Кой съм аз?

• 25 563
  • 658
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
  Тони, Hug

От грешници в богове. По този път ли върви човечеството. Всъщност, това за грешниците е християнска теория и като такава - не толкова древна. така, че по скоро вървим по познатата спирала.
В личен план, аз обаче като че ли вървя точно в такава посока. Възпитавана, строго и самокритично, търсейки многобройни отговори,в крайна сметка ги намирах в себе си.
  Не говоря с ангели, не вярвам в кармата, нито ме интересуват имала ли съм предишни животи. Не приемам страданието под какъвто и да било предтекст ! Мярата съм си аз.

# 196
Чудесно е да прочета толкова обширен коментар. Аз си признавам, че не ми стига времето и затова накратко Wink
Смятам, че няма смисъл да сменяме дрехите... Също така смятам, че няма нужда да откриваме топлата вода всеки за себе си.
И така, още по-накратко...
Свикнали сме да залитаме, да - така е. За мен е необходимост да имам някакви ориентири. Аз се чувствам добре, когато усещам топлина и близост... Необходимо е много сила за да тръгнеш да проправяш път, да направиш брод за минаване. Аз не усещам все още в себе си тази сила...
Мир и любов!
  bouquet

# 197
Има само едно предназначение на целия живот, който съществува, и то е да можете ти и всичко живо, да изпитате пълното величие. Всичко останало, което казваш, мислиш или правиш, е в подкрепа на тази цел. Няма нищо друго, което душата ти може да прави, и нищо друго, което душата ти иска да прави. Чудото на тази цел е, че никога не свършва. Всеки край е ограничение, а Божията цел не познава подобни прегради. Ако дойде момент, в който да изпиташ себе си в пълното си величие, в същия миг ще си представиш още по-голямо величие, което да осъществиш. Колкото повече си, толкова повече можеш да станеш и колкото повече можеш да станеш, толкова повече можеш да бъдеш. Най-дълбоката тайна е, че животът не е процес на откриване, а е процес на сътворяване. Ти не откриваш себе си, а създаваш се бе си наново. Търси, следователно не да разбереш Кой Си, търси да определиш Кой Искаш да Бъдеш. Нийл Доналд Уолш

Simple Smile Прекрасен цитат, който дава много точен отговор на това Кой съм аз?  Simple Smile

# 198
  • у дома
Dani, благодаря ти за този цитат  Hug

Тъкмо това си мислих днес каква искам да бъда.. и ми хрумна една идейка, как да си помогна допълнително в насочване на мислите и действията в последствие в тази посока.  Wink

# 199
Да, и на мен много ми допада Simple Smile

Безкрайно съм учудена защо тази тема е преместена тук- да откриеш Кой си е духовно познание, път и начин на живот.  newsm78

# 200
  • Русе
  Да наистина, най прекрасното, най голямото предизвикателство е да се създаваш всеки миг.

# 201
  Да наистина, най прекрасното, най голямото предизвикателство е да се създаваш всеки миг.

Съгласна,   bouquet

# 202
  Не говоря с ангели, не вярвам в кармата, нито ме интересуват имала ли съм предишни животи. Не приемам страданието под какъвто и да било предтекст ! Мярата съм си аз.

newsm62   Amber, очаквах такъв отговор от теб!  Hug Надявам се тия, които несъзнателно са заменили нагласата си за един вид страдание с друг - да се позамислят и да променят тази нагласа! Животът е в щастие , а не в страдание! Ако това бъде насоката на всеки човек, а не мисълта за карма, за задължителна прошка и любов към всеки - ще усетим живота, ще усетим, че живеем! Не се насилвайте да простите на всеки, не се насилвайте да обичате всеки; не си мислете, че сте "лош човек" само защото не успявате към всеки да имате еднакви чувства! С насилие нищо не идва, само енергията, с която разполагате - се насочва срещу самите вас, чувствайки се виновни, че не сте перфектни! Бъдете себе си в стремеж към щастие и хармония!  Heart Eyes

ЧОВЕК, притеснява ме не залитането, а неосъзнатото залитане!  Simple Smile  Притеснява ме, че от духовната литература се изгради един идеал, към който много хора започнаха да се стремят и неосъзнато - да се опитват да налагат в себе си, да изискват от себе си!  Wink

А път не трябва да се проправя.  Пътят е вътре в нас; всеки има своя път и пътуване вътре в себе си.  Hug

Дани, чудесен цитат!  Hug По повод това Кой искаш да бъдеш, си спомням друго от Уолш (нямам време в момента да търся цитата): Да опознаеш НЕ Е, за да опознаеш Е... Wink

fastuche, успех в идейката!  Hug

# 203
Тези дни се бяхме събрали едни приятели и покрай майтапа имаше следното изказване:
"Едно не мога да разбера, защо хората се сърдят като им казвам истината, а като ги лъжа са доволни?" Е и аз същото си мислих от доста време  Joy  Ако казвам истината съм лоша, но ако я премълча или се опитам да я представя в по-мек вариант, съответно съм "добричка"!
Та, колко ли "добрички" хора има по този свят?  Whistling

# 204
Тези дни се бяхме събрали едни приятели и покрай майтапа имаше следното изказване:
"Едно не мога да разбера, защо хората се сърдят като им казвам истината, а като ги лъжа са доволни?" Е и аз същото си мислих от доста време  Joy  Ако казвам истината съм лоша, но ако я премълча или се опитам да я представя в по-мек вариант, съответно съм "добричка"!
Та, колко ли "добрички" хора има по този свят?  Whistling

ТОЧНО по тази схема се възпитават децата ни. Все още имам проблем със средната си дъщеря и продължаваме да работим с нея по въпроса. Трудно се обяснява нещо, след като опита на детето сочи точно обратното....

# 205
На бързо само да ви споделя нещо: кратък откъс от книгата на Михаил Столбов - "Как си отгледах нови зъби":
http://www.harmonyvs.com/Dumi/Stolbov_1.htm

Общо взето книгата е написана с голямо чувство за хумор и е споделен личният опит на автора.

# 206
"Едно не мога да разбера, защо хората се сърдят като им казвам истината, а като ги лъжа са доволни?"   Whistling

Whistling Може би всеки за себе си трябва да реши дали да бъде лош или добричък  Laughing НО! Да не забравяме, че всеки си съди според собствената камбанария! За един истината е едно, за друг - друго; от страни се вижда едно, а отвътре - друго. За да се каже собствената истина на някой - трябва да има доверие между двамата. Само така отсрещния ще знае, че казаното е наистина видяно отстрани, а не желание за нападка. А доверието в днешно време май се постига трудно!

хареса ми това за странните начини на разговор с вселената, Passi  Laughing  Hug

# 207
По повод Кой искам да бъда - често страховете, че не сме достатъчно добри, нямаме нужните способности - пречи да поискаме да бъдем това, което ни се иска. Дори пречи да си отговорим на въпроса, а това е първата стъпка  Wink

# 208
  • Русе
   Те страховете пречат на много неща. Някъде между страха и стремежа се ражда може би личността. клко много искаш, а какво си готов да дадеш. Дали страхът е жертвоприношението пред олтара на мечтата.

# 209
Чудесно казано, Amber! Не се бях замисляла, но може би наистина личността се ражда между страха и стремежа!  Hug Понякога страхът е толкова силен, че липсва стремеж. Но когато стремежът е достатъчно силен, забравя страха и тогава се ражда личността - чудесно хрумване, наистина!  Hug Страховете могат да направят и друго - да променят стремежите (а оттам, според твоето хрумване - и личността)

Дали страхът е жертвоприношението пред олтара на мечтата.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт