Жестокост към куче...

• 52 885
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 750
Изтривам си поста.РАзбрах отговора на въпроса.Аз ли ще съм?

# 751
Току- що видях, че в една съседна тема някаква обидена съфорумка е дала воля на фантазиите си и е написала, че в тази тема сме щели да я пребием, че сме против решаването на проблема с бездомните кучета и че явно печелим по- някакъв начин от тях. #Crazy Щеше да бъде смешно, ако не беше ужасно тъжно...

И как да се реши проблема с бездомните кучета?  Защото в ония страни ги умъртвяват.  Днес срещнах една такава глутница  - 6-7 броя.

Брат ми и жена му нямат деца, но имат две кучета и три котки (живеят в къща). Ако ви кажа какви коментари е чула снаха ми за себе си  Rolling Eyes Като била ялова, да вземела едно дете от дом да "храни", вместо да гледа кучeтата като деца... Грозно е.

Това е съвсем друго и е ужасно грозно.  Има и такива хора. Но има и такива , които поставят кучетата над децата.

# 752
Окей...Значи пак ще съм аз.Времето е малко-20 мин......Според мен трябва да е повече(да кажем около 2 часа Laughing ) но ..по-добре от нищо.
Предложения за "натъртвания"?Не,че аз не ги знам Mr. Green ,но все пак е възможно и да пропусна нещо.

Трещерица,като те слуша човек ще си помисли,че в другите страни дето срещнат куче,там го оставят.А то ...малко....не е точно така. Wink

# 753
Трещерица,като те слуша човек ще си помисли,че в другите страни дето срещнат куче,там го оставят.А то ...малко....не е точно така. Wink

О не, прибират го.  Което е много добре, може някой да си го хареса. Но ако не се случи, го умъртвяват.  Евтанизират, ако ви е по-удобно.  Затова хората се грижат за кучетата си.  и лайната им чистят даже.
Да не говорим какво ще се случи, ако куче посегне на дете.

# 754
Знаеш ли колко време може да отнеме намирането на дом и все пак усилието да се увенчае с успех?

# 755
  • На земята, която е всъщност звезда.
Току- що видях, че в една съседна тема някаква обидена съфорумка е дала воля на фантазиите си и е написала, че в тази тема сме щели да я пребием, че сме против решаването на проблема с бездомните кучета и че явно печелим по- някакъв начин от тях. #Crazy Щеше да бъде смешно, ако не беше ужасно тъжно...

И как да се реши проблема с бездомните кучета?  Защото в ония страни ги умъртвяват.  Днес срещнах една такава глутница  - 6-7 броя.

Брат ми и жена му нямат деца, но имат две кучета и три котки (живеят в къща). Ако ви кажа какви коментари е чула снаха ми за себе си  Rolling Eyes Като била ялова, да вземела едно дете от дом да "храни", вместо да гледа кучeтата като деца... Грозно е.

Това е съвсем друго и е ужасно грозно.  Има и такива хора. Но има и такива , които поставят кучетата над децата.

В ония страни първо има регистър на чипираните животни, второ има зоополиция или общинска полиция, която се занимава и с изоставянето на животни на улицата, трето е разпространено осиновяването от приют, където животните се предлагат кастрирани и чипирани, четвърто има достатъчно приюти където да се остави животното, вместо да се изхвърли на улицата, пето животното не се умъртвява на мига, а след тест и предлагане за осиновяване. Всичко това прави картинката по- различна от тази, която отровителите на животни си представят.

Сега очаквам след няколко страници някой пак да зададе този въпрос.  ooooh!

Петър Курумбашев от парламента:

http://dnes.dir.bg/video.php?id=6220680

# 756
Китана  Hug

Но има и такива , които поставят кучетата над децата.
Кога е стоял на дневен ред въпросът децата или кучетата? Дай конкретен пример!
Има и такива хора, да. Аз не обичам по дифолт всички хора /деца/ но обичам всички кучета. Теб това касае ли те и пречи ли ти с нещо?

# 757
Елиас, точно това се зачудих и аз.  Thinking

Сега очаквам Трещерица да цитира кой и кога в тази тема е защитил нападенията на кучета над деца.

# 758
Китана  Hug

Но има и такива , които поставят кучетата над децата.
Кога е стоял на дневен ред въпросът децата или кучетата? Дай конкретен пример!
Има и такива хора, да. Аз не обичам по дифолт всички хора /деца/ но обичам всички кучета. Теб това касае ли те и пречи ли ти с нещо?

Hug

Не мога да разбера защо така се поставя въпроса : или си с кучетата,или си с децата...?Защо?Нима едното не може да върви с другото ? Аз съм и за кучетата,и за децата.А ся ...
"Ама защо има толкова малко хора в темата за това (примерно) дете,а толкова много хора скочихте за едно просто куче?! Вие сте смахнати!" Момент малко... Ако всички се преместим в темата за детето, кой ще пише в темата за кучето с отрязаните крака? Правилно-никой! А трябва ли да е така? Или вие наистина мислите,че кучета просто не трябва да съществуват и всички трябва да се прекланяме пред хомо сапиенса,щото е най-велик?! Това се нарича видизъм!

# 759
А какво би се случило ако дете или възрастен нападнат и изтезават/осакатяват куче, коте или др. животно?

Само не разбрах, а и не ми се връзва - какво общо има проблемът „За и против наказанието на хората, проявили жестокост към животните” и бездомните кучета, които толкова много пречат на някои майки и децата им.
Това е отделна тема, която би трябвало да се разисква в друго време.

Всъщност много отдавна ми е писнало да се хулят бездомните животни, да им се приписва агресивност и да бъдат приемани като огромна опасност .

# 760
Елиас, точно това се зачудих и аз.  Thinking

Сега очаквам Трещерица да цитира кой и кога в тази тема е защитил нападенията на кучета над деца.

Е, как, поне 77 пъти се спомена, че ако куче нападне дете, то затова са виновни родителите.  Че не са го научили как да се отнася към куче.   И че детето било агресивно.  А ако е възрастен - не ми говори.  
Кучетата  не са част от моя живот и не искам да бъдат.

# 761

О не, прибират го.  Което е много добре, може някой да си го хареса. Но ако не се случи, го умъртвяват.  Евтанизират, ако ви е по-удобно.  Затова хората се грижат за кучетата си.  и лайната им чистят даже.

Трещи, голям сладур си да знаеш Heart Eyes, ама кат почнеш да трещиш някак си я губиш ориентацията. Ти туй горното, прочети ли го някъде/или си си го чула отнякъде/ .  Аз щото с очите си съм го видяла в Испания-да, бездомно куче неможеш да видиш/виж котка може/. Ама, че съм изкарвала детето с количката на пътеката на Пристанището и там така хубаво си ухае на пикоч, и си газиш в лайна. О да, и там съм виждала хора, които събират в торбичка лайната на кучетата, ама и тука ги има, недей така да се превъзнасяме по казано, речено, чуто недочуто.
           И тук в темата въпросът е съвсем друг-Срещу Зверството, като такова/независимо към животно или към дете е направено/. Срещу ЗВЕРСТВОТО/срещу злобата, насилието/ въобще. Ма някои или немогат да четат, или просто не искат да четат и да разберат за какво иде на въпрос. ooooh!

# 762
Елиас, точно това се зачудих и аз.  Thinking

Е, как, поне 77 пъти се спомена, че ако куче нападне дете, то затова са виновни родителите.  Че не са го научили как да се отнася към куче.   И че детето било агресивно.  А ако е възрастен - не ми говори.  
Кучетата  не са част от моя живот и не искам да бъдат.
След като кучетата не са част от твоя живот....какво правиш в тази тема?Въпроса не е толкова реторичен,колкото изглежда.

# 763
Елиас, точно това се зачудих и аз.  Thinking

В тази тема, в която си влязла в момента? Айде, ако обичаш, да не се правиш на ударена и да посочиш кой го е казал.

# 764
дунавска бабе, тоя ник, като избрах, не знаех, че ще се свърже с изтрещела.  Съвсем друго значи.

Другите  - ще ми се да не са, ама са. Домни, бездомни. Искам да изляза на спокойствие.  Страх ме е от кучета.  А има прекалено много.

Общи условия

Активация на акаунт