Жестокост към куче...

• 52 151
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 90
10 c's, за прасетата, телетата и комарите го казах, защото миналата година, когато хора се опитваха да внесат промени в ЗЗЖ, някой политик се беше изцепил за комарите. Също се опитвах да отговоря и на Трещерица.

# 91
От къде такъв садизъм в този човек? Сигурно към него са се отнасяли ужасно ,за да може да направи такова нещо!? По друг начин не мога да си обясня този ужас .

# 92
Дунавска бабо, какво предлагаш ти да направим? Thinking
(Благодаря за напомнянето, но когато те повишат в ранг модератор ще имаш правото да ми казваш къде, и какво да пиша)

Престанете само да крякате, като за начало поне тези , до които е написана Петицията поне да я прочетат и да помислят, пък след това да се надяваме нещо да предприемат. Ако е за чесане на езици, много го умеем ......

# 93
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някъде бяха писали, че заподозреният е касапин. Но едва ли само този факт обяснява такава жестокост, можа да е бил пиян. Абе... Close

# 94
Аз крякане долавям само откъм Дунава, ние тук дискутирахме преди да нахлуете с Трещи-то.
Слънцето не влияе добре на всички, това е ясно.

Вселена, нищо не оправдава подобна постъпка. Tired

# 95
Извинете, но какво крякане долавяш в това, че като начало е добре тези, към които е написана Петицията поне да я прочетат, за да се надяваме нещо да се промени, за да няма такива зверства  newsm78

# 96
А какво стана с онзи, който си хранеше змията с малки котенца? Нищо, предполагам, случаят се забрави, така ще стане и сега..
Който го е направил, явно има сериозни отклонения, но както и в другата тема писах - не мога да разбера защо продължават да мъчат животното, достатъчно е страдало!

# 97
От къде такъв садизъм в този човек? Сигурно към него са се отнасяли ужасно ,за да може да направи такова нещо!? По друг начин не мога да си обясня този ужас .

Не знам към кого как са се отнасяли, но искрено се надявам въпросния изверг да усети цялата любов, на която са способни тридесет закоравели затворници. Всички възможни индиански изтезания  са му малко- на него и на всички като него!
Такива случки убиват патриотизма ми, а той иначе е силен. Нищо друго не може да ме отврати така от смотаната ни държава и от малоумните ни управници! Какво отношение да очакваме към болните хора, към малтретираните деца, към слабите и беззащитните, след като този ненормалник се разхожда по улиците и е безнаказан! Няма друга такава държава под слънцето.

# 98
10 c's, за прасетата, телетата и комарите го казах, защото миналата година, когато хора се опитваха да внесат промени в ЗЗЖ, някой политик се беше изцепил за комарите. Също се опитвах да отговоря и на Трещерица.
Shai , постът ми е единствено в отговор на това.
Права си, но нека не забравяме, че по селата колят животни, а кучета прекарват целият си живот на верига на хляб и вода !
Не, че това е нормално, но за съжаление е факт, манталитета и начина им на мислене е такъв Confused

За другите - не знам дали няма да ви навреди , ако понякога се замисляте за нещо, а не само да повтаряте заучени фрази.

# 99
  • На земята, която е всъщност звезда.
А какво стана с онзи, който си хранеше змията с малки котенца? Нищо, предполагам, случаят се забрави, така ще стане и сега..
Който го е направил, явно има сериозни отклонения, но както и в другата тема писах - не мога да разбера защо продължават да мъчат животното, достатъчно е страдало!

В дог.бг има тема и там могат да се прочетат различните позиции по въпроса /включително е писал и собственикът на кученцето/.

# 100
Миналата година от фондации за защита на животните се опитаха да внесат промени в ЗЗЖ, но законът беше приет само на първо четене. Хората се опитват да променят положението, но не зависи само от нас. Политиците също трябва да участват. Тази година пак ще се направи кампания "Срещу насилието" и наистина дано постигнем нещо. Не само за животните, ами и за хората. Ако се приеме адекватен закон, няма да има повече нападнати от безпризорни кучета, няма да има проява и на жестокост към животни. Ако законът се приеме и някой се заеме реално с изпълнението му, ще се появят паркове, в които собствениците на кучета да си ги разхождат там, а не да пречат на майките с малки деца и изобщо на хората в другите паркове. Ако има наблюдение над животните (задължително е поставянето на чипове) и някое бъде захвърлени на улицата, съответните власти бързо ще могат да намерят стопаните и да ги санкционират и по този начин да се контролира популацията на бездомни животни. Същото и с въвеждането на закон, който да постановява, че животни, за които няма планове да дават поколение, трябва задължително да бъдат кастрирани. Има какво да се направи, за да бъде положението по-добро. Въпросът е да има желание за промяна.

# 101
За другите - не знам дали няма да ви навреди , ако понякога се замисляте за нещо, а не само да повтаряте заучени фрази.

За кое точно трябва да се замислим? Единственият, който говорина наизуст тук, си ти.
Да, да държиш куче на верига и да му подхвърляш къшей сух хляб, веднъж седмично, е изтезание.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 16:39 от елиас

# 102
  • out of space
Пак ли петиции бе мацки? Моля ви, кажете ми каква е целта на тази петиция? Ако съм садист и изведнъж като я прочета ще стана бяла и добра?  Rolling Eyes

Всичко Мара втасала...аз пък не искам да виждам бездомни кучета, къде да се подпиша?

# 103
Някои от нас мислят,че този свят е създаден само за хората!
Преди години като си разхождах  кучето са ме спирали и питали,защо не си водя децата,
а съм повела това псе?Първоначално се стъписвах от проявената омраза ,но впоследствие свикнах.Да, но ето че омразата постепенно се превръща в садизъм и ние не можем
да противодействаме, за съжаление.

# 104
Пак ли петиции бе мацки? Моля ви, кажете ми каква е целта на тази петиция? Ако съм садист и изведнъж като я прочета ще стана бяла и добра?  Rolling Eyes

Всичко Мара втасала...аз пък не искам да виждам бездомни кучета, къде да се подпиша?

Тъй като явно не си прочела петицията, мацко ще ти копирам това, към което призовава тя:

• Незабавно преработване на Закона за Защита на Животните и Закона за Ветеринарномедицинска Дейност в частите им за глобите и реалното изпълнение на предвидените в него санкции. Въвеждане на специални състави в Наказателния кодекс, които да отчетат особената степен на обществена опасност на деянията свързани с изключително жестоки (произволни и агресивни) мъчения на животни (домашни, безстопанствени и диви). При особено тежки случаи или при повторност наказанията да са от 1 до 5 години затвор. Тези предложения отразяват разбирането на общоевропейските законодателства, че хуманното отношение към животните е част разбирането за нормално обществено поведение. Затова отклонението от това поведение, което е извършено с особена дързост и жестокост трябва да се наказва строго, за да не се допуска подобни прояви. При повторно извършване на престъплението от същият човек – втората присъда да е удвоена на първата.

• Прозрачност при усвояване на всички постъпващи средства от наши и чужди спонсори по програмите за издръжка и лечение на животните.

• Поощрение на отделни граждани и/или организации, които да се заемат с приютяване и отглеждане на съществуващите в момента бездомни животни. Поощрителните мерки могат да включват: малки суми, които се отпускат целево за храни и медикаменти за приютеното животно. Да бъдат задължени да полагат съответните медицински грижи за животните – кастрация, обезпаразитяване, лечение при нужда. Поетите от тях задължения да се контролират от съответните органи - общинските съвети и инспекторатите към тях.

• Създаването на Зоополиция в 5 регионални точки в страната. Пример: един в Северозападна България; един в Североизточна България; Югозападна България; Югоизточна България; Централна България. Служителите да следят за прякото изпълнение на ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ и ЗАКОНА ЗА ВЕТЕРИНАРНО - МЕДИЦИНСКА ДЕЙНОСТ. Да организират ежемесечно патрули до различни обекти, по време на които да следят за наранени/болни/малтретирани животни. Освен налагането на глоби, в техните правомощия да се предвиди отнемането на животни, отглеждани по неподходящ начин. Подходящият начин е дефиниран в европейските и световни модели на хуманно отношение към животните, което възприемане е жизнено необходимо за едно цивилизовано общество.

• Денонощно открита национална телефонна линия на Зоополицията, на която гражданите могат да сигнализират за нередности и/или проблеми. Зоополицията да разполага с помещения във всеки от гореизброените региони, където да има оборудване с възможност за лечение и оказване на помощ на наранени животни, както е в САЩ, Австралия и Европа.

• Съдебна отговорност за стопаните на животни, нападнали и причинили телесни повреди на други животни.

• Съдебна отговорност за хората, които изоставят или малтретират животни (кое се счита за малтретиране?), както и за тези, които не полагат необходимите грижи за животното, което стопанисват – обезпаразитяване, лечение при нужда, изхранване.

• Определяне достатъчно места, предназначени за разхождане на домашни любимци в жилищните квартали, парковете и градинките.

Всички наши искания са напълно законни и съобразени със съществуващото понастоящем в Република България законодателство. Единственото, което искаме, е тяхното изпълнение.

Има си адресати, като нито един от тях не си ти. Като си съдист-бъди, който си ще да бъде. Обаче да си стои там, където му е мястото- зад решетките.

Нещо неясно, мацко?

Общи условия

Активация на акаунт