Жестокост към куче...

• 53 191
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 615
Докато деца живеят в такава мизерия (материална и духовна), всяко хленчене за телета, прасета, пилета, котки, кучета и други животни ми изглежда абсолютна демагогия.

Ние животните си ги кастрираме...ако е удачно решение, ще дам координати на добър доктор.

# 616
  • София

Бедността ражда порока.
Докато деца живеят в такава мизерия (материална и духовна), всяко хленчене за телета, прасета, пилета, котки, кучета и други животни ми изглежда абсолютна демагогия.

Извинявай, ама глупости говориш. Била съм свидетел на отвратителна агресия точно от разглезени деца на богати и изтъкнати родители, на които нищо не им липсва. Изверг може да е всеки - и просяк, и цар.

И каква е връзката, не разбирам. Значи докато целия свят не заживее в пълно материално благополучие, дай да режем краката на кучета и да бесим котки по дърветата - имаме оправдание. Твоето е демагогия, да ме прощаваш (иначе съм ти фен във форума, обикновено много смислени неща пишеш)

# 617
  • out of space
Бабилия, какво им е на дрешките?  Rolling Eyes Моите деца ходят с подобни, съвсем прилични ми се виждат. Къщата ни в Рибарица също е с пропукани стени, ако се снимам пред нея ще ме съжалиш ли?

И какво да направим за горките мизерстващи роми дето видиш ли убиват по особено жесток начин животни? Още нови мезонети, да им увеличим социалните помощи, да им пращаме камиони с храна, частни учители, психолози за родителите им, да им плащаме здравните осигуровки, пенсии?
Бедни били, за това измъчват и убиват животни....аре моля ти се... пфффф  Sick

# 618
Бедни били, за това измъчват и убиват животни....аре моля ти се... пфффф  Sick

Peace

Като убият баба ми, за да и вземат последните 20 лева, пак същото ще кажем. Аман от пишман-моралисти! Хич не ме интересува бедни ли са, богати ли са, камъни ли ядат. Те са убийци, при това особено жестоки и мястото им не е на улицата, при моите деца.

# 619
  • Costa Rica

Извинявай, ама глупости говориш. Била съм свидетел на отвратителна агресия точно от разглезени деца на богати и изтъкнати родители, на които нищо не им липсва. Изверг може да е всеки - и просяк, и цар.

И каква е връзката, не разбирам. Значи докато целия свят не заживее в пълно материално благополучие, дай да режем краката на кучета и да бесим котки по дърветата - имаме оправдание. Твоето е демагогия, да ме прощаваш (иначе съм ти фен във форума, обикновено много смислени неща пишеш)
Точно  Hug

Бабилия, да ти кажа честно, такива вопли хич не ми късат сърцето. Ако някой сам е избрал да не принадлежи към човешкия род - негова си работа. Затова животинките са ми по-скъпи (виж ми подписа Wink)

# 620
  • На земята, която е всъщност звезда.

Бедността ражда порока.

Точно се сетих за една статия преди година-две за ученици от лицея в Горна Баня, които бяха убили демонстративно куче, гледано от квартала и сплашвали с него учителите си. Разбира се, нещата веднага са били потулени, с оглед един от участниците в акцията. От друга страна има много бедни деца, които харесват животните и не ги тормозят. Бедността е много удобно обяснение за почти всички прояви на жестокост, но аз не съм фен на такова опростяване на нещата.

Когато съществува проблем той трябва незабавно да се реши. Колкото по- рано, толкова по- добре. Тук, в Бг имаме изключително вреден навик: обичаме да отлагаме с обяснението, че има нещо по- важно, а всяко отлагане само влошава и задълбочава нещата. И това е валидно за всеки един проблем, независимо от коя сфера на живота е. Убедена съм, че ако преди години бяха вкарали работещо законодателство по отношение на животните, плюс зоополиция, плюс регистрационен режим изобщо нямаше да има такива проблеми с каквито сега се сблъскваме.

# 621
  • Варна
Тук, в Бг имаме изключително вреден навик: обичаме да отлагаме с обяснението, че има нещо по- важно, а всяко отлагане само влошава и задълбочава нещата.

Много вярно.

# 622
...Бедността ражда порока.
...

Няма такова нещо.
Бедността не е оправдание за извращенията.

# 623
  • София

Точно се сетих за една статия преди година-две за ученици от лицея в Горна Баня, които бяха убили демонстративно куче, гледано от квартала и сплашвали с него учителите си. Разбира се, нещата веднага са били потулени, с оглед един от участниците в акцията.

Аз това училище завърших (има доста годинки оттогава) и точно за него говорех в поста си.

Едни съученици бяха задушили котка с бензин и после разнасяха трупа й из училището. Бях малка и емоционална и на единия скочих на бой, разревах се, скубах го по косата... първична реакция, детинска, и все пак по-нормална от тяхната постъпка. И на другия ден дойде Големия татко с (тогава) последен мерцедес и огромен ланец (точно бяха на мода) и ме влачи за ухото от класната стая до директорската, щеше да ми го откъсне. Разбира се аз бях виновна, ама моя татко не е Голям..., ами е просто Човек.

Разправяйте ми после, че мизерията била виновна за изродщините, дето ни заобикалят... Точно в това елитно училище за деца на богати родители съм се нагледала на такива извращения - не искам да си спомням  Sick

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 18:45 от Flip Fantasia

# 624
  • Пловдив
Chanel, кое ти е смешно, колко мозък и чувства има пилето, не е ли нормално за бозайниците да ми е повече жал?
А относно кожените палта, не бих могла да нося такива след като вече знам начина по който се убиват животните !
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

# 625
  • Costa Rica
Шанел, ти действително ли не разбираш разликата между необходимост и лигавщина или просто си руса? Месото е необходимост за някои (не съм от тях, но котките ми не са вегетарианки, това прави ли ме лицемерна?). ПалтАТА (множествено число, за Бога Sick) и фурлите са си чиста проба гъзария, без която човек спокойно може да мине.

Абе, що ли обяснявам...

# 626
  • София
След като дълго време се измъчвах заради Мими и не можех да намеря покой, в неделя реших да стана вегетарианка. От тогава спя спокойно, това е моят избор и моят начин да се боря. Жалко, че не го направих по-рано - умът ми не го побира защо съм се тъпчела насила толкова години.

Това не е тема  за вегетарианството и не бих искала да спамя. Темата е за Мими и за моя начин да намеря утеха след случилото се.

# 627
  • Costa Rica
Честито!
Струва си  Hug

# 628
  • на брега на морето
Ходила ли си някога в свинеферма? Изобщо как може толкова хора да милеят за кучетата и котките и в същото време спокойно да отидат, да си купят пържолка и да си пекнат вечерта с кеф на тигана Sick

Не е нужно да се ходи до свинеферма. Достатъчно е на село. Да знаеш дъртите баби как въртят секирата на дръвника, палачът от "Династията на Тюдорите"може да им бъде чирак. И изобщо не смесвай нещата.  Rage

# 629
Chanel, кое ти е смешно, колко мозък и чувства има пилето, не е ли нормално за бозайниците да ми е повече жал?
А относно кожените палта, не бих могла да нося такива след като вече знам начина по който се убиват животните !
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

Смешна си естествено ти.Но аз ти се радвам,защото чрез теб лъсва псевдо милосърдието,което демонстрират повечето хора.Прекрасна си,остани си такава и не спирайда пишеш в тази тема.Удоволствието е изцяло мое.

Общи условия

Активация на акаунт