КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 84 894
  • 805
  •   1
Отговори
# 690
Христос Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си.

# 691
  • София
Воистина Воскресе!
И аз благодаря за всички съвети и идеи на споделящите тук, с чиято помощ и опит и в нашата къща,освен,че замириса на Великден,  ядем и страхотен козунак. Венета,   bouquet за рецептата

# 692
  • София
Изтрих се, защото съм една заспала гъска  Joy Та хайде пак:

Честито Възкресение Христово!
Да сте живи и здрави и Божието благоволение да е с вас!

# 693
Христос Воскресе!!!

# 694
  • София
Честито Рождество Христово!!!

Ето и вчерашните ми произведения Simple Smile

По рецептата на Макс Мама   bouquet Кръглият стана по-вкусен, защото в един момент стана малко твърдо тестото и първото, което попадна пред очите ми, беше ромът...Та има разкошен аромат на лимон и ром Hug

# 695
Христос Воскресе! Светли да са делата ви и светло да е в сърцата ви! Бъдете здрави!

Отново направих бързия козунак на макс мама Simple Smile Стана божествен! Този път обаче не сложих лимонови коирички, а само портокалови. Добавих много стафиди, киснати в уиски и два от фитилите намазах с шипков мармалад. Пекох, както препоръчва Джема, с купичка вода на пода на фурната. И резултатът е точно по мой вкус! Така хем козунакът ми стана по-сладък, хем е влажен отвътре!

# 696

Христос Возсресе!
Благодарение на всички вас тази година у дома замириса на истински Великден! Това пък са вчерашните козунаци, които направих по рецептата на мах мама. Simple Smile

# 697
  • ВАРНА морето сините вълни
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
ЕТО ГИ И МОИТЕ БЕБЧЕТА
благодаря за прекрасната тема заради която се научих да правя козунаци и да радвам семейството си
ау извинявам се за големината на снимките ми

# 698
  • Асеновград
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ,МОМИЧЕТА!ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Ето ги и моите произведения.Да кажа,че станаха невероятни козунаци.Много хубавиии.Направих 4,най-големия е с локум,много ми допадна вкуса,и другия път всички ще ги направя с локум Flutter

# 699
  • София
имам един не съвсем козуначен въпрос,но понеже гледам,че някои слагат яйце в дупката на козунака, а съм започнала питка с такава идея. Та,въпросът ми е-яйцето се пече с тестото, или само се оставя дупката и то се слага като се извади  newsm78

# 700
  • Разград
Христос Воскресе.

Направо ми се напълни окото с красоти.
Много съм щастлива да видя и прочета всичко това.
 Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 701
  • При елфите ...
Христос Воскресе! Много здраве, късмет и щастие пожелавам на вас и вашите семейства! Бог да ви пази!

Ето и нашите козунаци.

Козуначено цвете /карамелен козунак/

# 702
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!Здраве,мир  и любов!Нека бъдем по-добри!!!

С благодарности към Мариетка и Макс-мама   bouquet
 но защо не станаха пак на конци. Tired иначе са вскусни .

христина 21,мисля,че се слага след като се опече,но по-знающите да кажат пак  Peace

# 703
  • забравих си мисълта...
ХРИСТОС ВОЗКРЕСИ!!!

С пожелание за светъл празник и много здраве.

Искам още да ви изкажа моята благодарност, за хубавите думи по отношение на рецептата за козунака.  Hug Heart Eyes  bouquet

Всички сте направили невероятно красиви и вкусни козунаци, великденски сладки, боядисали сте приказно красиви яйца.   bouquet   bouquet   bouquet
А аз нали знаете, шивача без дрехи, обущаря без обувки, та и аз така съм днес без козунаци. От ходене насам, натам, не ми остана време, но сега втасват и дано не се изложа точно днес. Яйца си купих готови боядисани, а зa сладки не остана време да правя, може би утре.

# 704
  • Торонто
Венета, виждам, че си се върнала. Затова бързам да си задам въпроса Simple Smile
Понеже месих рецептата ти на ръка, искам да те питам - не се ли бие козунака?
Аз без биене не можах да премахна кристалчетата захар, които усещах докато го меся.

Светъл празник на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт