Униформите в училище - ЗА или ПРОТИВ

• 34 371
  • 424
  •   1
Отговори
# 60
а не забелязвате ли, че тийновете, а и не само те, дори да не ги задължават да носят униформи, сами се уеднаквяват? обличат се еднакво, постригват се еднакво, носят еднакви чанти, бижута и прочие? това не е ли същото като да се носи униформа?

в гимназията на моята дъщеря няма униформа, само дрес код, който е доста строг. ако някой го наруши, чисти столовата по време на голямото междучасие.
.....................................
 много от децата ги носят и на училище и извън него, защото се гордеят, че са част от него. може би това е начина - трябва да се постараят първо да напрявят училището нещо, с което детето да може да се изтъкне, а след това да му въвеждат униформа?
Аз 2 еднакво облечени момичета никога не съм виждал. Но това че следват определена мода предполагам че е вярно. Има един виц:
Цитат
- Защо няма футбол за жени?
- Защото не може да накараш 11 от тях да се облекат еднакво.
..............................................

Извинете, ама за миг си представих някоя "кифла" на токчета да чисти в междучасието.... ()

Иначе за последното и то е вярно. Макар че не знам как едно училище ще накара учениците да се гордеят с него.(Не говоря да имат перфектно образование, а само за социалния живот, т.е. това което интересува учениците)Може би ако съкратят часовете на половина? (Неее, тогава ще ги е страх да се покажат да не ги набият от завист...)

# 61
  • usa

Аз 2 еднакво облечени момичета никога не съм виждал. Но това че следват определена мода предполагам че е вярно. Има един виц:
Цитат
- Защо няма футбол за жени?
- Защото не може да накараш 11 от тях да се облекат еднакво.
..............................................

Извинете, ама за миг си представих някоя "кифла" на токчета да чисти в междучасието.... ()

Иначе за последното и то е вярно. Макар че не знам как едно училище ще накара учениците да се гордеят с него.(Не говоря да имат перфектно образование, а само за социалния живот, т.е. това което интересува учениците)Може би ако съкратят часовете на половина? (Неее, тогава ще ги е страх да се покажат да не ги набият от завист...)

не си виждал, защото не разбираш от дрехи за жени, иначе щеше да ти направи впечатление, че всъщност са облечени доста еднакво Simple Smile. и по следващата точка не си прав - футбол за жени има Simple Smile.

ще чисти кифлата на токчета! и следващия път ще си слага обувките с токчета когато няма да и се налага да чисти с тях.

ами не знам кое точно ще накара средностатистическия тийн да се гордее, че учи в някое училище, но от моя опит, например, всичките отбори на училището на щерката са на първо място в състезанията на града и ръководството на училището им полага големи усилия да ги организират като общество, не само да ги събират да учат. и часовете им са всъщност по-дълги от на другите, не наполовина, но пък във вторник започват училище три часа по-късно Simple Smile.

# 62
  • В най - голямото село
Цитат
Аз съм "ЗА" униформите, но:
- те трябва да са хубави, а не уродливи
- трябва да са удобни
- трябва да са лесни за поддръжка
- трябва да са от естествени материи
Проследявайки няколко теми тук, във форума, в които се обсъжда този въпрос, виждам, че отново опираме до темата "корупция". Училищата предлагат някакви недоклатени и безформени парцали на супер цени. Явно и тук намериха начин да се краде. Защото не мога да приема, че развлечена дрипа, от гаден и евтин плат, която на женския пазар би струвала 15 лв., в училище се предлага за над 70-80 лева.

Peace

# 63
в гимназията на моята дъщеря няма униформа, само дрес код, който е доста строг. ако някой го наруши, чисти столовата по време на голямото междучасие. имат обаче спортни униформи и могат да си купят тениски, пуловери, шапки и други аксесоари и дрехи с емблемата на училището. много от децата ходят с такива. много от децата ги носят и на училище и извън него, защото се гордеят, че са част от него. може би това е начина - трябва да се постараят първо да напрявят училището нещо, с което детето да може да се изтъкне, а след това да му въвеждат униформа?
Това ми се вижда страхотно решение. Спортните униформи се носят по физическо и допълнителни тренировки, така ли?
Гордеех се с гимназията си, средата беше прекрасна, учителите - истински, съучениците ми също имаха силно усещане за принадлежност към училището си. През май ще се събираме випуска за пореден път, много ще ми е приятно да ги видя - и съученици и учители. Така че харесването е възможно, да.

# 64
  • usa
Спортните униформи се носят по физическо и допълнителни тренировки, така ли?

да, имат униформи по физическо и за тренировки, за който спортува допълнително в училище.

# 65
не си виждал, защото не разбираш от дрехи за жени, иначе щеше да ти направи впечатление, че всъщност са облечени доста еднакво Simple Smile. и по следващата точка не си прав - футбол за жени има Simple Smile.
Ей, не може тук човек една шега да пусне...
Сигурно си права за дрехите, не те ми ловят окото най-много...

Като гледам вие тия "тийнове" ги(ни) третирате като животни?
Хммм, май сте прави все пак... newsm78 newsm78

# 66
  • usa
Ей, не може тук човек една шега да пусне...
Сигурно си права за дрехите, не те ми ловят окото най-много...

Като гледам вие тия "тийнове" ги(ни) третирате като животни?
Хммм, май сте прави все пак... newsm78 newsm78

чак пък като животни... на куча в къщи му подхвърлям от време на време кокалче, на тийновете - не Simple Smile. шегичка! да не се засегнеш!

# 67
  • най-шареното място
"за", но са грозни, ако случйно не са, са изкуствени...
...а ако и от това се спасите са некачествени.
И винаги са скъпи. Значително по-скъпи от еквивалента в магазина без отличителни знаци и с много по-добро качество.

# 68
  • Sofia
Против съм специално за малките ученици. Първо са безумно скъпи, второ един комплект не ме устройва , а всеки следващ е на друга цена, трето не съм сигурна дали ще изкараме годината с първоначално поръчаните дрехи, защото малките деца растат бързо и в началото и в края на годината обикновенно са с различни номера на дрехите. А да купувам по няколко комплекта годишно некачествени дрехи намерение нямам.

# 69
  • най-шареното място
първия комплект е по-евтин май само ако имате късмета да сте първия випуск с униформи. При нас всички комплетки бяха скъпи....

Изкарахме цяла година с тях. Просто ги купих както обкновено малко перспективни. Но за качеството на част от комплекта имам забелжки.

# 70
  • Sofia
първия комплект е по-евтин май само ако имате късмета да сте първия випуск с униформи. При нас всички комплетки бяха скъпи....

Това не го знаех.. Важното е, че са скъпи и некачествени. И ще пълним на някой джоба...

# 71
  • София
Дъщеря ми тази година е с униформа. Имат лятна  и зимна униформа.Лятната става,но зимната е дълъг черен панталон,бяла риза и пуловерче без ръкави.Качеството е под всякаква критика.Панталонът е заприличал на парцал и се вбесявам като я гледам как ходи като повлекана.Пуловерчето е добра идея,но е от изкуствена материя и му личи колко е евтино.А иначе парите,които дадохме не бяха съвсем малко. А и като капак всчки имат сака и вратовръзки, които до сега не са сложилли и един път. Аз съм съгласна да имат униформа,но нека се проведе запитване между класовете и децата сами си определят обелклото. Не знам кое дете ще сложи вратовръзка, момчетата както и да е,но момичетата...

# 72
  • най-шареното място
При нас първото училище, което въведе униформи има вратовръзки и те се носят всеки ден.
Имам известни наблюдения, колко много повечето мъже обичат да ходят с вратовръзки, и как ги разхлабват при първа възможност.... И затова ми е изключително странно защо причиняват това на децата.

В нашето училище също има вратовръзки, но те са аксесоар - носят ги силно разхлабени - като колиета и само на официални събития.

Униформите за мъниците често са ризи - много непрактично. При нас са трикотажни блузи, което одобрявам.

# 73
  • София
Против съм специално за малките ученици. Първо са безумно скъпи, второ един комплект не ме устройва , а всеки следващ е на друга цена, трето не съм сигурна дали ще изкараме годината с първоначално поръчаните дрехи, защото малките деца растат бързо и в началото и в края на годината обикновенно са с различни номера на дрехите. А да купувам по няколко комплекта годишно некачествени дрехи намерение нямам.

Според мен ще са необходими най-малко два летни и два зимни комплекта. При посочените цени сумата е поне 300лв. А ако учениците в семейството са двама или трима - край със семейния бюджет.

# 74
И ние от тази година сме с униформи.Децата харесват само ризите и вратовръзките.Ризата е бяла на червено и синьо рае.Червен пуловер, без ръкав и тъмно синя жилетка.За момичетата вратовръзките са червени, за момчетата- тъмно сини.

Общи условия

Активация на акаунт