Въпрос към християните.

• 23 443
  • 456
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нима твърдиш, че Бог има и Пол?
Такова нещо не мога да твърдя, защото не е от човешка компетенция.

# 151
Същото се отнася и за четиридесетдневния период след раждането на момче и осемдесет дни след раждането на момиче (вж. Лев. 12:2-5).
Това някакъв майтап ли е? Това е сексизъм. ooooh! Момичетата по-кофти ли са от момчетата? ooooh!

Никакъв сексизъм не е. Откакто глупавата Ева взе ябълката от змията и подмами доверчивия Адам да ядат от нея и бяхме изхвърлени от райската градина, оттогава Господ явно нещо недолюбва съществата от женски пол. Има редица ограничения във всички религии (не само в християнската) за жените какво могат и какво не могат да правят в Божиите храмове... Да не говорим че в някои религии жени изобщо не могат да стъпват в храмове. И изобщо много ама много сте виновни вие жените затова по-добре си мълчете с наведена глава и недейте приказва много, много. И мен ме е яд щото ако не беше оная гъска Ева, аз като мъж и досега щях да се изтягам под някоя смокиня в райската градина и живота щеше да е песен, а не мъки като сегашните.

Май упражнението с наведената глава и мълчанието ти трябва да го приложиш.
Ако не знаеш  , ще ти кажа - в Исус Христос се изкупва греха на Ева и вече няма ни женски ,ни мъжки пол , ни юдеин ни езичник . Децата не плащат вече за греха на бащите си , а всеки за своя си грях отговаря . Като самосиндикални единици пред Бога хората са равни !
Демека е 3 пъти чети , веднъж се изкажи Wink

# 152
Странно и дебилно е, но все още се намират хора, които действително вярват в тия библейски небивалици за Адам, Ева и прочее; светът има нужда от повече скепсис и рационална мисъл.

Sign Exclamation

Интересни разбирания за странно и дебилно ...
Звучиш ми brainwash-нат, чадо.

# 153
  • София
Ето една малка извадка от това, как великите учени вярват в Бог:

"Невъзможността да си представя, че тази величествена и удивителна Вселена и нашите съзнателни души са възникнали по случайност, е за мен главното доказателство за съществуването на Бога."

Чарлз ДАРВИН, създател на еволюционната теория

"Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли."

Алберт АЙНЩАЙН, Нобелов лауреат за физика

"Колкото повече изучавам природата, толкова повече се удивлявам от творенията на Бога. Науката отвежда хората по-близо до Бога."

Луи ПАСТЬОР, основател на микробиологията

"Аз не мисля, че съм просто продукт на случайността, че съм само една частица прах във Вселената; аз чувствам, че съм някой, който е бил очакван, създаден, планиран. Накратко, аз съм едно същество, което само един Творец би могъл да постави тук; и тази идея за творческа ръка се отнася до Бога."

Жан-Пол САРТР, Нобелов лауреат за литература

"Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог."

Вернер ХАЙЗЕНБЕРГ, Нобелов лауреат за физика, създател на квантовата механика

"Нима е случайно това, че лявата половина и дясната половина на всички птици, животни и хора са оформени симетрично? Нима е възможно тази подреденост и закономерност да възникне без замисъла и изобретателността на един Всемогъщ Творец?"

Исак Нютон

Който иска да прочете всичко, може да го направи тук:

http://www.docstoc.com/docs/6591924/50-нобелови-лауреати-и-други … -вярата-си-в-Бога

http://nobelisti.tripod.com/

Като гледам, те също според теб, чадо, са brainwash-нати ...

# 154
Авраам, ще те замоля да ме светнеш какво искаш да кажеш с постоянните линкове, които пускаш към блогът си?
Щото аз не мога да разбера? Атеист ли си, вярващ ли, що ли? Скептицизмът е хубаво нещо, стига да не се изпада в едностранчивост.

# 155
  • O.A.E./ Пазарджик
mariabuttiри Християнството се дава много сила на хората, макар и свещеници, които злоупотребяват с "властта си". От там и много хора са разочаровани или не искат да се обвързват със самата Религия, дори и да вярват в Бог.

Ти вече се интересуваш от Бог може малко да се отдръпнеш но пак го търсиш не можеш да дишаш без Него съобразяваш се.
Преди 10 години повярвах  имах въпрос към Бог защо защо на мен.....отидох в православната църква те стачкуваха много бях объркана.обиколих всички църкви с най голямо уважение и при мормоните ходих търсих ГО.Една приятелка ми каза както при овцете има черна овца така и навсякъде  да не гледаш на хората а на ИИСУС трябва сама да се пазиш Имаи мир в душата си

Понеже си ме цитирала ще ти отговоря. Много не разбрах какво искаш да ми кажеш.
Във  Бог можеш и да вярваш, но която и религия да избереш си има канони и те "води" към определен начин на мислене и поведение. Има си и "учители". Естествено, че можеш да вярваш във Бог, без да обръщаш внимание на сгрешили свещеници, но за мен това беше едно от нещата, които ме отдръпна от Християнството. Корупцията и неуважение към преподавателите ме спря  да завърша и висшето си образование Аз съм си такава. Не смятам, че съм сгрешила.
Но както и преди съм писала, за мен вярата и религията са усещане. И свободен избор.

# 156
Препоръчвам ви да погледнете коментарите под въпросните линкове, защото аргументите там са доста любопитни за всички, които четат тази тема и са отпор на всички брътвежи тук.

# 157
Препоръчвам ви да погледнете коментарите под въпросните линкове, защото аргументите там са доста любопитни за всички, които четат тази тема и са отпор на всички брътвежи тук.

Препоръчвам ти ако искаш да водиш някаква дискусия да си напишеш мнението точно, ясно и обосновано. Коментарите под блога си можеш и ти да си си ги писал...

mariabutti, мен ме отблъснаха същите неща, но това ми даде тласък да търся Бога лично и разбрах, че колкото и да са неверни хората, Бог винаги остава верен. Това, че хората си слагат табелки и правят неща в името на Бога, това не означава, че Бог го одобрява или, че той е такъв.

# 158
  • В тъмната гора.
Християнка съм, но написаното от хората винаги е много субективно, имам предвид библията, корана и другите свещенни писания. Няма безгрешни хора и предвид това, как е възможно хората писали тези книги да не отразят своите грехове и разбиранията си за грешно и правилно в тези книги. За мен лично има висша сила, все пак вселената се ръководи от принцип... сила или темподобно, не вярвам да е оставена на хауса...Та в този ред мисли, като част от вселената и ние трябва да се подчиняваме на принципите, макар да сме една прашинка в нея. По скоро с религията се цели да се проповядва доброто, правилното, съграждащото, сдружаващото и да се отхвърля злото. По този начин се дават определения за добро и зло и с какво е длъжен човек да се съобразява.
За мен Бог е чистата съвест и мисля, че всеки може да общува с Бога чрез мисълта си без да спазва всички изисквания и каноните/законите на религиите. Не вярвам Бог да ни чува по-добре в църквата или джамията, а по-слабо, когато сме извън тях...незнам такива са разбиранията ми.
А най-много ме дразнят бабките, които завиждат, одумват, проклинат..и като отидат на църква на Великден се пречистват, за да продължат отново след това да вършат греховете си до следващата светла дата и получат ново опрощение.

# 159
Християнка съм, но написаното от хората винаги е много субективно, имам предвид библията, корана и другите свещенни писания. Няма безгрешни хора и предвид това, как е възможно хората писали тези книги да не отразят своите грехове и разбиранията си за грешно и правилно в тези книги. ... По скоро с религията се цели да се проповядва доброто, правилното, съграждащото, сдружаващото и да се отхвърля злото. По този начин се дават определения за добро и зло и с какво е длъжен човек да се съобразява.
...
А най-много ме дразнят бабките, които завиждат, одумват, проклинат..и като отидат на църква на Великден се пречистват, за да продължат отново след това да вършат греховете си до следващата светла дата и получат ново опрощение.

Мишел, никой от пророците в Библията не е писал за себе си като за безгрешен, така и апостолите. Единствения безгрешен е Христос. В Корана пише, че дори и Мохамед е правел грешки и там отново се твърди, че Исус е безгрешния.
Но в различните религии стандартите за добро и зло са различни...
Бабките ходещи на църква никога не са знаели истината, че по този начин няма да се спасят. А и повечето хора предпочитат да направят някакъв ритуал за очистване, а не да променят живота си, за съжаление. Това не означава, че са им простени греховете.

# 160
Възприемам религията като една от най-гигантските лъжи в историята на човечеството. Бог вероятно има, но едва ли е добро беловласо старче от плът и кръв или строг всевишен, който те пляска и гледа изпод вежди, когато не слушаш. Ако се налага да се кълна и уповавам в нещо, по-скоро бих избрала всеобщата енергия или собствената си такава, отколкото печалните образи в набедените божии храмове... Библии-миблии, свещеници, пости, пълни измислици са това за мен.

# 161
  • O.A.E./ Пазарджик

Препоръчвам ти ако искаш да водиш някаква дискусия да си напишеш мнението точно, ясно и обосновано. Коментарите под блога си можеш и ти да си си ги писал...

mariabutti, мен ме отблъснаха същите неща, но това ми даде тласък да търся Бога лично и разбрах, че колкото и да са неверни хората, Бог винаги остава верен. Това, че хората си слагат табелки и правят неща в името на Бога, това не означава, че Бог го одобрява или, че той е такъв.

Права си по принцип. Но хората се делят на вярващи в Определен Бог и изповядващи определена религия, на невярващи в Бог и на тези, които вярват във все висша сила, която наричат Бог, но не спазват религия. Та до утре да си говорим кой е прав и кой не, ще стигнем само до безсмислени спорове. Все някой ще каже нещо против другата религия или, че "неговият Бог" е единствен. Няма смисъл просто. Това ми беше мисълта от началото, въпреки, че въпросите бяха към Християните. Не забравяйте, че има и други "категории" хора. Които не вярват в Христос или Мохамед и искат да си обясняват нещата по собствена логика. Нека не си внушаваме, че те са грешни, а ние прави. Ако сме истински вярващи ще знаем, че има кой и кога да ни съди Peace

# 162
Църковните догми са в голяма част изопачение, не- изцяло тълкуване и вид нагласяне на реални текстове във връзка с Исус и с Бог. За това са и догми. Пътят към Висшия разум/ Бог/ не минава само през Исус. Тълкуванията в голямата си част са нагласени така, че за да задоволят църковната власт. 

# 163

Не "може", а "със сигурност".

# 164
Пътят към Висшия разум/ Бог/ не минава само през Исус.
Не само конвенционалното християство, но и езотеричната наука твърдят точно обратното. И ако се вгледаме или се заемем с изследване на всички стари документи с архивни стойности, то бихме могли да разберем, че са абсолютно прави.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт