Страх от водата.

• 2 477
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Талант на 2012,2013 г.
Наистина и за мен беше необяснимо. Просто ей така изведнъж се появява този страх без никаква причина.

# 16
Синът ми периодично ми прави подобни номера, откакто се е родил. Дори наскоро пусках тема, че пак отказва да влезе в банята ooooh! Решението за мен е смяна на начина на къпане - както са ти предложили. Аз съм къпала как ли не - в корито, под душа, в леген, на терасата (през лятото), изправен в кухненската мивка Whistling

А защо изведнъж отказва - може един път да му е влязла пяна от шампоан в очите, може водата да е била малко по-топла, може точно по време на къпането да се е стреснал от някакъв шум, може да му е било малко студено и какво ли още не.

# 17
Ако искате ми вярвайте, защото аз не вярвах, но имах такъв проблем. Детето просто изведнъж започна да се страхува от водата и къпането беше кошмар,а на всичко отгоре започна и да заеква. Свекърва ми споделила с нейна приятелка и тя казала, че е урочасано. Започнала да му бае, палила кибритени клечки и после детето пи от тази вода и за 2 дена спря да заеква и никакъв проблем с къпането.

# 18
Дъщеря ми се дереше до посиняване до към 3-4 месечна, като идваше време за къпане ми идеше да избягам, после изведнъж спря, а от няколко месеца пък е супер доволна по време на баня, имахме само преди 5 месеца един случай на сърцераздирателен рев в баня, но тогава бяхме на гости и явно чуждата обстановка я уплаши.
Предполагам, че ще отмине този период и при вас.

# 19
  • София
И аз се записвам тук Confused
Дъщеря ми е на година и четири месеца и от три дена изпада буквално в истерия като дойде време за къпане. До скоро обожаваше банята, в един момент започна да плаче като миехме косата, а сега само като доближи душа и настават едни драмииии ooooh! Днес не успях дори ръцете и' да измия Confused
Ще пробваме варианта с ваничка пълна с играчки, ако не се получи в банята ще взема да я къпя в хола пред телевизора ( като хипнотизирана е пред този телевизор и ако той не спаси положението не знам Crazy).

# 20
А ние си оправихме проблема и малкия вече се къпи спокойно в банята. И при нас проблема се оказа в уручасването. И аз не вярвам в такива неща.

# 21
Ако детето се е подхлъзнало или е паднало във водата, ако се е нагълтало с вода или е имало друг подобен стресиращ момент при предното къпане е възможно детето да започне да се плаши от къпането. С времето би трябвало да забрави. Аз мисля, че трябва да има някаква причина за плача, не може просто така без нищо да започне да не иска да се къпе.

# 22
Имахме подобен проблем с дъщеря ми на около година и 4-5 месеца.  Не искаше изобщо да припари до коритото, рев и чудо. Пробвахме 2-3 дни и на 4тия отидохме до магазина, избрахме заедно красива подложка за баня, на цветя и я изкъпахме права на нея, с душа и каквато играчка тя искаше. Simple Smile И всичко се оправи.За косата още водим спорове и пазарлъци, но и там имаме напредък и ревва чааак като я плакна. Grinning

# 23
И дъщеря ми е в такъв период. Откакто е родена си я къпех по един и същи начин, но от около месец почнах да я къпя седнала във ваничката (тя така иска, не мога да я накарам да си легне на шезлонга) и от спалнята почнах да я къпя в банята. Тази промяна провокира май ревовете по време на баня. Мисля че проблема й е, че й влиза вода в очите, затова почнах да й мия главата през ден-два, много й приказвам по време на къпане, слагам й и играчки във ваничката.... като мия главата много се старая да не се стича много по лицето.

# 24
И ние минаваме от време на време през такива състояния-рев в банята. За мен решението да се редуват, когато е възможно начините на къпане. Ние имаме ваничка и столче за къпане и ги редувам. Също така някой път я къпя права. Така, като й е интересно и забравя да плаче Peace
Интересни играчки за баня също винаги помагат!

# 25
А,аз имах странен проблем ,дъщеря ми се радваше на къпането,но изпадаше в див ужас,ако и намокря лицето  Shocked,докато беше бебе,беше лесно.В коритото ,а лицето почиствах с кърма.
Обаче,като започнахме да се къпем в банята под душа..... ooooh!
Вече проблема е преодолян,обяснявах,показвах,мокрех си лицето.....абе,чудеса,но за мен това е необяснимо-как може едно новородено да реагира така?  Rolling Eyes

# 26
Синът ми реве само като го вадя от ваната  Joy
Обаче щерката е друга работа месец-два обожава банята,после не иска да припарва.Пробвах и с душа,и с играчки и какво ли не,но ако е решила да се цупи нищо не помага

# 27
Моят син никога не е плакал от водата по време на къпане,но не е и показвал че му харесва.Седеше като припариран.От скоро му харесва и плаче като го изкарвам  Crazy

# 28
  • Sofia
Моята дъщеря се страхуваше от душа, но с времето свикна. Може би при бебето температурата на водата или в помещението не му допада или нещо се е изплашило. Опитай се да го заиграеш и да му отвлечеш леко вниманието. Дано бързо премине този период.

# 29
Не съм имала подобен проблем и двете ми деца много обичат водата и не са ми създавали проблеми при къпането. Може би е по добре да я къпеш в банята. 

Общи условия

Активация на акаунт