За пролетни одежди купуваме прежди

• 76 155
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета!
Аз влизам отново с въпрос. Плета ето това по ето тази схема и като заших ми се получи ето това .
Ужасно усукано е има ли вариант да се оправи след като довърша.
Плетката е наметка- две заедно в лицевите редове и опакова на опаковите.Преждата е Лилия на Статекс.( впрочем тя ми се усука и на съвсем гладка плетка,но по - малко).
Дайте ми нямкакъв съвет. Praynig
Вы не выложили описание или схему основного узора, хотя, есть пряжа, которая даёт перекос

# 331
  • в баира
Аз най-накрая си избрах модел и заплетох прежда софис, обаче сега се чудя свива ли се при пране, или се отпуска.  newsm78 Заплетох я на една кука на жилетка.
На мен не ми се отпусна, нито на 1 кука потника, нито жилетката на 2 игли.

# 332
Не мога да се измъкна от периода на шапките. Ето последната, следващата е вече в главата ми.
http://media.snimka.bg/6000/018256204-big.jpg
http://media.snimka.bg/6000/018256200-big.jpg
http://media.snimka.bg/6000/018256201-big.jpg
http://media.snimka.bg/6000/018256198-big.jpg

# 333
Привет и от мен,момичета!
Честита рожба на Тули,да е жива и здрава малката принцеса!
Дима,и аз съм имала такъв проблем с усукването,точно при тази плетка-свивка,намятка.Нямам никаква представа защо се получава така,аз си реших проблема,като на1вия лицев ред започвам със свивка и завършвам с намятка(изключвам крайните бримки,то е ясно),а на следващия лицев започвам с няматкя и завършвам със свивка.Така не ми се усуква. Peace
Поздравления на всички за красивите неща,които са изплели!Особено ме впечатлиха роклята и туниката на Кабзималка,невероятна красота.Кабзи,копнах си снимката и описанието ти на туниката,включвам ги към бъдещите си проекти!  bouquet

# 334
  • Точно където трябва
Здравейте отново! Тъй като и аз съм любителка плетачка,но предимно на една кука вече доста често ви навестявам.
Поздрави за всичките ви прекрасни творения. Както разбрах доста от вас преглеждат  osinka.ru . Предлагам и тук да си съставим групички на желаещите да творим online даден модел. Като начало аз бих искала да попитам за кройка на ето това болеро http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=41386 Схемата, мисля че я разбирам, но като кройка, особено на ръкава... Confused Нека желаещите да се съберем. Аз имам да довършвам една конопена чанта и след това да се захвана с това. Желаещи?

# 335
  • Бургас
Здравейте!!!
Виждам много красиви неща.Поздравлемия!!!
Аз нищо ново не съм заплела..една пелена ,която не знам кога ще стане...може би за някой друг внук.Имам доста работа на двора,но вечер ви чета.
Весел ден момичета!!!
pleu да си изпразни кутията,не мога да изпратя обяснението,за шапока.

# 336
Сбъдваща мечти, браво!! Hug Hug

Дима, бих разплела, не виждам начин да се оправи.

поредната ми започната плетка - шал
     Joy    

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 11:26 от dodofit

# 337
Кейтилина,рокличката е супер.А за презрамките,бих постъпила,както те посъветва Амели.
Дима,усукването е от самата плетка за жалост.Или пробвай с много пара или разплитай и започни отново,второто е по-добрия вариант.
Хриси74,страхотни пуловерчета си плела  Heart Eyes.
Сбъдваща мечти,отново прекрасна шапчица си спретнала!Със здраве да си я носите.  bouquet
Ели,осинките подробно разнищват моделите,които плетат он-лайн и като кройки и като узори.Остава само да се чете внимателно,макар и много време да отнема.Ще чакам да завършиш чантата си и да я покажеш .
Додо,това,което показваш е и в моите планове.Шал ли ще бъде или дреха?

# 338
Колко сте експедитивниииии, браво на вас момичета, много ви се възхищавам!   bouquet Не съм влизала тук скоро и доста ми трябваше да ви догоня. Аз пътувах известно време, но пък нямам и какво да покажа.  Преди време една мама от Пловдив /която скоро не съм виждала тук/ ми подари 200 гр сив мохер и за да изплета пуловер купих още два цвята по 200 гр - лилаво меланж и много бледо сиво с бяла копринена нишка. Вече започнах гърба на пуловера без никаква схема, каквато шарения се получи - такава ще е. Спорни плетки и на вас! knit

# 339
  • Точно където трябва
Мда..., но и там на хората им възникват въпроси, имат неясноти /то затова и се оформя дискусия/ пък аз не съм с перфектен руски.

# 340
vlaеva, започва се по същия начин от кръгчето в центъра. Продължаваа се на редове с обръщане на плетивото, а не в кръгове като на целите мотиви. На 2.ред изплиташ 3 синджира и трите групички от по 3 в.п. завършваш с 3 синджира. На 3.ред пак 3 синджира в началото, всичките му там в.п. и пак завършваш с 3 синджира. Питай ,ако пак не ти е ясно!
elliee, досега правихме един опит за плетене на нещо он-лайн, но така и не се организирахме. Нашето общество тук е доста по-малко от онова в осинка. Е, три желаещи бяхме за една дреха, но само по принцип. На всеки му идва вдъхновението за нещо по различно време. И накрая май никоя не я изплете. Аз отдавна съм хвърлила око на това болеро, и схемите си разпечатах, но още не ми у дошла музата. Виж, плетенето он-скайп вече е изпитано и беше доста по-плодотворно.  hahaha

# 341
  • Точно където трябва
Steisi, права си. Завиждах на осинките, колко са задружни и как си помагат...

# 342
КАБЗИ , би ли споделила моля те как наплита Шарлотата?

# 343
Steisi, права си. Завиждах на осинките, колко са задружни и как си помагат...

Ели, и ние сме задружни и си помагаме, само дето сме 1000 пъти по-малко на брой  Party
Ако имаш нужда от помощ само попитай  Peace

# 344
  • София
Не съм чела - бая отдавна - но пускам снимки, които бях обещала... ами, още януари...  Embarassed

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 14:42 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт