-4кг да са ти проблема  Wink. Успех

# 2
Здрасти. Майка ти е права, от диети нямаш нужда. Просто хапвай по-малки порции, храни се редовно (на често) и не стой по цял ден гладна, иначе няма как да отслабнеш. Пък щом си активна и спортуваш, значи изглеждаш страхотно, тези 3-4кг да са ти проблема  Wink. Успех
Ето, че твоето мислене е като на майка ми.А просто моята идея и желание е да сваля 3-4 килограма, но как да убедя майак си да ме остави на мира да си ги сваля  Sad Sad Sad

# 3
  • Cacao Land
Соничка, писах ти с най-мили чувства, а и повярвай ми, майка ти иска да си здрава, красива и да мислиш за други по-готини неща от това да се тормозиш как да отслабнеш 3-4кг и то зад гърба й. Сигурна съм, че ако помислиш над това, ще се съгласиш с мен (с майка си).

Иначе е страхотно, че имаш идея и желание, но това не става непременно с някоя написана диета. Даже става по-зле- в момента, в който спреш диетата и всичко се връща двойно. После става като омагьосан кръг и така ще се въртиш години в него, ту нагоре, ту надолу. За това и те посъветвах- хапвай това, което има в къщи, ако имаш избор наблягай на зеленчуците, плодовете, хапва сурови ядки, кисело мляко, рибка, общо взето каквото има сготвено в къщи, само че си сипвай малка порция и я хапвай без хляб (освен, ако не е пълнозърнест сандвич, примерно). Пий много вода и неподсладен чай, избягвай да слагаш захар в напитките и да ядеш неща като чипсове, вафли и бисквити. Така ще паднат тези кила и няма да се върнат обратно, а ти ще си имаш постоянен режим на хранене, ще си доволна от себе си и няма да си обсебена от мисли за диети и други подобни.

# 4
Соничка, писах ти с най-мили чувства, а и повярвай ми, майка ти иска да си здрава, красива и да мислиш за други по-готини неща от това да се тормозиш как да отслабнеш 3-4кг и то зад гърба й. Сигурна съм, че ако помислиш над това, ще се съгласиш с мен (с майка си).

Иначе е страхотно, че имаш идея и желание, но това не става непременно с някоя написана диета. Даже става по-зле- в момента, в който спреш диетата и всичко се връща двойно. После става като омагьосан кръг и така ще се въртиш години в него, ту нагоре, ту надолу. За това и те посъветвах- хапвай това, което има в къщи, ако имаш избор наблягай на зеленчуците, плодовете, хапва сурови ядки, кисело мляко, рибка, общо взето каквото има сготвено в къщи, само че си сипвай малка порция и я хапвай без хляб (освен, ако не е пълнозърнест сандвич, примерно). Пий много вода и неподсладен чай, избягвай да слагаш захар в напитките и да ядеш неща като чипсове, вафли и бисквити. Така ще паднат тези кила и няма да се върнат обратно, а ти ще си имаш постоянен режим на хранене, ще си доволна от себе си и няма да си обсебена от мисли за диети и други подобни.
newsm45 Weary Да, но най-големият проблем е, че преди година отслабнах и нали свикнах сега да не ям нито хляб, нито мазно, нито тестено, нито сладко , абе изобщо се храня здравословно, но не свалям(много рядко ям сладко).И все пак ако почна някоя строга диета мога да сваля и да ги задържа.Миналата година свалих и си ги задържах....

# 5
 Ако съчетаеш тренировките с L-carnitinе ще поотслабнеш без някакъв по-особен режим, щом са само 3-4 кг и това ще свърши работа.

# 6
  • София
Соничка, прочетете заедно с  мама за 90 дневната диета. То си е режим на хранене,  нещо като разделното. Даже може да я зарибиш и да я спазвате заедно. Аз като бях на 15 год. бях на нея. Майка ми от солидарност я спазва също. Накрая тя имаше по-добър резултат.  Mr. Green
И не забравяй - много движение.

# 7
Соничка, прочетете заедно с  мама за 90 дневната диета. То си е режим на хранене,  нещо като разделното. Даже може да я зарибиш и да я спазвате заедно. Аз като бях на 15 год. бях на нея. Майка ми от солидарност я спазва също. Накрая тя имаше по-добър резултат.  Mr. Green
Една приятелка ме поъветва да споделя с майка си за тази диета, и и казах и се скаракме.Тя само като чуе думата диета от моята уста и полудява.Иначе майка ми другия месец си почва друга диета(безвъглехидратна)Питах я дали мога да я спазвам а тя каза, че не ми е било нужно  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 8
  • София
Една приятелка ме поъветва да споделя с майка си за тази диета, и и казах и се скаракме.Тя само като чуе думата диета от моята уста и полудява.Иначе майка ми другия месец си почва друга диета(безвъглехидратна)Питах я дали мога да я спазвам а тя каза, че не ми е било нужно  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Здравей,
първо съм на 100% съгласна с другите - Chocolata и Aisha, нямаш нужда от крайна диета и рязко сваляне - най - малкото могат да ти се появят стрии, което не е много красиво така да се каже.
Относно майка ти, нормално е да се стресира от думата диета, сигурно си мисли, че искаш да стигнеш до крайности и т.н. Те, майките са такива, всички си имаме Joy. Поговори с нея, кажи и, че искаш да се храниш здравословно, не да сваляш много, че имаш нужда от нейната помощ и съвет. Че не искаш да правиш нещо без нея, затова искаш да обсъдите варианти и тя да е до теб. Важното е да говорите, за да разбере, че решението ти е разумно, а не поредната мания сред приятелите ти.
И всъщност ти сигурна ли си,че искаш да си минус 2-3 килограма, според мен пропорциите са ти перфектни. Имай предвид, че стегнатите и оформерни мускули тежат повече от сланинките и че не ходиш с табела на челото колко тежиш. Най - важното е да уважаваш себе си и тялото си и да не го третираш като враг, защото рано или късно то ще ти го върне. Hug

# 9
И аз се присъединявам към отговорите на всички разумни жени, които са ти отговорили тук и към мнението на майка ти. Ти нямаш нужда от диети. Храниш се добре, тренираш, изглеждаш добре...нищо повече не ти трябва  Peace
Има голяма разлика в това да смъкваш килограми и да смъкваш мазнина. При теб се полчи първото и никак няма да си доволна от ефекта, дори да смъкнеш тези 3-4 кг. Ти си престанала да смъкваш, защото тялото ти е достигнало оптималните си размери и килограми и се бунтува срещу твоята идея да си по-лека. Послушай тялото си  Peace Има време кога да пазиш диети, след 30 наистина трябва много да се внимава какво ядеш. Няма смисъл от сега да си забавяш метаболизма и после като хапнеш съвсем малко, то ще ти се лепи.

# 10
Имай предвид, че стегнатите и оформерни мускули тежат повече от сланинките и че не ходиш с табела на челото колко тежиш.  Hug

Много точно казано. Не забравяй, все пак, че и скелет с височина 170 също си тежи. Колкото и да отслабваш, теглото на костите си остава. И е по-добре този скелет да бъде красиво "тапициран" със стегнати мускули (като твоите), отколкото да е покрит само с кожа, нали?   Wink

# 11
Присъединявам се към момичетата над мен, въпреки че съм само 3 години по- голяма от теб. Ако толкова много искаш да отслабнеш, спортувай. Но с тази височина и килограми, мисля, че е перфектно Simple Smile

# 12
Благодаря на всички за съветите.И все пак сте прави-по добре да съм си като сега слаба, но стегната, отколкото клечка само с кожа...  Mr. Green Просто же продъ;жавам да спортувам(поне много обичма спорта) и да се храня здравословно като до сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт