Въпрос към християните.

• 23 464
  • 456
  •   1
Отговори
# 360
Аз тъй като съм некомпетентен
може ли някой разбирач (true вярващ) да се защити с постнатото от мен
текста е от филм.

"Религията.
Помислете за момент. Религията всъщност е убедила хората, че има невидим човек, живеещ на небето,
който вижда всичко, което правиш,
всяка минута и всеки ден. И невидимият човек има специален списък от десет неща, които не иска да правиш.
И ако направиш някое от тях, той има специално място, изпълнено с огън, пушек, жарава, мъчения и страдания,
където ще те прати да живееш и да се мъчиш и да гориш и да се задушаваш и да крещиш и да
плачеш во веки веков, до края на времето! Но Той те обича. Той те обича и има нужда от пари!
На него винаги му трябват пари! Той е всемогъщ, перфектен, всезнаещ, всемъдър,
но някак си не може да се справя с парите! Религиозните институции прибират милиарди долари,
не плащат данъци и винаги им трябват още малко пари. Ей това вече си е една добра простотия!"

Това е нещо като въведение във филма, лека ирония
след това следват ... така да ги нарека "изследователски" открития, но колко са верни не знам
филма е изцяло научен (Уж)

http://www.vbox7.com/play:bc1051e5

# 361
тоя пич изразява крайно възмущение относно филма  Mr. Green

профил на victorel
victorelпреди 4 мес. 3 седм.
0
Zeitgeist - Духът На Антихрист!!!
Господ иде Скоро!!!
Пригответе се!!!
Антихрист идва за да ви излъже, че е Христос, но след него идва Истинския Божия, Живеещия Господа Нашия!!!

# 362
Цитат
Помислете за момент. Религията всъщност е убедила хората...
Не е нужно да се занимаваш с религията, занимавай се с Христос и неговото учение/Буда, неговото учение.
Може и с други Учители или пророци. - Но ако имаш нужда, ако те влече, ако чувстваш, че има нещо повече от това, което виждат очите. Иначе  има ли смисъл да дуелираме остроумието си - загуба на време!

Колкото до филма зейтгайст, по добре не си губи времето с него - това е правен специално с цел манипулиране филм , май е свързан с организацията край така наречения проект "Venus", които май си мечтаят за общество без религия, без бедност и без проблеми.
Но както се казва - "Да, ама не!"*

____
*"Пътят към ада е послан с добри намерения" - Данте Алигери!

# 363
Цитат
Вярвайки и надявайки се на друг ...
Вярата е сила - в духовния свят. Според мен Бог не се нуждае от страхливи и зависими същества, а тези които му служат и искат да му служат трябва да са смирени, смели, мъдри, свободни!

Това пък е още по-абсурдно!
Ако си смирен е изключено да си смел.
Смелостта изисква активно действие, авантюризъм и  инат да поемеш и последиците от действието си, каквито и да са те.
Ако си достатъчно мъдър, трябва да си напълно наясно, че абсолютната свобода е  непостижима, а относителната е "на върха на копието".

Т.е. и успешно да отстояваш свободата си и "в духовния свят", пак си зает с нещо и не си свободен!!!

Аз пък, стигнах да извода, че невежеството е страховита, духовна и кармична сила.
И най-вероятно, се препредава в ефира със скоростта на светлинния лъч от субект на субект.

# 364
Цитат
Вярвайки и надявайки се на друг ...
Вярата е сила - в духовния свят. Според мен Бог не се нуждае от страхливи и зависими същества, а тези които му служат и искат да му служат трябва да са смирени, смели, мъдри, свободни!

Това пък е още по-абсурдно!
Ако си смирен е изключено да си смел.
Смелостта изисква активно действие, авантюризъм и  инат да поемеш и последиците от действието си, каквито и да са те.
Ако си достатъчно мъдър, трябва да си напълно наясно, че абсолютната свобода е  непостижима, а относителната е "на върха на копието".

Т.е. и успешно да отстояваш свободата си и "в духовния свят", пак си зает с нещо и не си свободен!!!

Ако вашата представа за свободата е реки от шербет и много девственици в Рая, явно се разминаваме концептуално. Свободата е и отговорност, а не просто нищо да не правиш, и никой да не те закача!
Да не говорим за обекти и организации, които ама хич не са заинтересовани да си свободен - нито тук на земята, нито в духовния свят. Безплатен обяд няма, за да си свободен, трябва да платиш - с усилия, страдания и жертви - За какво ни е такава свобода ли? Това не е просто новия продукт на фирма N  с лимон и мента!
Дефинирай какво според теб е свободата - защото според Будизма Освобождението наистина си струва Simple Smile  - не си длъжен да се прераждаш отново (но може по собствено желание - да помогнеш на търсещите просветлление)
И също се смята,  че не е подходящо да се сменя кон за кокошка.
Смирението не означава безволевост или безгръбначност! Смелостта е свързана с активните Марсови енергии, но те също е хубаво да бъдат използвани разумно и мъдро, а именно смирението е това, което може да даде Мъдростта, или поне ключа към нея!

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 00:50 от Vox populi

# 365
Мисля, че нещата отиват на зле... превъртяла работа са тия крайно вярващи

# 366
Мисля, че нещата отиват на зле... превъртяла работа са тия крайно вярващи
да не говорим за постене, секс само след сватбата и то само с една жена! - не е лесно  Mr. Green

# 367
да не говорим за противоречията

# 368
да не говорим за противоречията
мани, мани  Mr. Green

# 369
Е тоя пич е живото доказателство, когато няма с какво да опровергаеш фактите изхода е ясен ->

-----> brain damage.

