Отговори
# 675
Гале честити рожден мила, няма по хубав подарък от този който се очертава да получиш скоро  Hug
честито и на новите мамчета
оф така го искам и аз това мое бебе ама не излиза, бях го инструктирала за вчера ама неее  Simple Smile

# 676
  • София
Привет и от мен, майчета !

Първо честит празник!

Специални поздравления на всички мами, родили междувременно. Да са им много здрави, румени, засмени и щастливи рожбите. Много да ги радват и да им носят поводи за родителска гордост!

Гале, Честит Рожден Ден ! Да си една много здрава и щастлива мама и жена !

Наистина времето все не стига, всичко се върти около малкия човек. Затова и нямам време много да пиша, не можах и да изчета, всичко което сте писали през тия дни. Но се надявам, че всички сте добре. Накратко ще ви опиша, как мина моето прекрасно раждане.

На 26.03. следобеда реших да изляза и да направя последни покупки. Качих се на колата и отидох до Джъмбо. Там обаче не намерих това,  което исках и реших, че ще се върна до вкъщи, ще оставя колата и ще се разходя пеш по някои от магазините около Петте кьошета и "Христо Ботев". Речено-сторено. Направих си една хубава разходка, купих това, което исках и след около два часа се прибрах доволна, но доста изморена. От време на време се появяваше по някоя и друга контракция, но безболезнена, на която не обръщах внимание. Прибрах се вкъщи и блажено се отпуснах на дивана в хола, а мъжът ми пусна един току-що снет от нета концерт, който започнахме да гледаме. Бях с намерението, когато свърши, да пусна една пералня с нещата, които бях купила за бебка и след това да направя една голяма зелена салата за вечеря (eй, после колко я мислех тази зелена салата, нали така и не стигнах до нея! ) Да, ама не! В един момент усетих леко пристягане на корема и изведнъж между краката ми потече като из ведро. И си помислих: "Явно няма да раждам след Великден"  Mr. Green Съобщих го на половинката, който реагира с характерното за него спокойствие. Отидох до банята и си взех душ. Започнахме да звъним на моя доктор, който вдигна на третото позвъняване и ми каза да тръгвам за болницата, той бил там и току-що излизал от операция. Междувременно пристигна и сестра ми и така тримцата потеглихме към ОБ. Докато се обличах вкъщи се появиха и болезнените контракции, които при първия опит да засека врмето, се оказа че са на около 4-5 мин. Вече в колата, напът, започнах да ги засичам на 2 мин  ooooh! !!!! А панталонът ми беше целия мокър, понеже водите продължаваха да си текат. Сестра ми се пошегува, да не повторим сценария като във филма "Такси" - раждане в колата.... Обаче сколасахме да стигнем до болницата. Там вече ни чакаха. Доки ме прегледа и ми каза: "Браво! Ти си свършила по-голямата част от работата. Имаш 7 см разкритие!" Остана ни време, колкото да се преоблека, да офирмят документите и да ми направят клизма и директно в родилна зала.
Беше някъде около 20,30 ч. За късмет тази вечер беше много спокойно. Раждах само аз и доки разреши мъжи ми също да присъства. Беше през цялото време с мен и ми вдъхваше много спокойствие и кураж. Малко след като бях настанена в родилната зала и ми сложиха система с глюкоза, започнаха и контракциите с напъните, които се засилваха все повече и повече. И така след няколко напъна, без упойка, с ампула с окситоцин съвсем в края и епизиотомия, която не можах да избегна при това бързо стечение на обстоятелствата, на бял свят, в 21,50 ч се появи нашата прекрасна Алина. Още с излизането проплака и нейният глас беше най-прекрасната музика за ушите ни  Grinning. На тати беше предоставена възможността да среже пъпната връв, което той направи с голяма гордост. Помолих да ми я дадат веднага да я гушна и те го направиха, така че нашето съкровище беше в ръцете ми още в първите минути, цялато в слуз, но това беше най-върховното усещане, което съм имала в живота ми. Момичета, пожелавам на всяка да изпита това щастие.

После взеха бебка, за да я прегледат, измият и т.н. Мен ме оставиха с лед и торба пясък на корема за около час и половина под наблюдение в залата. През това време мъжът ми беше с мен, позволиха и на сестра ми да влезе.....
Дадоха ми за още известно време Али да я погушкам и след това ми я взеха за през нощта.
На следващият ден ми я донесоха и досега сме неразделни.  От 30.03. сме си вкъщи, добре сме, детето суче с голям апетит, а аз съм винаги насреща, когато поиска с гърди, големи с още един размер нагоре  Mr. Green
Качила съм няколко снимки в албума, да видите колко ни е хубава момата  Grinning

Желая ви хубав ден, момичета!  На тези, на които тепърва им предстои това велико събитие, пожелавам да е така бързо, леко, вълнуващо и вдъхновяващо, както при мен  Hug

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 09:43 от froh

# 677
  • Бургас
Гале, Честит Рожден Ден ! От сърце ти желая много здраве, много любов и здраво,сладко бебче.    bigdance2 Весело изкарване на празника.
rali4ka765, честит ти рожденик. Желая му много здраве и щастливо детство.
Честито бебче на Лиота и Коремче!
Приятен ден на всички Simple Smile

# 678
честит рожден ден Гале, много здраве и семейно щастие ти пожелавам, а подаръка ще си го получиш и то най-прекрасния  bouquet Hug

честито ти рожденник rali4ka765   bouquet

честити рожбички на мама Лиота и мама Коремче, живи и здрави за са ви дечицата и мнооого да ви радват!

добре дошли на завърналите се майчета  bouquet

многооооо Hug Hug Hug на всички

# 679
  Ей, froh, да знаеш как добре ми подейства разказа ти. Ти направо не си разбрала, че си родила! Дано при  всички, които оставаме да чакаме нещата минат толкова лесно като при теб! Бебка наистина е голяма красавица! Да ви е жива и здрава!
Честит рожден ден на Галето! Пожелавам им много прекрасни моменти от сега нататък!

# 680
Добро утро  Hug
Froh,искрени благодарности за разказа ти,толкова хубаво звучи всичко...и лесно Whistling
Дай Боже всекиму такова раждане Praynig Praynig Praynig
Галче ,честит рожден ден ,пожелавам ти овенчето възможно най-скоро да е при теб Heart Eyes
Аз искам да похваля мен и бебо ,че снощи спахме малко ooooh!
Сутринта много ставах да пишкам ,но пък станах от сън в 10 часа LaughingМного се кефя ,че успях поне малко да си почина ,защото бях като зомби ,а сега съм много свежа Mr. Green
На мъжа ми му се налага да пътува днес за 2 ,3 часа...та ще ме кара до болницата друг човек ,ако тръгна да раждам #CrazyСигурно ще го подлудя човечеца  #Crazy Сега ми е много смевно ,но ако тръгне да излиза бебо сигурно ще съм голяма паника Laughing

# 681
galeee,честит рожден ден,мила!!!пожелавам ти в най-скоро време да гушнеш твоето съкровище!!!!
коремчее,честита дъщеричка ивет!!!!!вече и нашето бубе си има адашка!!!   Hug Hug Hug
честито бебче и на лиота!!!!!!
дан4е,дано по-скоро да излезе и твоят бебок,но и аз имам една приятелка от Бг ,която роди 10 дена след термин   Crazy  
веси-меси  ,с нетърпение чакам и аз вашият юнак  Hug
милли ванили ,къде си ... newsm78
ние с ивето сме добре,тая нощ не спа много добре,и аз покрай нея съответно  Laughing,но сега си кротува и спинка  Mr. Green
абе,моми4ета,които ве4е си имате беб4ета,как сте нощем?аз уж отдавна ве4е си свикнах с режима,а няколко пъти се хващам как задрямвам с нея , например както съм я  тупала да се оригне  Whistling и като се стресна и събудя ,я гледам как съ я гушнала и спинка в мен,ама не искам така да правя,4е ме е страх така в състояние на сън...4е знам ли накъде ще се обърна..а все се старя да не заспивам,пускам си телевизора,лампата...и въпреки вси4ко....  Blush май умората си казва своетоо....

# 682
ГАЛЕ, ЧЕСИТ РОЖДЕН ДЕН!!! СКОРО ДА ИМА И ОЩЕ ЕДИН ДЕН ДЕН В ДОМА ВИ... НА БЕБОВ...

На родилите мамчета, също ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ!!

Вчера бях като кобилка 4 часа разходка и нищо....резултатът тежки крака от колената на долу... бебка помръдва в корема, изтяга крачета ама явно и идея си няма да излиза вече...искам да запълня вече тази кошара, само играчки вътре, друго си е да има бебе..

# 683
Здравейте миличкииииииии!
Галенце, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН миличкаааааа!!! Да си жива и здрава и все така прекрасна! Пожелавам ти безпроблемно, бързо и леко раждане и едно съвършено, здраво бебешорче! newsm59  Gift bdbaloni
Ние сме си все така-2 в 1.
Изнервих се вече бе.....и всички близки и роднини звънят да питат как съм. Знам че са загрижени, но......имам чувството че цял ден съм на телефона и обяснявам, че не аз решавам кога ще излезе малкия човек.....
Ражда ми се.... а на бебо явно не му се излиза още. Данче сигурно и ти ще изпревариш душицо.
Ама пък....стискайте палци да ме понапъне вече брей. Отивам на разходка сега да помогна на разкритието.

