За пролетни одежди купуваме прежди

• 76 258
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, може да си свалиш списанието от тук, ако има проблем пиши, защото сега се сетих че при мен май не се отвори и го свалих от др място, но не помня, ще потърся пак.

Не можах, въпреки, че имам регистрация за този сайт.  Rolling Eyes А и сякаш само снимки на моделите има, а схеми - не! Поне на мен ми показва само 17 страници с модели.

# 361
pepito21 , почвай сивата жилетка, не е трудно да й наплетеш дълъг ръкав с някоя от плетките в самия модел, а защо не й с друг мотив!
Ако докопате схемите от това списание, споделете ги, на мен страшно ми хареса бялата рокля/туника - модел 4.

# 362
Нощни очи, може да си свалиш списанието от тук, ако има проблем пиши, защото сега се сетих че при мен май не се отвори и го свалих от др място, но не помня, ще потърся пак.

Не можах, въпреки, че имам регистрация за този сайт.  Rolling Eyes А и сякаш само снимки на моделите има, а схеми - не! Поне на мен ми показва само 17 страници с модели.
Извинявай грешката е моя, просто не съм дала  линк.  Embarassed Нещо много бавно взе да ми зарежда ПС-то и не ми показва какво съм написала.
http://ilikebooks.ru/9554-sabrina-specvypusk-5-2010.html

Амели ще те послушам и ще заплета сивата, пък като стигна до ръкавите пак ще ви тормозя, а и за превод най-вероятно, че не ми стават ясни някои неща от руския, там където започва свивката за деколтето не мога да си го преведа.  Embarassed
Ето това е обяснението, ако някои благоволи да помогне с превода ще съм му много благодарна.  Blush
Имам още едно тъпо въпросче, моля не ми се смейте,   Embarassed но до сега не съм плела по кройка и сега незнам за моя размер, как да преправя кройката. Не знам кои размер да взема на раменете или на бюста, а и до сега не съм плела жилетка, а и нямам с какво да сравня.  Blush

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 16:12 от pepito21

# 363
  • ул. "Мечтание"
Пипи, благодаря! Hug

# 364
  • София
Кати, къде се изгуби? Миналата седмица се бях сетила за теб, че те няма. Много ми хареса наметката. Каква е преждата?

Балони.  http://www.stenliyarn.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1870&category_id=173&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=8 ,  No 10.
Болна бях, няколко пъти... после просто нещо ми се спихна натроението...

Кати оздравя ли? Хайде наваксвай с фотосите ако не с претките! Наметката е чудесна.

Имам още една наметка - нещо като пончо - ентерлак, но... как да кажа - не квадратно, а кръгло ама... не съм качвала снимки още...

pepito21, сивото повече ми харесва...

# 365
Имам още едно тъпо въпросче, моля не ми се смейте,   Embarassed но до сега не съм плела по кройка и сега незнам за моя размер, как да преправя кройката. Не знам кои размер да взема на раменете или на бюста, а и до сега не съм плела жилетка, а и нямам с какво да сравня.  Blush

Аз си плета по кройка и по интуиция и ето какво правя - взимам си хартиетата кройка( аз шия и имам такива) или си взимам някоя готова дреха - не е задължително да е същата като тази,която ще плета. Може да ползваш някоя трикотажна блузка, тениска, пролетно яке...Измервам се - обиколка на бюста, под бюста, ширина на раменете, талия, дължина ръкав - каквото ти трябва. Нанасям върху кройката на хартия или пък сравнявам със сантиметъра размерите на готовата дреха. После си правя мостра от плетивото - колко бримки ми се хващат в 10 см. после си правя сметки на един лист като превръщам сантиметрите в бримки и виждам - талия = 100 бримки, бюст= 120 бримки....примерно ти пиша. Почвам да плета. В хода на плетката за ориентир и за да не изпусна местата за свиване, разширяване, извиване сравнявам/ налагам плетката върху готовата дреха. Пак казвам, това ми служи за ориентир, а не да ги докарам 1:1. И тук се намесва интуицията  Grinning

Според мен при този модел няма какво да сбъркаш и би моглада го направиш дори без точна и реална кройка. Ако искаш, измери се и ми пиши размерите ти да видим на кой номер отговаряш,ако това ще ти помогне нещо. Имай предвид,че кройката, която си показала, е половинка гръб и съответно цяла лява предвица. Кройката е елементарна, не виждам никакви извивки,които биха могли да те притеснят.

# 366
  15 мотива, около метър и половина - преждата свърши.  Joy

# 367
  • София
15 мотива, около метър и половина - преждата свърши.  Joy

а малката да не би е намусена защото прежда свърши  Joy

# 368
  • София

Ето това е обяснението, ако някои благоволи да помогне с превода ще съм му много благодарна.  Blush

за съжаление аз пък не съм добре със българска терминалогия за плетене  Rolling Eyes Обаче в края на текста има схема за плетене...

# 369
 pepito21 захванах се да го преведа това описание. Може и за друг да е от полза.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 11:12 от Snejana_G

# 370
  • Точно където трябва
Steisi, права си. Завиждах на осинките, колко са задружни и как си помагат...

Ели, и ние сме задружни и си помагаме, само дето сме 1000 пъти по-малко на брой  Party
Ако имаш нужда от помощ само попитай  Peace
Аз това и направих  Simple Smile Питах за кройка на онова болеро, щото изчетох цялата тема на осинките по отношение на него, ама там не се появи кройка конкретно на ръкава. Другото предполагам ще го схвана...
А по по отношение на първото болеро ето линк http://forum.korabel.net/viewtopic.php?f=5&t=467&start=570 , май се вижда по-добре. Тук срещам проблем със схемата, не ми се получава квадрат и това е Sad Това, бялото най-долу е.

# 371
снежи, как оформяш превода в този вид?

# 372

Аз това и направих  Simple Smile Питах за кройка на онова болеро, щото изчетох цялата тема на осинките по отношение на него, ама там не се появи кройка конкретно на ръкава. Другото предполагам ще го схвана...
А по по отношение на първото болеро ето линк http://forum.korabel.net/viewtopic.php?f=5&t=467&start=570 , май се вижда по-добре. Тук срещам проблем със схемата, не ми се получава квадрат и това е Sad Това, бялото най-долу е.

elliee, покажи какво си изплела, моля. Не бих могла да разгадая какво точно не ти се получава.

ето проба        Joy

ще трябва да намаля броя на синджир - бримките с пикото по края

по първия въпрос - ръкавът е сегмент от орнамента около шията
след като изплетеш "шията" може да си наложиш парчето около ръката и да преброиш колко детайла ще са ти нужни за ръкав

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 12:50 от dodofit

# 373
тити пиша го в Word, а след това copy и paste в една проста програма от Accessories - Paint (децата я ползват за рисуване). Форматът от там става за качване в интернет. И това от рускините научих  Hug

# 374
аааа, хитро Simple Smile ще се пробва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт