Редно ли е да плащаме заплатата на здравен работник в училище???

• 3 597
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
  • Някъде в търсене ............
Силно съм "за" наличието на здравен работник в училище и бих плащала с удоволствие, ако става въпрос за частно училище.
Но за държавно такова - ще ме прощавате, но това би трябвало да се поеме от бюджета.
Не, че ако ми поставят въпроса ребром, бих отказала такова плащане, за жалост.
Май точно на това се и разчита...  Tired
Именно, карат ни да плащаме за почти всичко, а къде отиват парите от бюджета. Дали е задължително да има лекар в училищата?

# 16
Не смятам, че е редно да се плаща в държавно училище. Но при нас лекарката е почасово. Какъв е смисълът на това? Ако стане нещо, когато я няма? И не се финансира от бюджета на училището, а от здравеопазването /или както там се нарича /.

# 17
  • Талант на 2012,2013 г.
В нашето училище не е лекар, а медицинска сестра, но тя си върши много добре работата. Затова и не се замислям по въпроса и бих платила. PeaceЗащото мога да твърдя, че знае много повече от някои лекари.

# 18
В нашето училище не е лекар, а медицинска сестра, но тя си върши много добре работата. Затова и не се замислям по въпроса и бих платила. PeaceЗащото мога да твърдя, че знае много повече от някои лекари.

Вие сте късметлии!

# 19
Бих плащала допълнително, за да има кой да помогне на децата в случай на инцидент. Защо държавата не го осигурява, е въпрос, който не ми се разисква, така или иначе, като не го прави - по-добре да се намери друг вариант. В същото време обаче ми е много важно каква е квалификацията на този човек. Дипломата за мед. сестра или лекар не означава нищо. Колко от тези мед. сестри/лекари са преминали специално обучение за оказване на първа помощ по съвременна методика? Мога с две ръце да се подпиша, че ако има 1 на 100 такива, пак ще е добре. Да не говорим за обучение за действия при бедствие, например, където също би трябвало да играят основна роля. Освен това, ме е страх от своеволия - да дава на детето ми лекарства, с които аз не съм съгласна, само защото има тапия за лекар и може да изписва лекарства. И други подобни. С една дума, не се заблуждавам, че като се казва, че има сестра/доктор в у-ще по цял ден, това непременно е успокоение.

# 20
  • Някъде в търсене ............
Съгласна съм ibm, нашата сестра не дава никакви лекарства преди да е говорила с някой от родителите. Тя разполага с парацетамол и аналгин  ooooh! само като обезболяващи.

# 21
  • Sofia

Не, че ако ми поставят въпроса ребром, бих отказала такова плащане, за жалост.
Май точно на това се и разчита...  Tired
smile3521

# 22
  • Стара Загора
Смятам ,че е нужно да има мед. лице в училище. И - да бих ги дала тази пари.

# 23
На нас никога не са ни искали пари за здравен работник, но ако зная, че ще помогне на детето ми при нужда, че е компетентен бих му давала дори и повече от 10 лева. Ние делим нашата работничка с още едно училище - на няколко пъти дъщеря ми е попадала на бележка "В другото училище съм".  А когато работничката е в кабинета разпитва децата с въпроси като " Къде ще е следващата ви екскурзия?", "Къде мислиш да кандидатстваш?" и др. Останала съм с впечатлението, че жената е много отнесена, но когато възникне сериозна ситуация откликва бързо и помага.

# 24
В нашето училище има медицинска сестра,за която не плащаме.Но когато има проблем тя отпраща детето при личния лекар и не поема никаква отговорност.Най-много да даде някой аналгин или парацетамол, или да превърже някоя рана.Така,че полза от такова медицинско лице  няма.

# 25
  • Талант на 2012,2013 г.
Нашето медицинско лице както вече споменах също е сестра. Но никога до сега не е отпратила нито едно дете. Има и подход и материали и опит. Peace

# 26
Според мен ползата от мед. лице трябва да е именно превръзването на рани. Хич не му е работа да дава аналгин (ако ще и лекар да е), освен ако родителите изрично са се съгласили. Надявам се, като си позволяват такива неща, да поглеждат първо в картона на детето, за да видят дали родителите и педиатърът позволяват даването на аналгин. Той далеч не е от най-безвредните и безопасни лекарства, да не говорим, че има деца,които се лекуват изцяло на хомеопатия, например. Извинявам се за лекото отклонение от темата за парите; споменавам го, защото няколко пъти прочетох, че сестрите "само" с това разполагат и леко ме побиха тръпки.

# 27
Съгласна съм. Тяхна работа е да оказват първа и неотложна помощ, не да лекуват.

# 28
Съгласна съм. Тяхна работа е да оказват първа и неотложна помощ, не да лекуват.
Именно, затова писах, че ако няма да са там през цялото време, когато има деца, то няма смисъл да има такива. За мен те са си за първа помощ. Ако трябва лечение- имаме си педиатър и специалисти.
Плащането за просто понаимване на такъв специалист от време- на време е с цел по- скоро отваряне работа на специалиста, а не покриване нуждата от такъв в полза на децата. 

# 29
Мисля, че нещо сте в грешка и в училищата има фелдшери, а не мед. сестри. Ако има лекар, той няма да е специалист, както смятат повечето коментирали по темата. Дай, Боже, да не се налага да се прибягва до помощта им, защото няма нищо в тези кабинети, освен памук, бинт, риванол, кислородна вода, марли, парацетамол.  И да има, и да няма лекар, когато има контузии се налага намесата на Бърза помощ.

Общи условия

Активация на акаунт