Машина за хляб-30 част

  • 67 630
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 3 453
  Браво на всички за хубавите козунаци!  bouquet

 Аз да си покажа питката с масло от вчера.Парче няма снимано че не сварих Laughing

# 496
  • Мнения: 321
Христос Воскресе! момичета желая на вас и семействата ви мир и любов!Кашарел, питката ти в машината ли е замесена и по коя рецепта. Изглежда чудесно.

# 497
  • Мнения: 767
- хлебчета. щерката каза ,че мога да ги продавам bowuu
- гевреците на Лабрекс. Три пъти ги правя, всеки път имат различен вкус! Mr. Green Blush Прекрасни са.  Hug

# 498
  • Мнения: 427
Христос Воскресе!Бъдете здрави ,имайте вяра в сърцата и мир в душата!
Много красиви ,предполагам и вкусни козунаци,питки,гевречета(Петушка Hug)сте сътворили!Браво на всички!Определено мога да кажа,че машинката отдавна не беше виждала толкова работа! LaughingОмеси над 10 козунака,а и хляб и се наложи,ако не ми бяха свършили на мен силиците можеше и питка да има,ама здраве да е! Simple Smile
Кашарел и аз чакам рецептата! Simple Smile

# 499
  • Мнения: 148
ХРИСТОС ВИСКРЕСЕ!
Честит празник!Страхотни неща е имало на трапезата ви,нека винаги е така да сте здрави и щастливи.
Ето и нещо от мен:
-заек
-нещо като агне
-кошницата за сватовете
-кошницата за колегите на дъщерята

# 500
  • Мнения: 3 453
чушчица, danip благодаря ви! Заповядайте рецептата за питката, правя и тутманик от това тесто..прекрасен стана.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.new#new

# 501
  • Мнения: 2 126
Снощи направих хляб с готовия микс на София Мел,стана превъзходен.Рецептата на пакета е супер,само водата сипах и брашното и айдееее хляба готов Grinning

И в тоя ред на мисли да кажа,че единственият ми сполучлив козунак се получи по рецептата за бързи козунаци на макс-мама с брашно за козунаци на София Мел.То за всяка болка лек си има,те хората са го измислили.Повече аз експерименти няма да си правя с брашната Peace

# 502
  • Мнения: 2 214
Воистина Воскресе!

Таз годишните ми козунаци имат различни премеждия и интересни истории.
Ще ги споделя с вас, може би за някой ще е от полза.

Никога не съм  правила козунаците както ги правят в България, с дупка по средата, таз година реших да съм истинска българка (нили и държавата ме е признала за такава) и да направя козунаци с дупка, да ама имам само една форма такава, та ми се ноложе да измислям приспособления, едното беше глинен съд овит във алуминево  фолио а дргото, роло от кухненска хартия и него го ових в хартия за печене да не се запали. По добрия вариант е този със хартията, фолиото залепва!
Ето


Най интересното тази година че пратих съпруга да купи козуначено брашно в Кауфланда че е на промоция, купил човека два стека, това ще рече 20 пакета брашно.
Естествено, че в случая поговорката че ако искаш нещо да ти е направено както трябва, направи си го сама, важи със пълна сила, защото брашното което купи беше това #Cussing out
Като видях брашното щях да припадна, ама какво да се прави, прочетох съставките, видях Е-тата и реших да опитам, слава богу стана.
Така че козунците ми таз година с нова технология и страна рецепта (най вече брашното) но станаха вкусти и на хубави конци.
Ето още снимка

# 503
  • Мнения: 3 453
   Г-жо Стихийно бедствие, чудесни козунаци си направила.Само дето мъж ти е купил друго брашно.Аз ползвам брашно за козунаци на София мел и е ето това :

# 504
  • Мнения: 2 214
Ами затова писах
Цитат
Естествено, че в случая поговорката че ако искаш нещо да ти е направено както трябва, направи си го сама, важи със пълна сила. 

И се притеснявах че няма да стане, добре че станаха и с грешното брашно.

# 505
  • Мнения: 1 172
Здравейте!!!

видях страхотни снимки в темата, а аз с прискърбие трябва да съобщя,че моите козунаци въобще не станаха. Също пробвах рецептата на Макс-мама + все инструкции,които докопах из темите и накрая така и не разбрах къде сбърках.
Първо имах проблем с машината, моята е Бифинет и май не съм виждала друг в тази тема да ползва същата. Или аз не открих опция или наистина няма такава да прескачаш между отделните действия като например да си пуснеш три пъти месене. Моята си кара наред, ако я изключа, после си продължава от където е спряла и не намерих начин да я накарам да продължи месенето. Друг проблем,който имах, е че не ми "втаса" маята предварително. Разсипах около 300мл мляко/на дози/ и няколко пакетчета мая в опити да я подготвя предварително и не стана. Свекърва ми казва" затопляш млякото, слагаш маята с малко брашно и малко захар и след няколко минути шупва, стават мехурчета".Да,ама не. Първо ползвах купешко прясно мляко в найлонов плик, свеки каза обаче че това не става. На следващия ден я накарах да ми прати домашно краве, и от него разсипах известно количество,пак не докарах работата.
Въпреки неволите опекох три козунака, оставих машината да си прави каквото си знае и може, хвърлих млякото с маята както си го бях набъркала,нищо че не шупна...първия козунак го докара много добре на външен вид, набухна изненадващо, че даже се опече добре, но на вкус беше отвратителен, миришеше на маята, беше степан отвътре и нямаше нищо общо с козунак Cry Втория опит беше малко по-добре откъм вкусови характеристики, но пък той не набухна, хем карах абсолютно по същата рецепта и като цяло също не ставаше за ядене и замина дарение за кокошките на село.За третия опит ползвах изцяло домашни продукти- брашно,мляко и яйца и за овкусяване портокалови кори,накиснати от вечерта в ром. Този имаше потенциал да стане добър и аз се бях настроила,че ще стане, при премесването на машината по време на втасването го извадих и изсипах в тава, оставих да довтасва във фурната, но пък не се изпече добре. На външен вид беше божествен,но вътре бе почти суров,хем правех разни шмекерии с печенето, превключвах горни-долни фурни както правя за хляб и съм го отработила да става добре изпечен,но с козунака не се получи.

В предстоящите почивни дни мисля да пробвам пак. Ще си купя специалното брашно на София мел. Ако някой се сети да ми обърне внимание на нещо,което може би пропускам, ще се радвам много!!!!!!!!!

Забравих и още нещо да кажа - тестото,спазвайки рецептата, все ми ставаше рядко, та почти течно. Гледах по телевизията една жена, нейното изглеждаше меко и лепкаво,но си го мотаеше лесно в ръцете. В първия случай много досипвах брашно докато стане нормално,а не течно( гледам видео образците в началото на темата). В третия случай го оставих така полу-течно и май по-добре стана...кое е вярното?

# 506
  • Мнения: 2 126
При мен тайната за козунака беше брашното(както писах по горе) и това ч е пуснах машината 2 пъти да премеси тестото.А маята си ми бухна перфектно,винаги ми се получава дори и при неуспешни козунаци.Млякото ми е на Роса в кутия.В къщи немога да затопля много,че да втасат козунаците,затова веднъж тестото втаса в машината,апосле във фурната.А бързите козунаци на макс мама втасват само веднъж и именно те ми се получиха перфекциозни Grinning Месенс у е майката Peace

# 507
  • Мнения: 1 234
Amelly, закваската с маята също я слагам на топло, фурната пусната на 50 градуса и няма начин да не бухне. А това с машината, дето помни, пробвай да я изключиш и от захранването, знам ли, може пък да "забрави". Аз последния път дори връщах 3 пъти на първата програма да меси, задържам бутона и се изключва, после пускам пак отначало и така голямо месене беше, но явно има голямо значение това. Пробвай пак - успех!

# 508
  • Мнения: 2 214
Amelly ще изкажа едно страно мнение и верояно с нищо няма да ти помогне, но някак си се чувствам длъжна да ти го кажа.
Мисля че козунака не ти стана, защото не си го правила със нужното спокойствие и сигурност, прекалено много суета има в това което си описала.
Цитат
Друг проблем,който имах, е че не ми "втаса" маята предварително
Защо не опита друга мая? Или пък може би си загряла млякото прекалено много, а това какво мляко вообще няма никакво отношение, аз маята я разреждам във вода, защото слагам сухо мляко. Казваш че ти миришеше на мая, за мен това е знак че маята не ти беше наред.
И какво толкова превключва фурната Wink, слагаш на 190 градуса най обикновено горен и долен реотан ако нямаш вентилатор и ако видиш че ти се зачервявява козунака прекалено бързо, слагаш фолио отгоре.
Следващия път като правиш, направи да шупне маята (по добре недей топли млякото , нека да е стайна температура), включи си каквато и да е програма след като спре месенето (намери програма с най дългото месене) изключи машината и го остави да втаса само (гледай машината да е на топло място), втасването зависи от много неща, затова не гледай времето а да удвои обема си.
След това сплитай и пак го остави да втаса, мяташ във фурната на 190 градуса и чакаш да се изпече, с клечка проверяваш дали вътре е опечен.

# 509
  • Мнения: 0
    Аmelly,права е  г-жа Стихйно бетствие не се притеснявай за времето ,а просто да удвои обема ,относно машината вси4ки помнят   7 мин.  след като се изклю4ат

Общи условия

Активация на акаунт