профил на victorel
victorelпреди 4 мес. 3 седм.
0
Zeitgeist - Духът На Антихрист!!!
Господ иде Скоро!!!
Пригответе се!!!
Антихрист идва за да ви излъже, че е Христос, но след него идва Истинския Божия, Живеещия Господа Нашия!!!

# 370
То въпроса с противоречията винаги ми е бил най-голямата болка на мен лично. Направо не ми се тръгва в тази посока. Много пъти съм питала в подобни теми, не че някога са ми давали смислени отговори.
Изчетох последните коментари на La Vida Loca, тя явно има сходно мислене. То само като видиш, че жената е създадена от реброто на човека... Говори ми после за равноправие Simple Smile
А да питам за ли постенето и за любимия ми първороден грях? Господ явно ни е дал тела, на които да им е гадно и колкото по-гадно им е, толкова по-праведно живеят. Секса бил грешен. Роден си след секс, значи си грешен, да си намерил друг начин да се родиш в крайна сметка! Колко е удобно да се създават догми Simple Smile Родена си жена, роден си в грях... Важното е да си грешен и да се подчиняваш! Това е Simple Smile
Може ли след като успеете да отговорите за дискриминацията да ми кажете на мен къде в Библията пише за първородния грях  Thinking

П.П. Чудех се да го давам ли този линк, ама хайде, да е по-лесен отговора Simple Smile
http://www.kakvo.org/sveti-avgustin-354-430-edna-unikalna-lichnost/istoria/statia

# 371

Може ли след като успеете да отговорите за дискриминацията да ми кажете на мен къде в Библията пише за първородния грях  

Цитат
Самият Иисус Христос в думите си, описани в Новия завет, не се спира върху греха на праотците.
Naughty
от тук: >>>

# 372
E, това, разбира се, не пречи на последователите да си налагат догми както си искат. Да те убедят, че непременно си грешен е много яка форма на контрол  Peace

# 373
  • по пътя на светлината
Всеки има право да вярва в каквото си иска,но фанатизма ми идва в повече....и както обикновено темата придобива такъв облик.

# 374
"За евреите и техните лъжи (на немски: Von den Juden und ihren Lügen) е фундаментален богословски антиюдаистичен труд на Мартин Лутер, своеобразен завършек на забележимия му земен път. Като обем съдържа 65 хил. думи.

Написано на границата между средновековие и ново време, произведението като политическо послание и значение е сравнимо със "Срещу юдеите" на Йоан Златоуст (от периода на преход между античност и средновековие) и "Моята борба" от съвремеността на Адолф Хитлер.

По времето на Третия Райх, на традиционните конгреси на НСДАП в Нюрнберг, трактата на Лутер е сред най-цитираните като източник на националсоциалистическата идеология. Сред основните пропагандатори на идеите и възгледите за евреите от трактата на Лутер е Юлиус Щрайхер с неговия "Дер Щюрмер".

В периода 1528 - 1536 г. Мартин Лутер претърпява неимоверна метаморфоза на светогледа и ценностната си система. Това забележително преобръщане у Лутер е сравнимо с онова у Достоевски, чийто образ на творец след каторгата няма нищо общо с онзи на юношата Достоевски. Корените на философската и творческа метаморфоза у Достоевски водят към онзи страшен ден на 22 декември 1849 г., когато младият тогава писател, повлиян от идеите на утопическия социализъм и устремен към "светлото бъдеще на човечеството" е изведен заедно с другите участници в кръжока на Патрашевски на Семьоновския площад в Третия Рим, за да чуе онова ужасно "Огън!"[1]. Духовната екзекуция в търсенето на истината при Лутер е аналогична с на онази театрално изпълнена при Достоевски, и след като е ял кашер през 1528 г. (в свое писмо до Филип Меланхтон твърди, че е станал жертва на отровителство), Мартин Лутер поема по единствено възможния път - този на Светата църква, избирайки другото изначално, етично и морално начало на религията. В книгата си Лутер препоръчва евреите да бъдат лишени от пари, граждански права, религиозно обучение и образование по Талмуда, като бъдат принудени да работят земеделски труд, а Талмуда и молитвените еврейски книги конфискувани, ако ли не - да бъдат експулсирани от Германия или убити.

Мартин Лутер предлага план от 8 точки за справяне с евреите и техните лъжи в богословския си трактат. Лутер обвинява евреите в ритуални убийства, отравяне на кладенци, магьосничество, лихварство."

източник
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0_%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0% … D1%8A%D0%B6%D0%B8

"Протестантство

За разлика от католицизма и отчасти православието, протестантството смята, че първородният грях тотално е извратил човешката природа, която след него е способна само на зло. Единствено вярата е способна да възстанови хармонията между Бога и човека и спасението е резултат на Божията воля, съответна на вярата, без да има пряко отношение към делата на човека в реалния свят, т. е. спасението е изцяло божествено дело, което не зависи от участието на човека. Горното определение засяга ранното протестантство, впоследствие различните конфесии коригират този възглед, някои от тях допускат, а други и настояват за човешкото участие в изкуплението на първородния грях." - Определено Лутер е създал голем психологически проблем на милиони протестанти, но по-добре да си истински християнин, отколкото последовател на човешки предположения и мнения!

Общи условия

Активация на акаунт