Точковата Диета на "УУ" ям каквото си искам и отслабвам трайно!

• 78 198
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  bouquet Калкулатор на точките

Калории (на 100 граммов) =Калории (на 100 грама)
Жиры (на 100 граммов) = Мазнини (на 100 грама)
Пункты (на 100 граммов) = Точки (на 100 грама)
Масса (граммов) = Маса /количество, което ще консумираме/(в грамове)
Всего пунктов = Общо точки на масата, която ще консумираме
Посчитать пункты = Изчисли точките

Хайде  newsm10 и да почерпите  smile3521

Здравей,

ама не става дума за това. ставаше дума за дневните точки. А формулата за калкулиране на точките на продуктите съм я пуснала в първия пост.

# 46
  • Universe
weightie, не омаловажавам труда ти  Hug, но аз не я видях  Wink, пък и автоматично е много лесно  Peace

# 47
Здравейте, точици Simple Smile
И аз да се отчета за днес:
З: 60 гр. мюсли + 1/2 ч.л. мед (4 т.)
О: 100 гр. елда варена, 1/2 краставица, 1 домат (6т)
В: 200 гр. ръжени макарони със задушени зеленчуци и домати - (не съм сигурна но май са 6т, въпреки, че са без кашкавал)
Междухраненията 3 ябълки и 500 гр. киви (1т най - вероятно)
Спестени за днес: 2т.
Общо спестени за седмицата: 6т.
Лека вечер на всички!

# 48
Ох, тази диета ми стана интересна! Аз преди 2 години правих диетата на Дюкан и свалих 12 кг, ноооо лека-полека си върнах 10 кг от тях! Преди 5 месеца пих 2 опаковки от китайските "супер слим", свалих 2 кг само и като ги спрях, качих 4 кг! Сега започнах преди 2 седмици отново Дюкан, ама нещо не се получава тоя път! И чета сега тази и си викам, че може пък да ми е тя точната диета - просто нещо различно от месо, яйца, извара, че вече не ги понасям!Интересува ме тази диета различна ли е от традиционната точкова диета и може ли с нея да се отслабне 7-8 кг за 2 месеца!

# 49
weightie, не омаловажавам труда ти  Hug, но аз не я видях  Wink, пък и автоматично е много лесно  Peace

Да естествено, че автоматично е по-лесно. Аз пуснах такъв автоматичен калкулато с линк, ама е на немски. А из руските страници не съм търсила, тъй като и грам руски не знам.
Радвам се, че има живот в темата Simple Smile И улеснения...Пожелавам ви успех. Вече и с калкулатор на разбираем език Wink Сега ще пусна и моя отчет.

# 50
Здравейте, точици Simple Smile
И аз да се отчета за днес:
З: 60 гр. мюсли + 1/2 ч.л. мед (4 т.)
О: 100 гр. елда варена, 1/2 краставица, 1 домат (6т)
В: 200 гр. ръжени макарони със задушени зеленчуци и домати - (не съм сигурна но май са 6т, въпреки, че са без кашкавал)
Междухраненията 3 ябълки и 500 гр. киви (1т най - вероятно)
Спестени за днес: 2т.
Общо спестени за седмицата: 6т.
Лека вечер на всички!

Здравей, ще си позволя да добавя нещо към твоя пост:

В: 200 гр. ръжени макарони (4т) със задушени зеленчуци и домати - (не съм сигурна но май са 6т, въпреки, че са без кашкавал)Ако си запържвала с олио да 6т. ако не. Само 4те точки.
За плодовете 0 точки, понеже си яла и зеленчуци, а и не си яла от един плод само над 800гр.
Значи можее и повече точки да си си спестила Simple Smile

# 51
Ох, тази диета ми стана интересна! Аз преди 2 години правих диетата на Дюкан и свалих 12 кг, ноооо лека-полека си върнах 10 кг от тях! Преди 5 месеца пих 2 опаковки от китайските "супер слим", свалих 2 кг само и като ги спрях, качих 4 кг! Сега започнах преди 2 седмици отново Дюкан, ама нещо не се получава тоя път! И чета сега тази и си викам, че може пък да ми е тя точната диета - просто нещо различно от месо, яйца, извара, че вече не ги понасям!Интересува ме тази диета различна ли е от традиционната точкова диета и може ли с нея да се отслабне 7-8 кг за 2 месеца!
Здравей dorotea56,

да диетата е много по-различна от познатата точкова диета. Това е прграмата на Уейт Уотчърс и в нея не се разделят продуктите само на въглехидрати и белтъчини, а мн важна роля играят и калоричната стойност на продуктите както и мазнините. Точките се изчисляват индивидуално и има минимум точки, които трябва да се изядат на ден и на седмица. С диетата се отслабва бавно, но трайно и човек се учи на правилно и разнообразно хранене, което запазва "завинаги". Понеже не се лишаваш от нищо и няма ограничение в избора на продукти този начин на хранене може да стане нормалния начин на хранене за напред. Средно се отслабва с 500гр до 1,5 кг. според зависи от надморменото тегло. Колкото е по високо, толкова по бързо се отслабва в началото. Но ако организма ни е обременен от предни диети с еднообразно или изключително нисколарочно приемане на храна, отслабванете в първите седмици може и да е в застой или дори да качиш 1кг. което се нормализира след кратко време и свалянето на кг. започва Но ако след диетите си се хранила нормално, вероятността от положителен ефект още от първата седмица е много висок. Ако се ядат разнообразни продукти (за да не свиква организма ни с едно и също меню всеки ден), прави се спорт и се ядат достатъчно пълнозърнести продукти и зеленчуци, вероятността да отслабнеш с 7 кг за два месеца е много висока.

Успех ти пожелавам, независимо дали ще се включиш в диетата или ще избереш друга по пътя си към красивата фигура Grinning

# 52
Отчет неделя:

днес менюто ще е следното.
з: леки палачинки с домашен конфитюр: 10т.
о: салата от домати краставици, моркови и зехтин 1т.
в: ПИЦА с гъби Simple SmileSimple Smile 15т.
общо: 26т.
в понеделник3,5т. по малко ще се яде!

# 53
weightie, благодаря ти за бързия отговор! Наистина ми хареса режима на хранене и сигурно ще я започна диетата, но ще изчакам след Великден, че покрай празника сигурно ще ми е трудно да устоя на съблазнителните софри! Така че, може би от 6-ти април ще съм във вашите редици и се надявам това да е моята диета и моя нов хранителен режим!

# 54
  • Горна Оряховица
Диетата е много интересна и разнообразна  Peace
Записвам се да ви следя ,че ми изглежда направо без ограничения ,да видим как ще са резултатите   bouquet

# 55
  • Пловдив
 Peace Долното копирах от една стара тема от 2007г. - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166405.0;all  - с благодарност към писалите там   bouquet

esme_bolger - Преди да започнем

Няколко основни правила:
1. пийте вода, поне 1.5 – 2 литра на ден.
2. хранете се разнообразно и вкусно.
3. движете се повече.
4. опознайте себе си и се разделете с лошите си хранителни навици.

ИДЕЯТА

За всеки ден се полагат определено количество точки (виж по-долу), в зависимост от пол, тегло, възраст, физическа активност...
Храната и напитките имат определени точки в зависимост от калории, мазнини и фибри(влакнини).
Вие избирате как да разпределите точките си за деня, колко храненета, какво ще ядете.
От всеки дневен набор точки можете да икономисвате до 4, които трябва да бъдат използвани в рамките на седмицата.
Движението т.е. спорт – ходене, плуване, фитнес дава „премиални” точки, които се добавят към дневната „дажба”.

Някои изисквания при разпределяне на дневните точки:
1. яжте зеленчуци, не по-малко от 400г. дневно.
2. яжте плодове, не по-малко от 300г. дневно.
3. яжте калций, поне 5 от точките за деня, трябва да са за богати на калций храни.
4. яжте растителни мазнини, поне 2 точки за мазнини, на ден

Всеки може да си направи дневник, напр.

ЗАКУСКА
1._____________
2._____________
3._____________
= 5точки

ОБЕД
1._____________
2._____________
3._____________
= 7 точки

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА
1._____________
2._____________
3._____________
= 2 точки

ВЕЧЕРЯ
1._____________
2._____________
3._____________
= 6 точки

ОБЩО 20 точки

ИЗПОЛЗВАНИ точки - 20
СПЕСТЕНИ точки – 2
ПРЕМИАЛНИ точки – 2

Плодове - ....................
Зеленчуци - .................
Калций - ......................
Вода - ..........................

Хранете се поне 3 пъти на ден, с 1-2 междинни, времето между храненията не трябва да бъде повече от 4-5 часа.
Алкохол и сладкиши – не повече от 14 точки на седмица, като е желателно 14-те точки да не само за едното или само за другото.
Минималното количество точки е 17, ако сумата ви е под това число, придържайте се към 17, в противен случай, организмът ви няма да получава необходимите му хранителни вещества.
За кърмещи майки, бременни и подрастващи схемата за изчисляване на личните точки е друга!
[/color]

LL Cool J - Само да направя добавка относно кърмещите майки.  Те могат да добавят по 10т. отгоре.  Аз съм го правила и отслабването вървеше безпроблемно.  НО, кърмачките трябва да включат също още една порция млечен продукт (йогурт, мляко, сирене етц) за да не влошат лактацията, както и да пият повече вода -- по 1 чаша на 1 час.
Dazy Забравих да кажа,че мойта приятелка в Англия роди преди 5 месеца, беше станала като слонче, тя и преди си беше едра, а с тази програма WEIGHT WATCHERS сега не можах да я позная!
Направо си е слаба!На острова, доколкото знам - изключително се цени метода, особено сред родилки, които искат да си възвърнат формата. Тя продължава дори да кърми, но наистина бях сразена от резултатите?  Rolling Eyes

Сердика Бяx обещала да пиша zа някои от основните правила на Weight Watchers.
1. 5 пъти на ден по една порция плодове или zеленчуци. Една порция е това, което се побира в шепата ви. (който бърzа да слабее, ще наблегне на zеленчуците zа сметка на плодовете, но поне при мен и с мнооооого плодове пак се получаваше)

2. Пийте много, най-добре вода и неподсладен чай (соковете имат точки!), 200мл сок zаменят една порция плодове или zеленчуци. Минимумът течност на ден да бъде 1,5- 2 литра, по въzможност повече.

3. Предпочитайте растителните маzнини пред животинските. 1 ч.л. е zадължителният минимум на ден.

4. Калцият е много важен елемент при отслабването, zа предпочитане се приема по естествен начин чреz мляко и млечни продукти. (Тук допълвам zа теzи, които вzимат Тироксин, че калцият zабавя приемането на Т4 и zатова, ако го вzимате на препарат, трябва да има пауzа от мин. 6 часа. Калцият в млякото и млечните продукти може да се приема след така или иначе zадължителната 30-45 минутната пауzа след Тироксина. Това е инфо от самата фирма Хенинг, един от проиzводителите на Тиркосина).

5. Яжте раzнообраzни храни. Не се поддавайте на иzкушението да ядете винаги едни и същи неща, zащото по тоzи начин органиzмът не може да си набави необходимите елементи.

6. Движете се. Не е zадължително да ходите на фитнес, просто вградете колкото се може повече движение в ежедневието си, било то чреz раzходки (zа тях се печелят допълнителни точки!), полzване на стълбите вместо асансьор.

Това е. теzи правила zадължително трябва да се спаzват. Другото, което ми хрумна, е, че е бажно точките да се zаписват и да не се zакръгляват надолу. Всяка една хапка е важна. Всички точки в рамките на една седмица ТРЯБВА да бъдат изполzвани, освен тези, спечелени с.с спорт и движение, те могат да се спестят. 

А това са плодовете, които струват точки:

Банан, малък................1 т.
Смокини, пресни, 2 парчета (12гр.) 0,5 т.
Каки 100гр. .......................................1 т.
Фиzалис 50гр. ...................................1 т.
Череши, 50 гр. ..................................0,5 т.
Гроzде, 100гр. ..................................1 т.
Сливи 50гр. .......................................0,5 т.
Личи 50 гр. .......................................0,5 т.
Манго 100гр. ....................................1 т.
Джанки, 60 гр. .................................0,5 т.
Сушени плодове, неподсладени 20гр. 0,5 т.
Стафиди, 1 с.л. .................................0,5 т.
Компот 150 гр. ..................................2 т.

Момичета, ако искате, копвайте си теzи неща с точките и си ги събирайте в някакъв файл, да не ги пишем после пак, а?

esme_bolger Ето още едно кратичко списъче с точки /за готвене/:
БРАШНО
3 с.л......................1 точка
1/2 чаша..............2.5 точки
3/4 чаша..............4 точки
1 чаша.................5 точки

ЗАХАР
1 с.л...................... 1 точка
1/4 чаша.............. 4 точки
1/2 чаша.............. 8 точки
3/4 чаша.............. 12 точки
1 чаша................. 16 точки

ОЛИО
1 с.л......................4 точка
1/4 чаша..............16 точки
1/2 чаша..............32 точки
1 чаша.................64 точки

ЯЙЦЕ
3 белтъка.............1 точка
1 цяло яйце..........2 точки

ОБЕЗМАСЛЕНО СУХО МЛЯКО
1/2 чаша..............2 точки

# 56
Peace Долното копирах от една стара тема от 2007г. - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166405.0;all  - с благодарност към писалите там   bouquet

esme_bolger - Преди да започнем

Няколко основни правила:
1. пийте вода, поне 1.5 – 2 литра на ден.
2. хранете се разнообразно и вкусно.
3. движете се повече.
4. опознайте себе си и се разделете с лошите си хранителни навици.

ИДЕЯТА

За всеки ден се полагат определено количество точки (виж по-долу), в зависимост от пол, тегло, възраст, физическа активност...
Храната и напитките имат определени точки в зависимост от калории, мазнини и фибри(влакнини).
Вие избирате как да разпределите точките си за деня, колко храненета, какво ще ядете.
От всеки дневен набор точки можете да икономисвате до 4, които трябва да бъдат използвани в рамките на седмицата.
Движението т.е. спорт – ходене, плуване, фитнес дава „премиални” точки, които се добавят към дневната „дажба”.

Някои изисквания при разпределяне на дневните точки:
1. яжте зеленчуци, не по-малко от 400г. дневно.
2. яжте плодове, не по-малко от 300г. дневно.
3. яжте калций, поне 5 от точките за деня, трябва да са за богати на калций храни.
4. яжте растителни мазнини, поне 2 точки за мазнини, на ден

Всеки може да си направи дневник, напр.

ЗАКУСКА
1._____________
2._____________
3._____________
= 5точки

ОБЕД
1._____________
2._____________
3._____________
= 7 точки

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА
1._____________
2._____________
3._____________
= 2 точки

ВЕЧЕРЯ
1._____________
2._____________
3._____________
= 6 точки

ОБЩО 20 точки

ИЗПОЛЗВАНИ точки - 20
СПЕСТЕНИ точки – 2
ПРЕМИАЛНИ точки – 2

Плодове - ....................
Зеленчуци - .................
Калций - ......................
Вода - ..........................

Хранете се поне 3 пъти на ден, с 1-2 междинни, времето между храненията не трябва да бъде повече от 4-5 часа.
Алкохол и сладкиши – не повече от 14 точки на седмица, като е желателно 14-те точки да не само за едното или само за другото.
Минималното количество точки е 17, ако сумата ви е под това число, придържайте се към 17, в противен случай, организмът ви няма да получава необходимите му хранителни вещества.
За кърмещи майки, бременни и подрастващи схемата за изчисляване на личните точки е друга!
[/color]

LL Cool J - Само да направя добавка относно кърмещите майки.  Те могат да добавят по 10т. отгоре.  Аз съм го правила и отслабването вървеше безпроблемно.  НО, кърмачките трябва да включат също още една порция млечен продукт (йогурт, мляко, сирене етц) за да не влошат лактацията, както и да пият повече вода -- по 1 чаша на 1 час.
Dazy Забравих да кажа,че мойта приятелка в Англия роди преди 5 месеца, беше станала като слонче, тя и преди си беше едра, а с тази програма WEIGHT WATCHERS сега не можах да я позная!
Направо си е слаба!На острова, доколкото знам - изключително се цени метода, особено сред родилки, които искат да си възвърнат формата. Тя продължава дори да кърми, но наистина бях сразена от резултатите?  Rolling Eyes

Сердика Бяx обещала да пиша zа някои от основните правила на Weight Watchers.
1. 5 пъти на ден по една порция плодове или zеленчуци. Една порция е това, което се побира в шепата ви. (който бърzа да слабее, ще наблегне на zеленчуците zа сметка на плодовете, но поне при мен и с мнооооого плодове пак се получаваше)

2. Пийте много, най-добре вода и неподсладен чай (соковете имат точки!), 200мл сок zаменят една порция плодове или zеленчуци. Минимумът течност на ден да бъде 1,5- 2 литра, по въzможност повече.

3. Предпочитайте растителните маzнини пред животинските. 1 ч.л. е zадължителният минимум на ден.

4. Калцият е много важен елемент при отслабването, zа предпочитане се приема по естествен начин чреz мляко и млечни продукти. (Тук допълвам zа теzи, които вzимат Тироксин, че калцият zабавя приемането на Т4 и zатова, ако го вzимате на препарат, трябва да има пауzа от мин. 6 часа. Калцият в млякото и млечните продукти може да се приема след така или иначе zадължителната 30-45 минутната пауzа след Тироксина. Това е инфо от самата фирма Хенинг, един от проиzводителите на Тиркосина).

5. Яжте раzнообраzни храни. Не се поддавайте на иzкушението да ядете винаги едни и същи неща, zащото по тоzи начин органиzмът не може да си набави необходимите елементи.

6. Движете се. Не е zадължително да ходите на фитнес, просто вградете колкото се може повече движение в ежедневието си, било то чреz раzходки (zа тях се печелят допълнителни точки!), полzване на стълбите вместо асансьор.

Това е. теzи правила zадължително трябва да се спаzват. Другото, което ми хрумна, е, че е бажно точките да се zаписват и да не се zакръгляват надолу. Всяка една хапка е важна. Всички точки в рамките на една седмица ТРЯБВА да бъдат изполzвани, освен тези, спечелени с.с спорт и движение, те могат да се спестят.  

А това са плодовете, които струват точки:

Банан, малък................1 т.
Смокини, пресни, 2 парчета (12гр.) 0,5 т.
Каки 100гр. .......................................1 т.
Фиzалис 50гр. ...................................1 т.
Череши, 50 гр. ..................................0,5 т.
Гроzде, 100гр. ..................................1 т.
Сливи 50гр. .......................................0,5 т.
Личи 50 гр. .......................................0,5 т.
Манго 100гр. ....................................1 т.
Джанки, 60 гр. .................................0,5 т.
Сушени плодове, неподсладени 20гр. 0,5 т.
Стафиди, 1 с.л. .................................0,5 т.
Компот 150 гр. ..................................2 т.

Момичета, ако искате, копвайте си теzи неща с точките и си ги събирайте в някакъв файл, да не ги пишем после пак, а?

esme_bolger Ето още едно кратичко списъче с точки /за готвене/:
БРАШНО
3 с.л......................1 точка
1/2 чаша..............2.5 точки

ЗАХАР
1 с.л...................... 1 точка
1/4 чаша.............. 4 точки
1/2 чаша.............. 8 точки
3/4 чаша.............. 12 точки
1 чаша................. 16 точки

ОЛИО
1 с.л......................4 точка
1/4 чаша..............16 точки
1/2 чаша..............32 точки
1 чаша.................64 точки

ЯЙЦЕ
3 белтъка.............1 точка
1 цяло яйце..........2 точки

ОБЕЗМАСЛЕНО СУХО МЛЯКО
1/2 чаша..............2 точки

Същото е обяснено в първия пост. Искам само да подчертая В РАЗЛИЧНИТЕ СТРАНИ ТОЧКИТЕ НА ПРОДУКТИТЕ СА РАЗЛИЧНИ и системите до определена степен. Аз съм пуснала немската диета!!!!Не ги смесвайте! Освен това това което си побликувала е ФЛЕКС ПОЙНТС без продуктите със фактор ситост, които бяха добавени от уейт ъотчърс през 2009 година. Програмата постоянно се променя. Освен това от края на 2009 година всички плодове получиха фактор 0 ТОЧКИ!
Само да добавя, че дори продуктите на уейт уотчърс в англия и германия се различават например десертите и салатите им имат различни точки. Моля съобразете се с това и се придържайте към един вид на програмата! И ползвайте описанието на първата страница с 0точки за плодове и продуктите с фактор ситост от които може да ядете за винаги еднакъв брой точки, независимо от количеството, но на едно ядене! т.е. пилешко докато се наядете на обяд за 3 точки (без мазнина за пържене или пекане ако е на скара ако не мазнината се смята) ако вечерта ядете същото пак само 3 точки, дори и 800гр. да изядете!
Като има новости ще пиша или промени в програмата. Тя постоянно се развива с помощ на диетолози, медици и т.н.
Сега например от ноемри има нова програма, която се казва ПРО ПОЙНТС, но тя е сполучлива най-вече за хора с голямо наднормено тегло(над 20кг.). Повечето Уотчърси си остана с ФЛЕКС, защото резултатите са дори и за хора, които искат напр. само с 5кг. само да отслабнат, много добри.
Аз също съм на флекс, но постоянно т.е. ежедневно следя развитието и на другата програма както и успехите на флекс.
Ако се натъкнете на точки от преди 2006 моля да не ползвате описанията им, тъй като те са още от още по-старата форма ПОЙНТС ПЛЮС. А тя имаше малко по високо въглехидратна база и доста продукти имаха други точки.

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 14:49 от weightie

# 57
  • Варна
Здравейте!На мен също ми се струва интересна диетата,но трябва да я поразуча-всъщност смятам да я започна от понеделник!Нали от тогава започват диетите! LaughingЗначи аз съм на 33 г.,167 см,75 кг и почти никаква физическа активност на работното място. Rolling EyesТочките,които си изчислих са 22.Дали съм сметнала правилно незная  newsm78.Миналата година януари месец бях започнала да си отслабвам с малко ограничения и голяяям стимул-та до юни бях свалила10-на кг.Лятото бях 70 кг и се чувствах доста добре.смятах тази година отново да продължа по същия начин,но  незнам какво ми става-а и септември започнах работа,която както казах не ми предлага кой знае какво движение и хоп-качих цели 5 кг.А щях да отслабвам от 70 надолу...Сега пак трябва да стигна до тази изходна позиция!Хахах,ужаст! ooooh!Та смятам да се включа към групичката-това да отслабнеш си е цяло изкуство! #Cussing outАми дано заедно да успеем! Hug

# 58
  • Universe
weightie , в първия пост няма за кърмачките - какви са новите схващания, защото тук има доста такива Simple Smile

Благодаря за поясненията за точките преди и след 2006г.   bouquet

П.П. И  аз констатирах различия в точките в програмите на различните страни  Peace

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 15:53 от lenny_pld

# 59
weightie , в първия пост няма за кърмачките - какви са новите схващания, защото тук има доста такива Simple Smile

Благодаря за поясненията за точките преди и след 2006г.   bouquet

П.П. И  аз констатирах различия в точките в програмите на различните страни  Peace

Да така е, аз проверих сега.
Незнам дали ще ме разберете, понеже аз не съм майка още и незнам точно как се определя на пълно кърмене или кърмене и други храни??(на немски е изцяло само на кърма или на кърма и добавки, понеже гледах тука в УУ програмата какво пише за кърмачки). Значи в първия случай се добавят към дневните точки още 10 точки на ден , а във втория случай + 5 точки на ден. Като е хубаво, както пише и в стария пост поне 3 точки от тях да са за продукти със високо съдържание на калции/ млечни продукти. Тук пасва мн добре кисело мляко до 1,5% със фактор ситост за едно ядене има само 3 точки.

Общи условия

Активация на акаунт