Униформите в училище - ЗА или ПРОТИВ

• 34 371
  • 424
  •   1
Отговори
# 345
Ясно е, че не ти харесва това, което казвам, защото си в бозата. Освен ако не си от хората, които искат да се чувстват част от цялото, включително по отношение на униформа и прочие корпоративни приказки! Peace Като гледам, държиш на ролята на униформата и мислиш, че тя е символ на по-добро качество на образованието!

Andariel , аз съм възпитан човек и в безсмислени спорове , изпълнени с лични нападки нямам намерение да влизам . Какви звънци , каква боза те тресе  newsm78 ?
Изразих си мнението за униформите , а ти остани със здраве  Peace !

# 346
  • София
Това, което казвам е, че смесваш неща, които нямат нищо общо помежду си! Да, безсмислено е да ти обяснявам, защото няма да промениш убежденията си. Затова за теб униформата, независимо дали е на училищно или корпоративно ниво, е нещо нормално. Ако не беше, щеше да търсиш начини да не си "под пагон", образно казано.

# 347
  • Бургас
Като горда майка вече на ученичка ще изкажа и моето мнение.Лично аз съм против униформите,макар че доста се колебая.Униформите имат хубава страна от гледна точка на това,че всички деца ги носят и показват принадлежност към своето училище,личи си ,че са ученици.Но заемам позиция да съм против,тъй като обикновено униформите,които се ушиват са потресаващо грозни,зле ушити,в ужасни цветове и модели...Е извинявам се ,но детето ми е на 7..А не на 67...и не ми харесва да ходи в сиви и черни дрехи...Другото,което е ,че са скъпи...А за тия пари мога да взема на детето си нещо,което му харесва и ,което ще си носи...Защото така или иначе са необходими и други дрехи за училище освен униформата....Другото е,че не ми се нрави много децата да бъдат еднакви..А относно тийновете...Еми няма как да бъдат накарани да ги носят...,защото с тия неща се свиква от по отрано...Трудно е на някой на 17 години ,който е ходел както поиска да му наложиш нещо определено..Със сигурност има и красиви модели и т.н ,но факт е ,че повечето са потресаващи...

# 348
  • най-шареното място
Ами вижте сега-положението е такова, че Когато Избрах-униформи нямаше.Постфактум ги сервираха.Следва местене на детето от училище на училище, където няма въведена безумна униформа ли?Че то като гледам-почти навсякъде въвеждат, идентични са даже, не знам как ще ги отличаваме толкова децата... Sick

Не искам да коментирам грубите изказвания, затова ще пиша под това.
Добрата стратегия - най-ниския риск - е да запишеш в училище с добра униформа. С времето и амбициите на училищата идва ред и за униформата - външен белег или не, няма добро училище без униформа /пине не и при нас/. Често добрите са и с добри униформи. За съжаление не винаги.

Ако запишеш в училище без, има голяма вероятност да те застигне нещо си. Ако запишеш в училище със и то удобрена от теб няма драма никаква. Пиша го като човек избирал между няколко училища. Приятели бяха изнендаани с униформи в края на първата година и знам колко е неприятно.

# 349
Aз съм ЗА.Мисля,че униформата създава известна равнопоставеност между децата-тъй като всички ще са облечени еднакво,тези които нямат големи възможности за скъпи дрехи няма да се чувстрват зле от това.

# 350
  • София
Твърдо ЗА.Синът ми носи униформата си от предишното училище с голям ентусиазъм и гордост/суичър с щемпел на гърба/Чувстваше съприлежание, което не му беше неприятно.Говорили сме и за ,,истинска,,униформа,не е изразил несъгласие,а просто недоволство от неудобни модели и неприятни материи/задържащи миризми и лесно мачкаеми/
Носила съм и аз,цели три месеца Laughing

# 351
  • Бургас

Добрата стратегия - най-ниския риск - е да запишеш в училище с добра униформа. С времето и амбициите на училищата идва ред и за униформата - външен белег или не, няма добро училище без униформа /пине не и при нас/. Често добрите са и с добри униформи. За съжаление не винаги.

Ако запишеш в училище без, има голяма вероятност да те застигне нещо си.
И какво може да ни застигне??Не мисля,че униформите са критерий за добро образование.Извини ме за въпроса,но къде живееш?Защото спомена ,че при вас е признак за добро образование...Аз също мисля,че е добре да се показва по този начин принадлежност към училището,но просто не се предлага избор за модел и цвят на повечето места и на мен лично това не ми харесва…Да не говорим,че не винаги са особено практични..

# 352
Ами вижте сега-положението е такова, че Когато Избрах-униформи нямаше.Постфактум ги сервираха.Следва местене на детето от училище на училище, където няма въведена безумна униформа ли?Че то като гледам-почти навсякъде въвеждат, идентични са даже, не знам как ще ги отличаваме толкова децата... Sick

Ако запишеш в училище без, има голяма вероятност да те застигне нещо си. Ако запишеш в училище със и то удобрена от теб няма драма никаква. Пиша го като човек избирал между няколко училища. Приятели бяха изнендаани с униформи в края на първата година и знам колко е неприятно.

Shocked

Да избера училище по униформа?Муаааахахахаха, това е вица на деня! ooooh!
Училището е доста добро, между другото.И аз съм избирала между не няколко, а между доста.
Държах на добра обстановка, адекватни условия , конкретен преподавател/класен ръководител/ и дългогодишни наблюдения върху работата с начален курс.За мен това е много по-важно от плисирана поличка и блузка с емблемка. Tired
Просто, хора, върна се някаква шантава Мода, една част са на принципа да не останат извън класацията Уж/това е много илюзорно!/, други карат децата да се гордеят със някакви суичери??... Tired

# 353
Aз съм ЗА.Мисля,че униформата създава известна равнопоставеност между децата-тъй като всички ще са облечени еднакво,тези които нямат големи възможности за скъпи дрехи няма да се чувстрват зле от това.

Дефинирай скъпи дрехи, моля!
Униформата Е Скъпа дреха.Не е Редно да се натоварват семействата И с Още Скъпи Дрехи, защото родителите така или иначе са закупили дрехи на децата си И за времето Извън училище.
Не ми казвайте, че целогодишно, и събота и неделя и след училище-децата ви са само с униформа.Униформата не спестява разхода за други дрехи.Напротив, тя е Допълнително перо и допълнителен разход.
Онзи ден чух поредните родители да роптаят-е...аз за кво дадох 160 лв за униформа?Като дойде студ и детето трябва да си обуе дебелите панталони/дънки-т.е.-няма как да минеш Само с униформа...

# 354
  • София
Ами, ще ти кажа каква е тази мода - когато ръководствата не могат да се оправят със сериозните проблеми като дисциплина и качество на обучението, пък ако щеш и състоянието на тоалетните, най-лесно е да го ударят на външни белези като униформите.

# 355
Ами....."при нас" дисциплината е ок, тоалетните са ок, както писах-избирала съм....Не случайно детето ми е там записано.Познавам района, познавам учителите, познавам от къде може "беля" да ми дойде/в рамките на допустимото, изненади винаги има/Обучението в начален курс е на ниво.Умишлено записах детето там ПГУ да кара-махнах я от градина и се скинах да търча да прибирам две деца от различни краища.Поех си кръста дет се вика-за добруването на детето.Дисциплината е на ниво, знанията се усвояват с добро темпо, въобще-доволна съм.И ме изненадаха.

# 356
  • най-шареното място
Това имах предвид. След като погледнеш другите неща естествено /понеже се предполага да са ти по-важно от униформата/, да имаш предвид и униформата.
:

...
Добрата стратегия - най-ниския риск - е да запишеш в училище с добра униформа. С времето и амбициите на училищата идва ред и за униформата - външен белег или не, няма добро училище без униформа /поне не и при нас/. ....

Ако запишеш в училище без, има голяма вероятност да те застигне нещо си. Ако запишеш в училище със и то удобрена от теб няма драма никаква.
....

Shocked

Да избера училище по униформа?Муаааахахахаха, това е вица на деня! ooooh!

# 357
Несериозно е това, неприемливо.
Писах, че училището е проучено и е добро, няма  как да избера друго, само защото там все още модата не ги е застигнала.
Добрата новина е, че няма да е задължително.
Иде студ, а както се разбра-униформата е рокличка.
С роклето-на пролет.Ако и става.
 Whistling

Всичко това доказва, че номера не е в униформата.

Не бива да се изненадваме дет се вика.

Проблемът е доста по-дълбок.Аз го наморам в овчедушието на народа.Предлагат нещо-всички дружно плясват с ръце.Защото писах и напред-опитах да коментираме нещата-какви униформи, кога, как, защо, какви цени-ц-ти знаеш ли колко ще е хубаво, щото да не мислиш за други дрехи Shocked ме шокира.Без грам мозък в главата трябва да си, за да разчиташ детето ти да е облечено само с униформа. ooooh!Та-плеснаха с ръце, па се прегърнаха.Дойде момента за вадене на пари и ахнаха....и охнаха...случи се униформите да ги няма още, та се оказа, че Освен Униформа, трябва детето ти да има Дрехи за Всеки един ден от живота си.

# 358
  • най-шареното място
E, аз само написах че е практично.
И че точно застигнатите са практичния избор Wink

Иначе това си е стадния момент или свободния ездач ако предпочиташ - един казва  "реши се" и всички са доволни Simple Smile

# 359
Униформата си е допълнителен разход и в тази криза едва ли могат да задължат всички да платят. Целта на мероприятието беше да се усвоят там едни пари от фонд, за да кажат после - ето усвоени са парите. Какво пречи например униформата да е анцуг с емблемата на училището.  Щеше да струва около 30 лева и ще се носи, когато имат физическо. Едва ли някой ще е против.

Общи условия

Активация на акаунт