Жестокост към куче...

• 53 175
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 630
... в неделя реших да стана вегетарианка. От тогава спя спокойно, това е моят избор и моят начин да се боря. Жалко, че не го направих по-рано - умът ми не го побира защо съм се тъпчела насила толкова години.

Аз спрях да ям месо след една случка, на която станах свидетел, и заради която се наложи да пия успокоителни дълго време. Няма да я споделям, но ще я помня, докато съм жива.
Поздравления за избора ти, сигурна съм, че ще ти донесе вътрешен мир  Hug
Ето един сайт, в който има интересни данни и са разбити много заблуди.
От там копирам и мисъл на Питагор- от преди повече от 2500 години, но така актуална в наши дни:

"...Човек, който, слушайки жалния предсмъртен рев, коли невинно теле, който убива агнето, ревящо като дете, който птицата небесна бие за забава или за да яде, той не трудно ще се реши и човек да погуби. На този жесток обичай само човекоядството прилича. О, свестете се, не убивайте, недейте, братя! ... Смъртни - смъртните щадете! ...”

violenza, не се занимавай   Wink Hug

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 19:40 от елиас

# 631
Нямам намерение нито да се оправдавам, нито да ви доказвам колко са кухи воплите за правата на животните на фона на липсващите права на децата.
Ако се чувствате добре да леете сърцераздирателни слова по форуми - правете го!
Лично аз смятам, че децата проявили жестокост към животно имат нужда от сериозна психологична помощ, а хората които не ги искат в обществото ни от психиатрична такава.
Бедността не е само материална, а и духовна.

За сведение на кучелюбците на книга се чувствам длъжна да кажа:
Цял живот в дома ни е имало куче.
В детството ми беше огромната пуделка Джеси, която живя с мен почти 13 години.
После дойде дакелът Чопър, който излекувахме от парализа и докато траеше лечението му бях направила специална "инвалидна количка", за да не наранява крачетата си. Почина на 17 години от старост.
Помиярката Кара грабна сърцата ни и живя с нас 15 години. Почина в ръцете ми от сепсис след операция.
За погребването и на двете кучета платих на специализирана фирма и не ги зарових драматично  в Ловния парк, застрашавайки сигурността и здравето на съгражданите си.

Жестокост към животните не е само да ги нараниш, жестокост е и да ги храниш пред блока и по ъглите. Ако обичаш едно животно го прибираш в дома си и се грижиш за него, като за член на семейството ти.
Другото е демагогия и празнословие.

# 632
  • на брега на морето
Бабилия, децата-изроди винаги ще останат такива.
Честно,не мога да те позная.

# 633
Жестокост към животните не е само да ги нараниш, жестокост е и да ги храниш пред блока и по ъглите. Ако обичаш едно животно го прибираш в дома си и се грижиш за него, като за член на семейството ти.

Аз съм прибрала в къщи три котки, на още 30 съм намерила дом и продължавам да търся такъв на още 300. И???  Помогнала ли съм? Не съм, за съжаление.
Нали не говориш сериозно? Нали не смяташ, че аз и още 10 души ще се справим сами, без помощта на действащи закони?
Ти защо не се погрижиш за състоянието на тези бедни духом деца, защо не ги прибереш в къщи, да ги просветляваш, щом са ти основна грижа? Защото можеш да помогнеш на 2-3-5...А останалите?

За какви права на децата говорим? Моето дете няма ли права? Длъжна ли е да гледа насилие над животните, обесени котки и осакатени кучета? Къде са нейните права?

# 634
Котьо Тръмп,
Аз ли  не мога да го обясня или вие не искате да ме разберете?
Децата не се раждат изроди. Нещо ги прави такива.
Ако на едно "дете изрод" не се помогне навреме, то се превръща във възрастен изрод, на когото е невъзможно да се помогне.

# 635
И аз си мисля, че това не е Бабилия,/колкото и да иска да разберем/, така не е разсъждавала и не се е изразявала никога досега. Сори.

# 636
Котьо Тръмп,
Аз ли  не мога да го обясня или вие не искате да ме разберете?
Ако на едно "дете изрод" не се помогне навреме, то се превръща във възрастен изрод, на когото е невъзможно да се помогне.

За това си права.
Но защо да им помагат, щом, според нашите закони, те не са извършили нищо нередно...Нали някой трябва да ги задължи да се поправят...

# 637
  • Costa Rica
Котьо Тръмп,
Аз ли  не мога да го обясня или вие не искате да ме разберете?
Понякога се раждат. И не може да им се помогне, никога. Няма бивш изрод. Развитието е само напред и нагоре.

Професионално мнение.

# 638
Права си за това.
Но защо да им помагат, щом, според нашите закони, те не са извършили нищо нередно...
Ето точно тук е разковничето. В едно нормално цивилизовано общество с тези деца биха се заели психолози, биха изяснили причината за тази дива жестокост и безумна, необяснима  агресия, биха се опитали да им помогнат и да ги спасят от средата им и от самите тях.
Според мен това е най-важното в цялата история с горката Мими, с котките, с гълъбите и с безбройните случаи, които не са намерили медийна изява.

ПП: В най-скоро време ще станем свидетели и на предизвикана от безсилие агресия.
Хората вече се чувстват застрашени, а това е предпоставка за агресия.
Цитат от друга тема:
"Съжалявам, че пак повдигам темата, но просто съм...
Не знам как да го кажа - ядосана или отчаяна.
Екоравновесие не правят абсолютно нищо!
Дошли са преди две седмици за сигнал от нашия квартал, който майки са подали преди два месеца.
Преди това служителките, които много добре познават кучкарките явно са ги предупредили да скрият помиярите.
И после дошли и питали - Покажете ни кучетата?
А кучета точно в този момент /две седмици/ нямаше никакви!
Мнооого хитро! Хем отчитат дейност, хем няма кучета! И взимат пари за това!

А кучетата днес пак са там - 10 броя! На пъпа на квартала, до детската площадка, супермаркета и спирката!
Май ще почваме да им правим снимки...
Обадих се впрочем на този телефон на Столичен инспекторат.
И няква лелка ми обяснява, че ще предадат сигнала на Екоравновесие. Е не, мерси!"

ППП: По време на турските сериали активността на "про" и "анти" замира.... Мислите замират.
Ей точно за това иде реч. Всичката ни е такава...

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 20:52 от Бабилия

# 639
Chanel го е казала по-добре, аз нямах време да се обяснявам. Не става въпрос за вегетерианство, макар да съм убедена, че месото НЕ Е необходимост за никого, като се изключат ескимосите да кажем. Става въпрос, че ние всички ползваме всякакви продукти на животновъдната индустрия- дрехи, обувки, месо, мляко и много удобно си затваряме очите при какви условия се отглеждат животните-наблъскани в миниатюрни пространства, без възможност дори да легнат, изпражненията им падат под тях и се носи непоносима смрад...и още и още...а после ревем и не можем да спим заради едно сладко кученце.

Това пък, че пилетата страдат по-малко от бозайниците, защото са по-малки по размер ме остави без думи Shocked

# 640
  • Варна
Това за условията на отглеждане на животните го чувам за първи път и честно казано ми се струва пресилено. А и така да е, не мисля, че това е оправдание да гледам с безразличие на явна и безпричинна жестокост, насочена към нищо неподозиращо и с нищо не провинило се куче. Ако някой е на противното мнение, значи не е наред. Според мен.

# 641
Месечинке, така е, повярвай ми.Животните се отглеждат по изключително жесток начин, за мен- безпричинно жестоко, в името на ненаситното човешко потребление. Не казвам, че съм безразлична към съдбата на горкото куче, но да се реве тук така мелодраматично, а за другото да се правим, че не знаем или че било от необходимост, си е чиста проба лицемерие.

# 642
  • Варна
Ами аз наистина не знаех. Нали уж има закони, регламентиращи отглеждането на животни, и то не само в България? Явно толкова се и спазват. Ето още една причина да се предприемат спешни мерки за промяна в закона и инкриминиране на жестокостите - все едно дали са насочени към животните от фермата или към уличните кучета и котки.

# 643
  • София
Погледнах в съседната тема   Помощ! Агресивни бездомни кучета Виждате ли какъв е начина за справяне с бездомните кучета  Confused... После ходете се оплаквайте в РПУ-тата и търсете виновниците. Те са сред нас.  Не знам какво да кажа...

# 644
Погледнах в съседната тема   Помощ! Агре … 77;та Виждате ли какъв е начина за справяне с бездомните кучета  Confused... После ходете се оплаквайте в РПУ-тата и търсете виновниците. Те са сред нас.  Не знам какво да кажа...

Тези теми изобщо не ги отварям, мога да си представя за какво иде реч. Майки. Милосърдни и състрадателни души.
Веднъж попаднах на пост на една, която съветваше друга да сложи отрова в наденица и да я хвърли на съседското куче, че много лаело. Язък за биенето в гърдите, колко сме добри и благородни и за четенето на дебели педагогически книги и за чесането на езици във форумите- те на това учат и децата си. Това са същите хора, които си хвърлят пликовете от храна и чашките от кафе, направо от прозореца на колата, сигурна съм. Нещата са много свързани.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 23:17 от елиас

Общи условия

Активация на акаунт