Отговори
# 660
Ах че хубавоооо.
Лиота честито бебка Божидара Hug Hug Hug.Да расте умна, красива и късметлийка.

# 661
Веси,мило   Laughing Laughing Laughing Laughing С удоволствие отстъпвам утрешната дата на теб Hug
А и ти си с паданала тапа ъъъъъ предимство си е все пак  Laughing
5 април е чудесна дата за раждане Hug От сърце ти пожелавам следващата родила да си именно ти  Wink
Да е жива и здрава  и дъщеричката на Лиота  bouquet

# 662
Здравейте!

Честит Великден!Христос Воскресе!Бъдете живи и здрави!

Нашия батко беше доста болен и успя да зарази Нико и сега е със запушено носле и е много кисел.Май започнаха и коликите да го мъчат.Вече е доста неспокоен нощем и правим масажчета на коремчето,но....И капки за колики започнах да давам.Иначе пак си е спокойничък,но от време на време е направо ужас....Най-много ме съсипват безсънните нощи,ама така ще е...сега колики,после зъби и така докъто не пораснат....
Ще кача и малко снимки в албума.

Честито на всички родили мами!Да са ви живи и здрави бебчетата!

# 663
Дани миличка-сърдечно благодаря!!!
Вече наистина ми се иска да си гушна рожбата! Рита ме страшно силно. Мъжа ми даже се притеснява че корема ми ще се скъса... Whistling Усещам невероятен натиск ниско долу в посока...към изхода на моменти....
Дано сме живи и здрави и скоро ии аз да се похваля. Абе при всички положения сме близо до финала....чак не ми се вярва че ще ми се случи....Да гушна бебчео ни-това ще е най-голямата ми сбъдната мечта. Сигурно ще ви се види смешно ...но наистина мечтата ми е да бъда МАМА.

Целувам ви миличкиииии!!! newsm51
Дани-на теб 100  Hug

# 664
И понеже при вас вече е минало 12-да ви почерпя с нещичко,защото Дени става на 2 годинки!

# 665
Честит Рожден Ден на Дени на мама rai4ka 765!!!
Да ви е живо и здраво детенцето! Прекрасно детство, късмет и щастие!!!
 newsm59

# 666
Честит Рожден Ден на Дени на мама Раличка- да порасне голям и силен мъж, много да слуша мама и тати и да има щастливо детство.

Честита беба и на Лиота да и е жива и здрава.

Laughing и да изпревара почерпката- Гале Честит Рожден Ден мила, да си жива и здрава и ти, от щастие да не се отървете и скоро да си гушиш най- сладкия и пухкав бебок. За Кая ще се разберем допълнително/ ако има изненади/ Mr. Green

# 667
Още е тъмно, но Добро утро!

Пак  няма сън, но за сметка на това има киселинииииии. Мъжо вчера си дойде и сега вече мога да раждам. Остана само да чакам.

Гале, честит рожден ден! То се знае какво ти пожелавам най-вече!   bouquet

Честит рожден ден на Дени на Раличка!

Честито и на всички нови мами, които съм пропуснала - Лиота, Нурии и ако има и други да ме извинят, че не мога да ги изброя!

Данче, добре завърнала се!

Благодаря и на всички мами, които ми отговориха за къпането!

Отивам пак да лягам, по-скоро първо малко да хапна.  Mr. Green

# 668
Коремче, извинявай, честита дъщеричка Ивет и на теб! Да е жива и здрава!

# 669
Чакам Микки и Правда или Бумеранг да ми отговорят дали тази временна пломба ще е проблем за кърменето.Дано да не е Praynig Praynig Praynig - че 9 месеца се подготвям за този момент.
извинявай за забавянето, останах с впечатление, че ще питаш зъболекаря за веществото на временната пломба. Най- добре той ще ти каже дали това, което ти е поставил, може да се излъчи с кърмата.  Аз се консултирах с личната си зъболекарка и тя твърди, че на пазара има достатъчно разнообразие от препарати, щадящи организма и използвани специално за бременни и кърмачки.
Изхождайки от видимо бременното ти състояние  Grinning, си мисля, че няма начин зъболекарят ти да не се е съобразил с това обстоятелство. Мисля, че няма от какво да се притесняваш  Hug

# 670
  • Варна
Момичета, да почерпя за моя рожден ден.

# 671
Галенце, Честит Рожден Ден! Естествено ще ти пожелая скоро да си гушкаш малкия мъж и да сте много щастливи цялото семейство!!!

Честито и на Дени на Раличка! Да е добър батко и много весели игри му пожелавам!

Честито на Лиота. Чакаме да разкажеш за малката Божидара!

Честито и на koremche! Mного да ви радва малката Ивет!

Днес мисля, че е идеално време за раждане - спокойно, тихо. Аз искам на такъв ден да родя или през нощта. Ама кой ли ме пита... Mr. Green И аз нямам никакви контракции, падащи тапи и т.н. Явно съм много уютна къща за моето малко момиченце.  Laughing

# 672
Galia_5 Честит Рожден Ден, миличка!!!

# 673

Galia_5 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!.Освен пожеланието на картичката ...още малко и ще гушнеш най-хубавия подарък!!! newsm51
Целувки от нас!!! Hug
GerganaK, ще го схрускам този великденски заек....на снимката.Много е сладка  love001

# 674
Бумеранг, благодаря ти за бързия отговор. Ние се кръмим седнали, имам възглавница за кърмене с която си помагам. Смятам че добре засуква, но на моменти си дръпа главата назад и така явно остава само зърното в устата. Истината е, че нямам видими рани , а е по-точно като натъртено. Когато трябва да я кърмя в началото изпитвам ужас, защото тогава много ме боли и после вече нещата тръгват. Мажа се с крема на Авент защото е без отмиване и ми е удобен. Мисля да се цедя един ден и да давам от шише докато ми мине болката. На едната гърда ме боли значително по-малко и е търпимо (а ме болеше повече) за това смятам че ако известно време не давам да суче ще се оправят нещата. Кърмя на поискване и се чудех дали това е добър вариант?
Не давам вода!
Психологическата нагласа също е от голямо значение за успешното кърмене. Няма нужда да се страхуваш- ако при засукване те заболява, отстрани бебето от гърдата и подай пак зърното, за да захапе правилно. Ако едната гърда е по- здрава, давай нея първо, когато бебето е гладно и засуква с по- голяма сила, а после дохрани от другата. Много майки споделят, че проблемът с болката при засукване изчезва при промяна на позата- опитай да кърмиш полулегнала или в т.нар. " футболна топка"
Имай предвид също, че пиенето от биберон е различно от сукането от гърда като механизъм.  при едното езичето приема навътре, при другото бута навън. При хранене от шише бебето  приема само зърното на биберона.При гърдата - трябва да поеме зърното и голяма част от ареолата. От шишето млякото тече лесно и постоянно, а при  гърдата-бебето трябва да положи усилия, за да свали млякото, което идва на порции. Редуването на двата вида хранене за по- дълъг период може да обърка бебето и да го направи по- неспокойно.  По тази причина е добре да се избягва такава комбинация на хранене. От изключително значение е гладното бебе да бъде поставено първо на гърда, а после, ако още показва признаци на глад, би могла да го дохраниш с шише.
Няма помпа, която да е толкова добър стимулатор на лактацията, колкото е самото бебе, затова не е добре да продължаваш дълго с цеденето.

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 11:20 от Бумеранг

Общи условия

Активация на акаунт