Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 631
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Рали, отивай да дърдориш с някоя колежка/колега  Joy тъкмо ще си вземеш и кафе за освежаване    bouquet

Щастливке, ще разказвам. Нямам търпение да започне този курс, макар че и други вести чакам , ти знаеш  Joy Като гледам в центъра само негри се размотават и мислено си представям групата така - всички от Сомалия и аз  Joy

# 106
Сладурки, хич ме няма напоследък, ама голям огън ми гори на главата и времето все не ми стига... Crazy

Първо да се похваля - дойде ми Päätös-а за дипломата, признават ми образованието на 100%, но за мой късмет, тъй като имам професия, която е "регулирана" във Финландия - трябва да получа професионална квалификация или със стаж във Финландия, или с изпити. #Crazy Сега ще се пробвам да ми признаят времето, в което съм била на стаж преди да излезе решението, а ако не стане - ще го мисля как да го организирам. Иначе сега вече мога да си подам документите да работя на заместване докато получа тази професионална квалификация ... и това е нещо, защото до сега имах право само на практики и стажове, ама без заплата, само каквото КЕЛА плаща.... Sunglasses
Та, такива работи при мен, освен това курса ми върви с пълна пара и август съм решила да пробвам да взема 5-то ниво на ЮКИ-тести, ама много ме съмнява, че ще се справя....абе, поне ще пробвам, пък каквото стане в крайна сметка.  Wink

Мимотче, припомни ми как се чувствах когато за първи път преди две години ходих на курс (то дори не беше курс, а някакъв "диагностационен", за определяне на нивото) - тогава в групата имаше 1 рускиня, 1 англичанин, аз и...12 сомалийци, единствения от които, който говореше английски, в началото дори не искаше да комуникира с мен, защото мислел, че съм рускиня! Joy Егати и расизма значи! #2gunfire
Предполагам ,че няма да те сложат в такава група де, защото те все пак ги определят по разни критерии, ама дори и така да е - важното е да започнеш, с другото ти ще се справиш! Hug Пък и си мисля, че ти и без курс можеш да се справиш и да намериш подходяща работа. Peace

Дънди, добре сме ние, дребното също, ама времето нещо хич не стига за нищо.... С твоите проекти какво стана, до къде стигнаха нещата? Да знаеш, че чакам с огромно нетърпение да видя! Hug

Ралииии, тази вечер да се наспиш добре, че си е мъка! Peace

Щастливчееее, и аз май подозирам нещо, ама ще чакам да се похвалиш! Hug

Пчели, как е малкия сладур, оздравя ли вече?  Hug

# 107
Ааа, Марги, не още, не още  Joy Да не слагаме тигана, докато рибата още е в морето  Wink Браво за признатото образование, това е чудесна новина Simple Smile
Хепи, и на мен ми е един заспал ден днес, не знам защо така, още е сам вторник  Rolling Eyes

# 108
Привет от мен,

Да се похваля,че издържах днес, дори се и поразсъних тази вечер като си видях верокортито. Имат да ми даваааат  newsm44

Мимотче, така и се получи. Започнахме едни приказки с колежките и днес го отписах деня. Просто толкова неползотворен ден никога не съм имала. Гледах компа цял ден сякаш виждам за първи път, а и още 2 колежки се оплакаха с адско главоболие (и аз в кюпа) , но след 100 бурани съм екстра  Wink

Щастливче, явно е от времето. И на мен доста ми влияе налягането  Crazy  Аз може ли да стискам палци за да хванете рибата  Mr. Green

Марги, само мога да кажа,че си голям герой. С много постоянство за 2 години постигна това, което хора, живеещи тук от 10 години не можаха. Едно голяма БРАВО!!!

Дънди, как върви работата? Предполагам,че при вас вече е топличко, настроението е на ниво и се наслаждавате на настъпващата пролет  Grinning

Лека нощ момичета и сладки сънища на всички  Hug

# 109
Хехе, Хепи, стискай, лошо няма Simple Smile Ние сме добри рибари с него, но и стискане на палци няма да навреди  Laughing Като тръгнем на риболов, ще ти кажа  Laughing

# 110

ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ!

# 111
Дубрутрууу  Hug
Пчели мерси за кафенцето, дори си го пия сега  Hug
Марги никога не съм се и съмнявала в успеха ти, който ще продължава да се множи - едно огромно БРАВО и от мен   bouquet Абсолютно съм съгласна с Рали, че ти постигна това, което хора с години дори не могат и да докоснат след дълги години.  bouquet Hug
Щастливче вие ходете за риба, а пък то си знае работата  Joy
Рали интересен е факта, че  гостите, които ни идват от БГ на острова, като стъпят тук - направо не могат да се събудят  hahaha Спят, спят и пак спят, даже с милото се чудим какво им става  Joy Тези които не пият кафе почват иначе няма събуждане  hahaha На мен така не ми действа налягането, ама то може би е защото вече съм свикнала  newsm78

Хубави  успешен пролетен ден  Hug

# 112
Добро утро   bouquet

Първо да поздравя нашата Марги  Hug
Браво, Марги, ти си нашата гордост! Ще стискам палци бързо да ти дадат и професионалната квалификация   bouquet А ти за онзи изпит не се притеснявай, аз вярвам, че и него ще вземеш с лекота  Hug

Дънди, аз съм си по принцип от поспаланките, но когато идвах тук за малко и много спях - от 24 до 12 часа, нещо, което постигах, когато бях ученичка. Сега обаче спя доста по-нормално. Явно привикнах на различния климат. Дори вече ми се струва, че е топло. Ако бях в БГ щях да си мисля, че е стуууд при тази температура  Joy Как се променя само човешката психика. А може и да е от хубавото слънце навън.

Щастливче, с тази история за рибките и почнах да си припявам "аз, рибарче съм, хващам на веднъж, 10 рибки златоперки и при слънце и при дъжд"  hahaha

Рали, имаш повод да почерпиш сега с връщането на парите. Жалко, че няма да съм от почерпените  Flutter

Пчели, благодаря за кафето  Hug

Исках да попитам - тук, кога се раззеленява? Много съм разочарована, че още е голо  Sad

Приятен ден на всички   bouquet

# 113
Здравейте, ранобудни снежинки  Hug

Пчеличке, точно кафенце ми трябва сега, снощи доста късно си легнахме и сега съм  smile3507
Мимота, и тук още не се е раззеленило, в очакване съм  Laughing

# 114
Добро утро, момиченца-кокиченца!

Благодаря ви за хубавите думички Hug, но похвалите не съм ги заслужила - просто така са стекли обстоятелствата.
Пък за изпита - ако стане, чесно казано хем си знам, че няма да отида ей така, без да съм се подготвяла много, хем пък си казвам ,че дори и да не стане тази година - следващата пролет пак ще има ...  Whistling
Едно от нещата, които харесвам във Финладия е, че дава шанс да постигнеш това, което искаш (имам предвид нормални желания Wink) и от там нататъка - всичко си зависи от тебе и личната ти мотивация.

Мимотче, почакай още мъничко и ще видиш как за дни и часове просто се раззеленява всичко! Направо имам чувството, че природата се старае да навакса забавянето и процеса е толкова бърз... Wink Изпращам ти малко пролетно настроение

А за спането - и аз имам чувството, че тука въздуха действа така... Има сутрини, когато просто насила трябва да се принудя да стана, толкова ми се спи и главата м ие замаяна. Сигурно е от сезона...не знам, ама е много изморително!

Рали, голям кеф е като видиш, че имат да връщат, нали!  Joy И ние получихме нашите веро-кортти вчера и съм много доволна от резултата  Money Даже вече ги разпределих за какво ще бъдат похарчени - много ми се иска една екскурзия през хиихтоломата, ама да сме живи и здрави, ще го мислим като му дойде времето!

Момичета, много слънчев и хубав ден ви пожелавам!

# 115
 Марго, и аз съм ги разпределила вече . Ще си купя билет за едноседмична почивка през зимата (то тогава ще ги и получа)  Mr. Green  Толкова много ми се пътува до разни нови местенца.

Лек ден на всички  Hug

# 116
Ралииии Peace може да се засечем тогава някъде по пътищата! Joy И на мен нещо такова ми се върти в главата, че и точно на време ще дойдат за тази цел .... Wink

# 117
Хепи, на топличко ли ще ходиш зимата? Wink Чудесна идея Simple Smile

Снежинки, да ви споделя - тук рекламират нов шампоан Sunsilk Minerals и едната разновидност е специално за нордическа коса. В зелена опаковка. Реших да го взема, независимо, че не съм с нордическа коса, днес го пробвах и ... това е най-страхотния шампоан, който съм ползвала някога, косата ми стана супержива и супермека, направо не мога да й се нарадвам. А и не само аз, мъжа ми цял ден само ми пипа косата и не може да й се нарадва и той. Та не знам дали е за нордически коси, но на балканските действа страхотно  Laughing

# 118
Здравейте финладско-български майки! Аз не съм майка (пък и не мисля да ставам, тъй като съм момче Wink). Извинявам се, че се натрапвам във форума ми, но това е единственото място където намирам толкова много българи, живеещи във Финландия. От няколко месеца съм се влюбил във Финландия.  От това, което чета в Интернет, разбрах, че образователната система и много добра. А за мен образованието, или по-скоро следването, наближава. Много искам да уча във Финландия, пък и да живея след това. За това имам някои въпроси към вас:
1. Кой университет ми препоръчвате? Насочвам се към Математика (главно) и информатика, физика или химия ()
2. Мога ли лесно да си намеря квартира, полага ли ми се общежитие към университета, в които ще уча. (Доколкото разбрах за чужденци няма много привилегии)
3. Мога ли да си намеря работа (и каква), за да се издържам?  Какъв минимален доход ми е необходим? Възможно ли е да получа стипендия от Финландия или въпросния университет?

4. Сребърен медалист съм от състезание по математика в Индия и златен на отборен етап. Това би ли ми помогнало.

Това е. Благодаря Ви предварително и пак се извинявам за натрапването. Grinning Grinning

# 119
Маршал, виж първия пост на темата, в самото начало. Момичетата са събрали много и полезни линкове. Там има линкове и по темата с образованието  Peace
Пък ако някоя има какво да добави, ще напише  Wink Чудя се дали посолството ще разполага с информация по темите, които те вълнуват?  newsm78 Според мен си струва да се провери и там.

ПОСОЛСТВО НА ФИНЛАНДИЯ, София
ул. „Бачо Киро” N 26 ,1000 София, България
тел. +359-2-810 2110

Ето и този линк: http://www.finland.bg/public/default.aspx?nodeid=36227&conte … amp;culture=bg-BG

Браво за медалите иначе, очевидно си добър математик  Peace

Общи условия

Активация на акаунт