Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 9

• 55 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Семирамида  Hug, Вероничка как се справя?
И аз се надявам да го преодолеем.
Там е работата - никакви изследвания не са ни правени - направо ме засили пулмоложката  за някакви инхалаторни кортикостероиди и Сингюлер. Тази седмица ще правя и друга консултация - не ми се примирява толкова бързо.
Ами при нас сега забелязах,че има леко задъхване - но не мога да определя дали от упоритата задна хрема или от дробчето. Според друг пулмолог сиропа за отхрачване не е подходящ и това забавяло процеса.А и не е трябаво да спра инхалациите с вентолин на 3тия ден.Явно пулмолойката е мислела,че веднага ще взема бейбихалера

# 616
  • София,
Мама_му благодаря - справяме се добре Peace. Всъщност сиропа за отхрачване наистина не винаги е подходащ, особено в тези случаи, по важен е Вентолина, но той в рамките на три дни наистина няма как да помогне, действа с натрупване и по мои наблюдения трябва най малко десет дни да се рави зада има ефект  Peace. Ако не си купила още бейбихалера наистина не бързай, все пак потърси още едно мнение Peace.
Герганди циркът наистина не е лош, но май не е за нашите деца  Peace

# 617
някое детенце взима ли буто-асма и  ефира - на нас ни ги изписаха към флексотида миналия ден но се притеснявам за буто асмата че трябва да я давам по три пъти дневно всеки ден.                                                                                                                                                                 

# 618
  • там някъде...
Здравейте,

Честит празник на малки и големи дечица и по-малко болести...  Hug

За задъхване - Гого се задъхва ако положи малко усилие,т.е. напъне се да се инати, и когато тича. От време на време го усещам че спи с полуотворена уста, но напоследък си спи със затворена което ме успокоява донякъде.
 Аз имам друг въпрос - усещам странен дъх в устата му, дори след миене на зъбките пак го има...лошото е, че не мога да го определя на какво е. Иначе е видимо здрав, няма кашлица, няма сополи, няма хрипове, яде доста здраво последната седмица.. та сега се чудя дали да ходя да искам преглед и изследвания или е нормално.... Thinking

# 619
Да няма някакви бактерии в гърлото newsm78
Иначе аз понеже от малка спя с отворена уста, понякога пресъхва много и с епоявява лош дъх, но това пък изчезва след това

# 620
  • Пловдив
Честит празник на дечицата!!! Да са ни здрави и щастливи!!!

Кики, на Рая сега при последното боледуване, на два пъти и се появи ацетонов дъх, за кратко. А не беше обезводнена. Втория път личната го надушила, когато беше вдигнала пара и ни побърка от напрежение какво се случва.

Ако мислиш, че дъха бие на ацетон, следи колко често иска да пие вода и колко често чишка. Ако видиш такива зачестявание, отивай при личния да я дупне с глюкомер, за всеки случай  Peace

# 621
 Party Party Party ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ КЪСМЕТ ЗА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА   Hug Hug Hug

# 622
  • там някъде...
Някакси не ми бие на ацетон, но си е странен като цяло....от скоро се появи..има няма  една седмица. Не знам на яслата колко вода пие, но в нас си пие течности - и сокове и чайове и вода....сега ме навеждате на мисълта, че там май не му дават много вода да пие.... Thinking

# 623
  • София,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДЕЦА! САмо здраве пожелавам на всички!    bouquet

И при моята го има този дъх в устичката, и даже като че ли вече е почти постоянно, особено когато е болна, а то като че ли е вечно. Тази нощ почти не сме спали пак, цяла нощ се дави, подкашля, не много но някакви гъсти секрети пак и се задържат в носоглътката и я карат да се напъва да повръща. Едва една седмица изкара здрава и пак отново се започва ooooh!. ЗАмислям се пък да не би да няма някаква упорита бактерия в носоглътката, уж последния път пихме вече и АБ и се оправи, сега това нов вирус ли е, нова бактерия ли е, аман. Embarassed

# 624
  • Пловдив
Мисля, че актуалния вирус, който катурна и големите в нашето семейство, а и доста дечица на приятелки, с които не сме имали контакт...
При всички е направо с гъсти жълтеникави сополи, възпалено гърло, без да боли само драскане и малко гъгнещ глас в началото.
Аз вече цяла седмица не мога да се изчистя от тези секрети и ми е много влудаващо.
На Рая УНГ пусна секрет за микробиология, но няма нищо, значи това си е картината на вируса.
Дано да ви пуска вече Peace

# 625
Това с бактериите е много неясно, първо, секрет се взима от 3 различни места, и после, всеки лекар си е със собствено мнение
Някои смятат, че бактериите си били нормални (дори и масово да ги има) и се сменяли постоянно и не налагат лечение, други точно обратното- дори и без оплаквания, при наличие на бактерия дават АБ
Не знам вече кое е нормалното и вярното, но пък тези бактерии крият рискове и алергизират допълнително, и дразнят и аз май съм повече за АБ, поне досега съм давала винаги, когато антибиограма покаже масово наличие на бактерия и конкретен антибиотик, който влияе
Лошият дъх обаче ен винаги е от бактериите, така че не се шашкайте, а следете внимателно симптомите

# 626
  • Варна
Честит празник на дечицата, много радост и спокойствие на майките им! Да са ни живи и здрави!

И двете са горе-долу добре, без спазми и хрипове, но с несломима задна хрема, от която прокашлят къртещо. Не мога да го победя туй нещо - нито аз, нито лекарите! Чакам да минат цъфтежите, че изляза ли навън започват да ми смъдят очите, носа, да кихам, да ме сърби кожата. И те са така. Голямата определено се влошава в Морската - започва да кашля пристъпно, но не спира нито да бяга, нито да се катери по дърветата и да се рови в храстите. Не мога да я затворя вкъщи. Sad

Да се оправят всички болнички!

# 627
някое детенце взима ли буто-асма и  ефира - на нас ни ги изписаха към флексотида миналия ден но се притеснявам за буто асмата че трябва да я давам по три пъти дневно всеки ден.                                                                                                                                                                 
[/Мити взима буто-асма,но само при пристъп,а на Ефира сме от този месец било Сингулер но на друга фирма производител и се поема напълно от здравната каса.Поне така ми обясниха на мен.

# 628
  • там някъде...
Аааа, не се шашкам Феичке , просто се чудя какво да правя, щото личния лекар вече и чесън ще сложи на вратата само и само да не ме види... Mr. Green

Ментова, много гадно така, но сезона е гаден...ние бяхме с гадна задна хрема, която си я влачихме доста дълго, имах чувството че никога няма да го видя вече некашлящ и даже се стрясках като почна да не кашля  Crazy Нашата задна хрема я преборихме с хомеопатията - последният път му даде медулин ( ама приготвено в кабинета , а не във флакон) и за горе-долу две седмици се изчисти всичко, още две седмици го следях - нямаше нищо и в понеделник го пуснах на ясла. Иначе ще разпитам една приятелка - на нея и бяха изписали някакъв сироп ( и тя беше с доста здрава задна хрема), знам че струваше около 20 и няколко лева, но тя е доволна.

benitta ,Семирамида  тоя вирус го има и по бургаско , да ви кажа...накъдето и да се обърна и има болен...или май повечето вече са с астма  Thinking Като се замисля, повечето болни са все в тоз сезон - на полените....

Ние имаме изписано Ефира, но до него не сме стигали. Заместител е на Сингулера, лекарката, а и тук от форума разбрах че действал по-бързо, но нямам лични впечатления...

# 629
  • София
Честит празник на всички дечица! Пожелавам им много здраве и щастливо детство!

Последният вирус при нас се размина без пристъп, само силна хрема и до там. Дано сингулерът да ни действа и да караме по-леко вече заболяванията  Praynig Много се чудя този сингулер колко време да го давам. Алерголожката каза 6 месеца, т.е. септември да го спираме. Лекарката в Токуда, при която ходим каза 1 година, т.е. до март. Аз лично съм по-склонна да не го спирам точно когато започва вирусният сезон есента. Ако може някоя майка с по-дълъг опит с лекарството да сподели как е по-добре.

Иначе и при нас има проблем с носа. Всяка сутрин е запушен, с гъсти секрети, които много трудно се издухват. През деня също почти през цялото време поне едната ноздра е запушена и се налага поне 2-3 пъти дневно да духаме.

Общи условия

Активация на акаунт