Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 490
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • Финландия
Момичета, честит празник!

Мимота, оказа се, че ходенете на малките вещици точно преди Великден е стария финландски обичаи (питах финландците, дето бяха на гости). Та децата ходят по къщите, пеят си песничката и после на Великден си "събират" яйца, лакомства....каквото и да е. Но като всички деца-не могат да чакат, нито пък си спомнят при кого са ходели, а може да няма никoй в къщата.... Та затова този обичаи се е преместил със седмица напред (в неделята преди Великден). Но явно някъде си го спазват точно оригиналния и ако не беше ти- надали щях да се замисля защо е така.

Сладкиша ми стана разкошен- ароматен, с леко хрускавки семчици на пасиона. И най-важното- в тон с жълтата тема (бях се постарала много с жълти свещи, жълти салфетки, сгънати като ушенца на зайче, Декорация от нарциси с клонки жълто декоративно яйце и пиленца, жълти яйца на всички, жълти салати..... А и картофките със сметана бяха жълти, защото им сложих малко шафран).

Сега пак забърках един - juustokakku-с плодове, сметана и свежо сирене, че комшиите ще минат следобяд. Чак ме е яд на себи си защо боядисах само 20 яйца- ми те не стигнаха.....

# 61
 smile3501viiviia ,гледай каква майсторка си била ти...
И аз се старая,ама вие с Мимотка ме биете,и Марги също...

# 62

А относно софрата на МамаСеви, имам едни подозрения   Thinking Ти да не би да си професионален готвач? Аз май имам спомени,че твоя съпруг е готвач по професия, та няма да се учудя ако сте колеги. Аз имах притеснения дали ще сваря яйцата, а ти гледай какви козунаци си направила.  Peace

Joy  нито аз , нито съпругът ми сме готвачи! Просто много обичам да готвя и да майсторя разни неща  за ядене!

# 63
 smile3555 Олеее,mamasewi !Как така те изпуснах,не знам.. ooooh!Ти оглавяваш класацията,да знаеш. Peace
Снимковият материал го доказва...  bouquet

# 64
smile3555 Олеее,mamasewi !Как така те изпуснах,не знам.. ooooh!Ти оглавяваш класацията,да знаеш. Peace
Снимковият материал го доказва...  bouquet

Благодаря ти Вее!

# 65
В подготовка съм за пролетта,обаче още не съм се заела с миенето на прозорците,което ми е най..омразната дейност..
Малкия се е изприщил целия,викам му:ой на мамаа златото, тапликас си ми като пантерка...
Той е много горд,че има весирокко,как така приятелят му еди кой си(1) имал преди него весирокко,а той не?..И как другия му приятел(2) щял да се пръсне от яд,като разбере,че нашия го е изпреварил и се е разболял преди него.. ooooh!

# 66
В подготовка съм за пролетта,обаче още не съм се заела с миенето на прозорците,което ми е най..омразната дейност..
Малкия се е изприщил целия,викам му:ой на мамаа златото, тапликас си ми като пантерка...
Той е много горд,че има весирокко,как така приятелят му еди кой си(1) имал преди него весирокко,а той не?..И как другия му приятел(2) щял да се пръсне от яд,като разбере,че нашия го е изпреварил и се е разболял преди него.. ooooh!

Joy  Много е забавно с малки дечица и постоянно се учиш от тях, нали  Mr. Green

# 67

Joy  Sladur!!!

# 68
# 69
Добро утро момичета!

# 70
Добро утро!

Мама Севи, благодаря за кафето.  Hug

Пчели, голям сладур е твоя син. Мен си ме наредила незаслужено в редиците на отличниците  Whistling но ти благодаря   bouquet
И аз хич не обичам да мия прозорци, още повече, че след моята намеса ми изглеждат още по-мръсни  Crazy  Аз още се ослушвам. Иска ми се напълно да се стопи снегът, да спрат дъждовете и тогава да мия.

Пожелавам ви приятен ден   bouquet

# 71
Мммм, кафенце  Grinning
Пчеличке, голям сладур е твоя син. Ама как така приятеля ще има, а той не? Това е нечувана несправедливост  Crossing Arms
Мимота, с обикновен препарат за прозорци и вестник светват  Peace Много хубав ефект се получава и с вда с малко оцет (и вестник) Simple Smile
Аз така ги мия Simple Smile Вчера, вдъхновена от хубавото време, измих нашите. И ето, днес се появиха облаци  Laughing

# 72

Dnes ostarqwam Crossing Arms

# 73
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАМА СЕВИ!

Пожелавам ти много късмет във всяко едно начинание, много здраве, любов и щастие!

Благодаря за страхотната закуска!

Щастлива, ще пробвам и твоя метод  Peace Макар че и вестници използвам, ама нещо съм с две леви ръце  ooooh!

Пожелавам ви приятен ден!   bouquet

# 74
Мамасеви, честит рожден ден и всичко най-хубаво през тази година  Hug
Ах, каква хубава закуска   chef

Успешен ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт