Жестокост към куче...

• 52 858
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 900
Е, нв съм кучелюбителка, но не бих оставила куче  цяла зима само, за да ми пази вилата.

# 901
  • София

Е, аз бях категоризирана още когато казах, че прасетата се гледат за ядене.  А селските кучега за пазачи.
А да гледаш куче в апартамент - ау, какво благородство.

Противоречиш си.

# 902
Садистите си получават заслуженото,дори да не бъдат хванати.Не се притеснявайте за това изобщо!
За това съм против кучето да се гледа САМО на двора (да не говорим за случаите,в които по цели сезони са оставяни там сами) .

# 903
Не искам да чета статии и да отварям линкове  Cry Изпитвам ужас от това, което мога да видя.
Какво става с промените в НК, знае ли някой?

# 904
Ох, искам промяната да е съвсем проста : каквото повикало - такова се обадило. Сега да лиснат с киселина извършителя и готово.

# 905
Ох, искам промяната да е съвсем проста : каквото повикало - такова се обадило. Сега да лиснат с киселина извършителя и готово.

Ей това е! И аз това искам.

# 906

Ей това е! И аз това искам.
Ами той това заслужава, независимо дали е залял куче, или човек с киселина.

# 907
  • София
Да, и аз не бих си оставила кучето само цяла зима, за да ми пази вилата. Но кучето не стои там по свое желание. Защо тогава кучето трябва да плаща за това?

Цялото ми семейство се изнесе от собствената ни къща заради съсед, който осакати малкото ни коте. Това е техният начин да разнообразят жалкото си съществувание - всички останали да бъдат толкова нещастни, колкото са самите те. Наказани от природата и неосъзнаващи този факт жалки подобия на хора. Ще повърна.

# 908
Нямам никакво намерение да отварям поредния линк с ужасяващи кадри.
И се опитвам да чета през редовете, че все някой пише как са му осакатили живинката ooooh!.
Обаче много ми се иска наказанията да бъдат наистина жестоки!
Божичко, защо човекът е толкова удивително кръвожаден и зъл?

# 909
Предаването завърши,прибрах се,изслушах въодушевлението на домашните и се замислих....
Водещата попита "Смятате ли , че това (визирайки акцията срещу жестокостта срещу животните) ще бъде чудо за три дни?" . Казах това,което мислех :" Според мен не.Този път-не!" . И го мисля наистина . На хората им дойде до гуша.
Оказа се ,че г-на от "Четири лапи" е същия ,с когото бяхме заедно в предаването по БТВ ,когато включиха майката на пострадалото момиченце Ками и се познаваме задочно от форумите . Приятен ,уравновесен човек .
Водещата имаше собствена позиция по въпроса ,което много ме зарадва .Важно е човек да има отношение към ставащото наоколо му .
Двайсет минути...И все пак : кой ти ги дава? "Колкото повече,толкова повече" ,казал Мечо Пух.

# 910
Предаването завърши,прибрах се,изслушах въодушевлението на домашните и се замислих....
Водещата попита "Смятате ли , че това (визирайки акцията срещу жестокостта срещу животните) ще бъде чудо за три дни?" . Казах това,което мислех :" Според мен не.Този път-не!" . И го мисля наистина . На хората им дойде до гуша.
Оказа се ,че г-на от "Четири лапи" е същия ,с когото бяхме заедно в предаването по БТВ ,когато включиха майката на пострадалото момиченце Ками и се познаваме задочно от форумите . Приятен ,уравновесен човек .
Водещата имаше собствена позиция по въпроса ,което много ме зарадва .Важно е човек да има отношение към ставащото наоколо му .
Двайсет минути...И все пак : кой ти ги дава? "Колкото повече,толкова повече" ,казал Мечо Пух.

Hug Браво, Китана! Звучиш чудесно!
За чудото за три дни, и аз съм убедена, че сега няма да е така. Вярвам!
П.П. Има ли записче от предаването Blush

# 911

Hug Браво, Китана! Звучиш чудесно!
За чудото за три дни, и аз съм убедена, че сега няма да е така. Вярвам!
П.П. Има ли записче от предаването Blush
Няма . Искаше ми се да видя как звучи казаното и от двама ни с Явор .Този път ,макар и пак притеснена,бях по -спокойна от миналия и успях да кажа точно какво мисля .
Водещата доста ни помогна в това кратко време да акцентираме върху най-важното .Знае си работата жената.
Мерси Blush
В резюме : имаше акцент и върхи заглавието на темата :"за или против наказанието за жестокост" .Казах че не може да има "против" в изречението, след като има престъпление(жестокост) . Водещата наблегна и на факта,че въпреки масовите кастрации от страна на Еко,бездомните се увеличават .Каза се ,че това не е защото кастрираните раждат Wink ,а защото хората изхвърлят.Явор правилно допълни ,че изхвърлянето на домашните кучета трябва да бъде санкционирано подобаващо . Както и че трябва да има контрол върху размножаването на домашните любимци .
Натърти се на факта ,че закони има,и то прекрасни ,но не се следи за спазването им .

Аз лично много исках да кажа нещо,и успях (  Laughing ) : безотговорността на "стопанина" на Мима . Направихме връзка и с новия случай с кучето ,залято с киселина -оставено на вилата "да пази " . Развихме за кратко въпроса .
Успяхме наистина да кажем най-важното за малкото време ,което имахме .
Бяхме само двамата ,въпреки ,че беше поканен представител на Екоравновесие.

Рапорт даден,рапорт приет. Grinning Ако се сетя още нещо ще допълвам .

# 912
  • sofia
Браво и от мен, Китана! Като се отвори въпрос, за кучетата по "вилите", се замислям, за варварското отношение към животните по селата. Там няма никакъв контрол, кой, колко кучета, котки и прочие гледа, как ги гледа, дали ги гледа...Сигурна съм, че всеки от вас се сеща, за какво говоря...Малки котенца в чувал в реката, кутрета, изоставени на произвола на съдбата. И всичко това се приема, за най-обичайно и подразбиращо се нещо.

# 913
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-04-20&article=321772

Нов случай на жестокост. Какво им е направило горкото животно на изродите, и що за човек трябва да си за да направиш това?

Всеkи ден собсTвениkа  е xодел да xрани Реkс , но не е Tрябвало да бъде вързан kучо  , аkо си е давал смеTkа шо за съседkа има !
СледиTе оT kиселина водели до вилаTа на съседkаTа Борисkа Kънчева , ше осTане ли деяниеTо ненаkазано ?! #Cussing out

# 914
Ами предполагам, че кученцето е лаело ден и нощ и е побъркало съседката.  Пък сигурно е много благородно да оставиш кучето цяла зима на вилата и о, какво благородство, даже го храни.  И може би е на каишка.

Което не значи, че одобрявам деянието.  Макар че, така ще го приемете.
Ама,чакай ся...нали хич не е благородство да гледаш куче в апартамент.А в същото време не е благородство да гледаш куче и на двор...е къде забога да си гледаме кучетата,че да не ви пречим и да бъдем благородни ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт