Униформите в училище - ЗА или ПРОТИВ

• 34 371
  • 424
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Ами то сигурно си има училища,в които и екипа по физическо е точно определен от училището...Ама то за 1 час...Няма смисъл..По точно губи се идеята на униформата...Не знам ама...смятам,че това е най-малкия проблем на бг образование...Има къде,къде по важни неща...Но при нас всичко се започва от краката към главата...Първо трябва качеството да се повиши,дисциплината и тогава да се въведат униформи..

# 361
Аз съм твърдо ЗА униформите.В нашето училище вече трета година не могат да ги въведат зареди претенциозни родители-единия не харесвал полата,другия елека,третия цветовете и т.н.........
За мен униформите трябва да се въведат още в яслите и детските градини,да могат децата от рано да свикнат да ги носят.По този начин и няма да се дразнят-виж ми полата,а пък ти нямаш като моите дънки и тем подобни.Ние не сме умряли като сме ходели на градина с престилките и шортичките.

# 362
Аз съм твърдо ЗА униформите.В нашето училище вече трета година не могат да ги въведат зареди претенциозни родители-единия не харесвал полата,другия елека,третия цветовете и т.н.........

Поне не са овце, които с овации да приемат скъпия и грозен сукман и раздърпаното пуловерче.

# 363
За мен униформите трябва да се въведат още в яслите и детските градини,да могат децата от рано да свикнат да ги носят.По този начин и няма да се дразнят-виж ми полата,а пък ти нямаш като моите дънки и тем подобни.Ние не сме умряли като сме ходели на градина с престилките и шортичките.

Аха, не умряхме, но ни направи овце това-да ръкопляскаме само на униформи, вместо да се научим да живеем различни/защото и под униформите сме различни!!!/Какво лошо има на някой да харесва полата ми?Като му се прииска такава пола-ще положи усилия и ще я има.Или викате-един като няма-солидарно с него всички да нямат. Crazy

# 364
  • Пловдив
Не смятам, че хората, на които им харесват униформите са овце. Но явно много хора тук смятат, че е така Simple Smile

# 365
Не смятам, че хората, на които им харесват униформите са овце. Но явно много хора тук смятат, че е така Simple Smile

Мда,има една такава работа.

# 366
  • най-шареното място
И мен този момент ме впечатли... малко Simple Smile

# 367
Има разлика в това да ти харесва и в това да я харесваш, защото уеднаквява точно и не си гледат полите...т.е.-овцешка/хахаха, каква дума, май не съществува такава/ ми е реакцията-да не си гледат дрехите, затова да са с униформи.Ми като са с униформи, ще си гледат тИлИфонитИ.И ако едните му там дрехи струват до 150 лв, тИлИфонИтИ, които ще си мерят са от по 1000.Тогава какво правим-въвеждаме униформен телефон ли?За всички-еднакъв-да не си ги гледаме завистливо.
 Crazy

# 368
  • най-шареното място
А това за телефоните никой не го отрича.
Обаче то и чнатите, несесерите, тетрадки и т.н. са така.
Всички тези неща оабче се виждат при вглежадне най-малкото. А дрехите не.

Моят довод за тях обаче не е да не се притеснявали Simple Smile Само отбелязвам че е "откоментирано' Simple Smile

# 369
Не разбрах последното изречение, моля поясни ми го.
И никак не е до вглеждане, това са неща от ежедневието-виждаха се и в Онези години на Нямане-Кой Какво Имаи под униформа.В такива слуюаи даже много по-силно се развива това вглеждане.
Както казах-не е да не сме били с униформи, не смятам, че са ни дали нещо невероятно, не смятам, че ще датат и на децата ми, не криеха богатите от бедните...Да не си мерят дрехите, затова да са с униформа е една утопия, нищо повече, защото има Хиляди дтуги неща, коитод а си мерят След дрехите.От как свят светува е така и така ще бъде.Не знам как може да има хора, които се лъжат по това.

# 370
  • София

Опа, ти съвсем у люцерната падна! Ами, ти поне, си успешен резултат от униформите - смяташ ги за защита и колко е хубаво хората да изглеждат еднакво, че да не се дразнят!

# 371
  • Бургас
Боже...Аз си мислех,че с униформите се показва принадлежност към училището..,че го уважаваш,че се гордееш...Пък то...  Laughing Всичко било да не си завиждат децата...  Crazy Недейте така..Винаги ще има за какво да си завиждат..телефони,тетрадки..за очите за косата...Или пък да се въведе и правило за задължително вързана коса..та да не си завиждат децата..  Laughing Глупаво е ако смятате,че тяхната роля е такава..
Еми нормално...Все пак като плащат за нещо,нормално е и да го одобряваш...Точно тази е една от главните причини да съм против...Грозни модели..зле ушити..неудобни непрактични... Crazy Crazy Ако ми се предложи нещо приемливо...Бих се съгласила..може би..

# 372
  • най-шареното място
По-рано е коментирано кой си мисли, че това има ли униформа, няма ли, помага на децата или не.
За мен няма никаква връзка с темата. Коментирано е и 10 пъти още да се бистри.. все същите са нещата.
Но то и темата май няма връзка със заглавието /с всяка следваща страница/:)

# 373
Възмутена съм от рекета, който се оказва върху родителите за закупуване на ученическа униформа. Става дума за Дойче шуле-Русе, но предполагам, че и в други училища е така. Униформите се купуват от определена фирма, която е калкулирала "специални" за целта цени-в пъти по-високи от реалните. Риза от изкуствена и доста неприятна материя, която и 2 лева са и много струва 29лв. Интересна е цената на саката-тези за момичета са 29лв., а за момчета 64.50лв. Понеже, видите ли "изработката "нямала нищо общо!
 Панталоните и саката са от някаква изкуствена копринена материя, крайно неподходяща за ежедневна употреба.
Разбира се за тези униформи се прибират комисионни, които се смъкват от нашия гръб! Вие купихте ли ги вече ?
Споделете на какво мнение сте относно този вид изнудване!

# 374
За униформите.

Общи условия

Активация на акаунт