Поздрави и целувки на всички изнервени от чакане бъдещи мами, на всички тумбаци и на всички гушнали своите бебенца мами!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 684
ГАЛЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ И СКОРО ДА ГУШКАШ НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИ ПОДАРЪК!!! newsm59 Tada  party023

Ех, как се развали това време та не мога да се разхождам. Пък и едно такова мрачно, та и на мен ми е заспало и унило

# 685
  • Бургас
Честит рожден ден Гале!!Пожелавам ти много здраве , щастие  ,все така да се обичате и подкрепяте с половинката и един жив и здрав бебок. newsm51

Честити бебчета на Лиота и Коремчче!!!
Ани 2002 и на мен много ми се спи вечер до сега не съм заспивала докато я държа или кърмя , ама аз имам тренинг  Mr. Green малкия до последно ни будеше вечер. Peace
Да питам и аз мамите с бебчета как сте с оригването  при нас е много трудно от както е родена съм успявала да я оригна след хранене не повече от 5 пъти  Confused , а знам че е важно особено като почнат коликите. С баткото такива проблеми съм нямала оригваше се максимум до 5 мин.Вие как процедира те?
Памперси ползвам на "Памперс"№2   доволна съм за сега.
rali4ka765 да ти е живо и здраво момченцето.Дано бебчо по -бързо се оправя и нашия батко е болен , но се моля да успеем да опазим малката. Praynig Praynig
Веси още малко миличка , продължавай с разходките и ще чака ме хубави новини от теб в близките часове. Hug Heart Eyes

# 686
  • София
ВЕСТИТЕЛСКИ АНОНС
ТАЗИ СУТРИН КЪМ 2 Ч. СЕ Е РОДИЛА ПРЕКРАСНАТА ДЪЩЕРЯ НА ДЕНИ71  Hug НОСИ НЕЖНОТО ИМЕ МИЛА, И Е С МЕРКИ 2,800кг и 49 см !

Heart Eyes

Нека бъде умна и добра, сладка и ефирна като името си!

# 687
  • София
Честит рожден ден Гале  Hug Бъди усмихната и спокойна, нека малкото ти бебешонче, скоро внесе още любов и щастие в живота ти!  Heart Eyes

Лиота да ти е жива и здрава Божидара, ще чакаме включване  Heart Eyes

Froh разказът ти е супер, много благодаря, че го сподели с нас   bouquet

# 688
  • София
Здравейте момичета! Честит празник- да сте живи и здрави всичкиbouquet

И ние сме си още 2в1! Хубавото е, че от вчера контракциите ми станаха най-накрая болезнени, ама слаба работа. Боли ме около 2 часа и спрат и така няколко пъти. Тъкмо се зарадвам, че почва и то спре. Crossing Arms Първо на 20 мин, после на 10 мин, ама явно са фалшиви. И имам едно такова засилено течение, но едва ли е тапата. Утре съм на преглед за разкритие, дано има промяна от миналия път. Praynig Иначе вече доста ми тежи, вчера цял ден се разхождах, а обръщането в леглото е цяла програма, така ме болят всички кокали.

zar4e, сънувах, че ти си родила и аз съм след теб. Ама моите сънища не са от най-пророческите! vili_nik, дано ме сънуваш и мен, че съм родила вече. Crazy

Някой писа, че бебчето му почти не мърда. При нас е ужас- все едно ще ме изкорми, особено вечер и през нощта и така ме натиска надолу, че място не мога да си намеря. И го усещам много ниско долу- на стартовата позиция.

Бебчетата в албума са страхотни! Много ме радват! Мilena66, трите принцеси са мнооого сладки! Heart Eyes Представям си какво е у вас!

Честито момиченце Ивет на мама koremche!
Честита принцеса Божидара на мама Liota!
Честита дъщеря Мила на мама deni1971!
Честит Рожден Ден на Дени на rali4ka765!

Да са живи и здрави и много щастливи!  bouquet

Честит Рожден Ден Galia_5! Пожелавам ти най-вече здраве, щастие и късмет, а скоро да гушкаш и най-очаквания пухкав подарък!  bouquet

froh, страхотен разказ и много бързо раждане. Браво на вас!  bouquet

Хубав ден на всички! Laughing

# 689
Нефер днес си мислих за теб къде ми се губиш Flutter а ти си си тук. Нещо и Мили Ванили ми се губи
Честито бебе на Дени 1971. Да и е живо и здраво и много радости да им носи.
Веси мила, още малко остана  bouquet
 Фрох много хубаво разказваш, дано всички имаме като твоето раждане.

Аз днес станах в 12.00, хапнахме с дребната,че много се бунтуваше и в 13.30 сме заспали на дивана. Бъдещия ни татко се присъединил към нас и така тримцата поспахме до 15.30. Сега ще ходим да се разхождаме. Ама всичко ме боли, най- много между краката. Това предполагам е от разширяването на таза нали?
Целувки на всички.

п.с. Къде е Данчето  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт