Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 506
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
И аз току що прочетох новините. Това е огромна трагедия. Станало е в Русия, около 100 души за загиналите  Sad Такива ужасни неща се случват всеки ден!

# 91
Хепи, точно такова не става всеки ден Sad Цял самолет управляващи, елит на нацията, умира на път за поклон пред паметта на загинали преди 70 години сънародници, тогавашен елит на нацията ...

# 92
Най..накрая и аз да се докопам до компютъра.Цял ден напред..назад,а като сме у дома,малкия само на компа иска да седи. #Cussing out
Още има пъпки,които обаче вече завяхват и в понеделник,живот и здраве..айде марш на градина ,а аз на работа. Hug
Днес към обяд ходих с малкия към Кlaukkala да гледам едни къщи,и на връщане чух по радиото за катастрофата...Наистина трагедия..97 загинали и то все елитни хора..Ужасно тъжно.. Sad

# 93
Хепи, точно такова не става всеки ден Sad Цял самолет управляващи, елит на нацията, умира на път за поклон пред паметта на загинали преди 70 години сънародници, тогавашен елит на нацията ...

Не, миличка, аз имах предвид,че всеки ден  (образно казано) се случват някакви ужасни неща, но не се изказах както трябва. А това е истински кошмар. Пишеше някъде,че преди време се е коментирало,че самолета, който се ползва от полското правителство не е в изрядност, но сякаш никой не е обърнал достатъчно внимание. Очаквам да се изтъкнат доста причини за катастрофата, но факт е ,че загубата на Полша като страна е огромна Sad

# 94
Здравейте момичета,

Рали, аз съм излизала официално на сцена, но не беше съзтезание. Имах възможност и сертификат за преподавател да изкарам, обаче нямах такива амбиции и изобщо не се и опитах. Иначе моята приятелка изкара такъв сертификат, после за кратко дори водеше курсове.

Това с полския самолет е наистина ужасна трагедия. Четох една статия, че самият полски президент често давал команди на самите пилоти, дори един е бил уволнен, заради неподчинение при някакъв друг инцидент със самолет. Затова и спрягат, че президента не е разрешил на пилота да кацне на резервното летище.
Къде е истината, струва ми се, че едва ли ще разберем. Жалко за близките на починалите, особено ми е мъчно за децата, които ще останат без двама родители 

Вчера пък бяхме на нова къща на едни приятели. Аз чак кекс спретнах   Честно казано се изненадах, че само с едно кафе ни почерпиха   Не, че съм очаквала да ме нахранят, обаче се чудих дали беше разумно аз да нося кекс 

Приятен ден   bouquet

# 95
Добро утро, девойки! Ето и моя ред дойде да сервирам сутрешното кафе

Мимотче, правилно си постъпила със кекса, аз и някакво подаръче бих занесла, нещо за дома. Разбира се има разни хора, но и на мен ми е странно да не почерпят. Аз наистина познавам финландци, които са си доста нормални и реагират на различните ситуации по съвсем адекватен начин, но има и такива, които и елементарни навици не притежават,т.е. не е всичко въпрос на култура на народа, а на лично възпитание.

Лек ден и успешна седмица на всички!

# 96
Добро утро!   bouquet

Рали, много благодаря за кафенцето  Hug
Ние им дадохме пари, за да си вземат нещо, което наистина искат. Иначе аз не бих отишла без подарък  Crazy

Пожелавам ви успешна нова седмица на всички   bouquet

# 97
Здравейте и успешна седмица на всички   bouquet

# 98
Ехо здравейте снежинчета  Hug

Страхотно ни е времето на острова  Party Слънчево и топло, въпреки че термометъра показва 5 градуса.  Hug
Мимотка наистина е страно, че с нищо не са ви почерпили  newsm78
На твое място и аз бих реагирала така с кекса или подарък за дома  Party Във вашия случай е и двете   bouquet
Пчеличко радвам се че малчо се е оправил   bouquet
Рали мерси за кафенцето  Hug
Щастлива нещо ми намирисва на предстоящо събитие  Heart Eyes Да споделиш и с мен  Wink
Марги как сте мило вкъщи? Как върви училището на малкия, вече голям мъж и твоята работа?  Hug
Мама Севи вие как сте?
Гледам че Мама скоро не се е вясвала, както и Пъпич и Ео. Пак зачезнаха, не че аз съм редовна по писането, но поне ви чета  Crazy
цунки за всички от мен

# 99
Дънди, то наближава този момент да ти кажа Wink Нали и двамата планираме всичко по най-практичния начин и ... ще ви изненадаме  Wink

# 100
Добро утро снежинчета  Hug

Гледам и аз да ви сервирам едно кафе и плодове за закуска, че отдавна не съм го правила  Blush

Щастливче ще очакваме  Hug
Мимотче как върви финския? Hug
Сладурки Hug

# 101
ДъндиииHug

# 102
Добро утро Hug

Дънди, благодаря за кафето  Heart Eyes
Финския ми е ...  до под кривата круша  Crazy Тия няколко дни са ми доста емоционални и изобщо не съм го и поглеждала. А когато съм сред финландци и говорят помежду си - е, нищо не разбирам  Cry Но определено, когато слушам радио или телевизия хващам някоя и друга дума и разбирам поне за какво иде реч.
Най-накрая от другата седмица започвам прословутия и дългоочакван курс по фински. Така че сутрин със сигурност няма да мога да ви пиша и за кафе не разчитайте повече на мен  Crazy Мога да ви пускам вечерно време по някой коктейл или чаша вино за приспиване hahaha

Тук времето е страхотно. Започвам да вадя банските  Joy

Приятен ден   bouquet

# 103
Здравейте   bouquet
Дънди, страхотна закуска, благодаря!  Hug
Мимота, хайде най-после да започва този курс, че толкова го чакахме. Не се притеснявай за кафето, вечер ще ни казваш как е минало и какво сте научили  Grinning

Хубав слънчев ден на всички   bouquet

П.П. Снощи, когато трябваше да има северно сияние над нашия град, беше облачно, а сега ще ми се проясни небето, когато не ми трябва  Crossing Arms

# 104
Днес, всеки с несгодите си, и аз с моите. Работя, а така ми се спи,че едвам си държа главата над бюрото  Sleeping
Дали ще успея да издържа до края на деня  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт