КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 87 118
  • 805
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Ето какво стана с моя козунак само в машината за хляб (не съм го вадила, дооплитала, поръсвала с нещо и т. н.):

http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/31032010001.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/31032010003.jpg

Малко много бухна, та се опря в капака и там остана неопечен, явно ще трябва да понамаля леко количествата. Rolling Eyes Също така конците му хич ги няма, не знам на какво може да се дължи това... newsm78 Дайте идеи! Praynig

# 271
  • Балчик
didnik, радвам се, че ти е харесала рецептата. Тя е всъщност намалена доза от Традиционния козунак, чиято рецепта е на първа страница.

Моето панеттоне върви по малко нанякъде. Втасва първото обагатено тесто, до към 19.00-20.00 часа трябва да е готово да замеся вече окончателното тесто:

# 272
  • Балчик
Ето какво стана с моя козунак само в машината за хляб (не съм го вадила, дооплитала, поръсвала с нещо и т. н.):

http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/31032010001.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/31032010003.jpg

Малко много бухна, та се опря в капака и там остана неопечен, явно ще трябва да понамаля леко количествата. Rolling Eyes Също така конците му хич ги няма, не знам на какво може да се дължи това... newsm78 Дайте идеи! Praynig

Много пъти се писа- в машината конци няма. Поне не без сплитане. Peace

# 273
  • забравих си мисълта...
Merydit,  едва сега видях какво си писала. Не се притеснявай, ще се получи . Може би сладкото е било малко по течно. Но мисля, че това няма да е проблем То и моите фитили така натежаха и аз ги нагласях също, но виждаш на снимките какви конци имаха. Хайде и аз ти стискам палци и чакам резултата  newsm10.

# 274
  • Варна

Добре, по кое време трябва да извадя тестото и да го сплета?! Ползвам програмата за сладък хляб - 2,55 ч. newsm78

# 275
  Имам въпрос към по-опитните. Може ли с тестото за козунак на макс мама  да се оформи питка слънце или тази на кифличките?
     Предварително ви благодаря.  bouquet

# 276
  • Балчик

Добре, по кое време трябва да извадя тестото и да го сплета?! Ползвам програмата за сладък хляб - 2,55 ч. newsm78

Преди последното втасване. Виж в книжката кога е то.

# 277
  • Варна
Оф, книжката ми е на френски (машината ми е от Ларедутските за по 10 Е), нищо не разбирам. Sick

# 278
Нямаш ли програма месене и втасваме - час и 30 е.

# 279
  • Балчик
Тя обаче е и от тези с дългото казанче, но тясно. Каква плитка ще направиш в него, много е малко. Защо не печеш във фурната. Аз ползвам машината само да ми омеси тестото и да втаса там евентуално, после го сплитам, втасва в стаята и го пека във фурната. Изисква повече човешка намеса, но става мноогг по-добре.

# 280
  • Разград
 Имам въпрос към по-опитните. Може ли с тестото за козунак на макс мама  да се оформи питка слънце или тази на кифличките?
     Предварително ви благодаря.  bouquet

Както си пожелаеш,така си го оформяш тестото.

# 281
и аз сега какво да правя като никой не ми отговори Rolling Eyes

# 282
  • Разград

Аз съм правила с шоколад,но начупен на малки кубчета.Така не става глетаво около шоколада,но пък на мен никак не ми допада комбинацията.За сладко-незнам,не съм правила с такова.

# 283
  • Балчик

Няма да остане глетав, просто не слагай много течен мармалад или шоколад, по-гъстичък и поръси с орехи ако искаш. Peace Шипковият мармалад например е много подходящ.

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 18:58 от Джемма

# 284
аз искам да ви питам-ако ще го правя с течен шоколад или мармалад,за да не стане глетав,трябва ли нещо да добавя,незнам страх ме е да не остане около тях суров newsm78
Аз правя много често с течен шоколад, слагам и орехи. Няма глетаво, омита се много бързо Laughing Само в едната плитка слагам обаче, забелязала съм, че ако има пълнеж и в трите не ми се надига хубаво Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт