Въпрос към християните.

• 23 490
  • 456
  •   1
Отговори
# 135
Точно така, освен това, когато са неразположени, не трябва да  влизат в храма, защото са нечисти.
Това ми идва малко в повече.
Бог и разположена, и неразположена ще ме приеме.

Същото се отнася и за четиридесетдневния период след раждането на момче и осемдесет дни след раждането на момиче (вж. Лев. 12:2-5).

http://www.pravoslavie.bg/Праксис/Може-ли-жената-да-влиза-в-храма,-когато-е-нечиста-

# 136
  • на брега на морето
Същото се отнася и за четиридесетдневния период след раждането на момче и осемдесет дни след раждането на момиче (вж. Лев. 12:2-5).

Това някакъв майтап ли е? Това е сексизъм. ooooh! Момичетата по-кофти ли са от момчетата? ooooh!

# 137

Това някакъв майтап ли е? Това е сексизъм. ooooh! Момичетата по-кофти ли са от момчетата? ooooh!
Не е майтап, това са си канони на БПЦ. Rolling Eyes

# 138

Не е майтап. В Стария завет книга Левит гл.12 е записано 33 дена за момче и 66 за момиче. С Новия завет нещата са се променили много. Днес е прието 40 дни без значение от пола на детето.

# 139

Не е майтап. В Стария завет книга Левит гл.12 е записано 33 дена за момче и 66 за момиче. С Новия завет нещата са се променили много. Днес е прието 40 дни без значение от пола на детето.

В Новия завет нищо не е писано по въпроса. Тези интерпретации са от Църквните Предания.

# 140
mariabuttiри Християнството се дава много сила на хората, макар и свещеници, които злоупотребяват с "властта си". От там и много хора са разочаровани или не искат да се обвързват със самата Религия, дори и да вярват в Бог.

Ти вече се интересуваш от Бог може малко да се отдръпнеш но пак го търсиш не можеш да дишаш без Него съобразяваш се.
Преди 10 години повярвах  имах въпрос към Бог защо защо на мен.....отидох в православната църква те стачкуваха много бях объркана.обиколих всички църкви с най голямо уважение и при мормоните ходих търсих ГО.Една приятелка ми каза както при овцете има черна овца така и навсякъде  да не гледаш на хората а на ИИСУС трябва сама да се пазиш Имаи мир в душата си

# 141

Никакъв сексизъм не е. Откакто глупавата Ева взе ябълката от змията и подмами доверчивия Адам да ядат от нея и бяхме изхвърлени от райската градина, оттогава Господ явно нещо недолюбва съществата от женски пол. Има редица ограничения във всички религии (не само в християнската) за жените какво могат и какво не могат да правят в Божиите храмове... Да не говорим че в някои религии жени изобщо не могат да стъпват в храмове. И изобщо много ама много сте виновни вие жените затова по-добре си мълчете с наведена глава и недейте приказва много, много. И мен ме е яд щото ако не беше оная гъска Ева, аз като мъж и досега щях да се изтягам под някоя смокиня в райската градина и живота щеше да е песен, а не мъки като сегашните.

# 142
Дон,

Искрено съжалявам, за нарушения мъжки покой. Все пак ние сме създадени след мъжа и Бог е премахнал всички недостатъци, които е допуснал с вас. Ние сме последното и най-съвършено Божие творение. Това е причината да търсите начини и оправдания да ни категоризирате като втора ръка, въпреки, че дълбоко в себе си ни обичате и знаете, че не можете да вървите напред без нас.

# 143
Никакъв сексизъм не е. Откакто глупавата Ева взе ябълката от змията и подмами доверчивия Адам да ядат от нея и бяхме изхвърлени от райската градина, оттогава Господ явно нещо недолюбва съществата от женски пол. Има редица ограничения във всички религии (не само в християнската) за жените какво могат и какво не могат да правят в Божиите храмове... Да не говорим че в някои религии жени изобщо не могат да стъпват в храмове. И изобщо много ама много сте виновни вие жените затова по-добре си мълчете с наведена глава и недейте приказва много, много. И мен ме е яд щото ако не беше оная гъска Ева, аз като мъж и досега щях да се изтягам под някоя смокиня в райската градина и живота щеше да е песен, а не мъки като сегашните.
Забравих от кога не съм се смяла с глас, но това определено ме разсмя. Joy На това му се казва чувство за хумор! Laughing

Между другото, човешкото същество в своята същност е духовно същество и като такова, то няма мъжки или женски род. Peace

# 144
  • София
Това за мъжкия и женския род съм го чувал по Дискавъри, че някакъв американски лекар написал такава теория и децата се били оформяли като мъже, или жени, в зависимост от това, как ги възпитаваш. За същото ли става въпрос, или за нещо друго?

# 145
Странно и дебилно е, но все още се намират хора, които действително вярват в тия библейски небивалици за Адам, Ева и прочее; светът има нужда от повече скепсис и рационална мисъл.

Sign Exclamation

# 146
  • София
Странно и дебилно е, но все още се намират хора, които действително вярват в тия библейски небивалици за Адам, Ева и прочее; светът има нужда от повече скепсис и рационална мисъл.

Sign Exclamation

Интересни разбирания за странно и дебилно ...

# 147
Това за мъжкия и женския род съм го чувал по Дискавъри, че някакъв американски лекар написал такава теория и децата се били оформяли като мъже, или жени, в зависимост от това, как ги възпитаваш. За същото ли става въпрос, или за нещо друго?
Това сериозно ли? Shocked Надявам се, че  се шегуваш, защото ако това е истина не искам да си представям до какви налудности е стигнал този "учен". Confused

# 148
  • София
Това сериозно ли? Shocked Надявам се, че  се шегуваш, защото ако това е истина не искам да си представям до какви налудности е стигнал този "учен". Confused
Да, имаше такова предаване. Според тази теория, децата се раждали като безполови същества и полът и сексуалната ориентация се определяли от възпитанието. Имало доста хора, повярвали на тези 'теории', даже някои подложили децата си на операции. Даваха и интервюта с хора, пострадали от експериментите и след това се подлагали на обратната операция ...
Май се отклонихме от темата.  Thinking
Ти откъде го твърдиш това за мъжкия и женския род на човешкото същество?
Защото в Библията е написано:

Битие 1:27 
27. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

# 149
Писах ти на лични, за да не разводняваме темата.  
Ще се самоцитирам и ако продължаваш да имаш въпроси към мен, ще те помоля да минем на лични. Peace
Защото в Библията е написано:
Битие 1:27  
27. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
Отговор:  
Между другото, човешкото същество в своята същност е духовно същество и като такова, то няма мъжки или женски род. Peace
Нима твърдиш, че Бог има и Пол?

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 17:58 от Xylometazolin

Общи условия

Активация на акаунт