Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

  • 105 417
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Красиво и цветно като вчерашния празник.  Simple Smile
Ето и няколко снимки от мен - сърмички с листа лапад-много по-вкусни от тези с лозов лист, едно бърз хлебче без месене...по чия рецепта обаче не помня, а от снощи една пица с канибалското тесто на пеп-4о, отново много вкусна. Неснимани останаха доста неща за съжаление, но следващото приготвяне ще ги удостои със снимка. Ако правя козунак тази година ще пробвам рецептата на Венета определено.


Близнаците много красива торта, сподели рецептата Simple Smile

# 46
  • Мнения: 112
Записче да не ви загубя,защото вие сте най-голямото ми вдъхновение в кухнята Simple Smile

# 47
  • Мнения: 319
Хайде и аз в новата тема  Hug

Честит имен ден на ВСИЧКИ ПРЕКРАСНИ ЦВЕТЯ    bouquet на патерици

ВКУСНО  И КРАСИВО е тук както винаги   bouquet

От мен едно крокодилче от вчера:
 

УСПЕШНА СЕДМИЦА  Wink

# 48
  • Мнения: 53
Мими  Peace
Роца - каква е рецептата за ориза със шафран/не знам какво е/, бадеми, стафиди и пиле  newsm78
И ако някои знае ориз по китайски със зеленчуци или с пиле, както го продават по бутките, че ми е станал любим  Praynig
Мари–ета - може ли рецептата за пангасиус-пане  Heart Eyes

# 49
  • Мнения: 912
sisi_fashion ,първо ако искаш виж в другите теми за технологията по която се прави ориза.Иначе аз мога да ти кажа ,два начина по които да направиш много крехко пилешко за 3мин./по китайски/ Wink

# 50
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Venetta, да те попитам, не ми стана ясно за козунака колко се меси. По принцип нали тестото се удря в земята поне 100 пъти.

# 51
  • Мнения: 623
Пепика, имаш една голяма прегръдка от мен - невероятна  е първата картина от началото на темата  Heart Eyes Heart Eyes, знаеш ли кой е автора?
На именниците от вчера пожелавам само цветни и много щастливи дни!  bouquet

Venetta,твоят козунак само конци има Crazy,чудесен! рolin_a,много ми хареса питката  bouquet на  yagodka тарталетите  и на Лулу мъфините нежни и свежи:blush: bliznazite,тортата е чудна Blush Тони,браво за гевреците!Така е - никакво отказване   chef

от мен едни семпли сладки питки - английски великденски (Hot cross buns) - бях си ги набелязала още миналата година,любопитно ми беше да ги опитам



а с козунаците Денерис,мисля, беше писала,че ще стреля направо на празника, та и аз - така, пък каквото излезе Blush

# 52
  • Мнения: 1 283
Пепика, имаш една голяма прегръдка от мен - невероятна  е първата картина от началото на темата  Heart Eyes Heart Eyes, знаеш ли кой е автора?

 Hughttp://www.albiart.com/cat_inner/reproductions/keazim

# 53
  • София
  • Мнения: 1 832
Много красиви вкусотийки видях. От мен едни обезкостени гърдички на грил тигана от петък. Събота и неделя не съм снимала, но правих лимоново пиле /парти бутчета/ за съжаление нещо не ги одобриха у дома и вчера пиле с кола и соев сос - то се хареса и гарнитура голяма сърма във формата за кекс. Салата от печени чушки, сирене, цедено мляко и пресен чесън. Десерт в чашки бисквити - обикновени и чаени с кисело мляко, сладко от череши и крем "Оле".

# 54
  • София
  • Мнения: 15 825
  Днешната закуска, мъфини с масло и сирене.

# 55
  • Мнения: 24
АЛА БАЛА може ли рецептата за сърмите със лапад   bouquet Мойте много не харесват с лозови листа, тези може да им допаднат

# 56
  • Мнения: 211
Момичета, пропуснах всички празници  Embarassed
Честито на всички, които са имали имен ден на вчерашния прекрасен празник! Честито и на празнувалите на Благовещение! Да сте живи и здрави, щастливи и обичани!   bouquet   bouquet   bouquet
millasan, честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие, любов! Тортата ти е ужасно хубава!   bouquet
nahodkata, пропуснала съм Находкин ден ( Laughing), но все пак да ти пожелая много здраве, много късмет и любов! Миналото лято от Гърция си купихме една икона, нарисувана в мида на Св. Лидия. Много хубаво име носиш, да ти е живо и здраво и да те прослави!  bouquet Вкусни неща си приготвила за именния си ден, ама тортата от свеки много отровно зелена бре  Mr. Green

Венета, добре си си дошла! Виждам, че вече въртиш прекрасни тутманици, хлебчета, козунаци, торти... да не си била без печка три седмици Много хубави неща си показала!
Пепика, много е красива новата тема! Благодаря!   bouquet  Hug
mari_eta, чудесно си украсила първата страничка на новата тема!
didibu, тартата с рикота изглежда направо страхотно! Отвътре е още по-примамлива! Питките също са много красиви!
dannyny, megans, labrex, Селма, страхотни тутманици!
megans, питките ти са разкошни! Да си носиш името със здраве!
ilrai78, много ми харесаха козунаците и най-вече кошничката! Много ме впечатли начина на оформяне на кошницата!
***Ади***, големи вкусотии видях и една много хубава усмивчица  Heart Eyes
Денерис, видях много вкусни разни работи- бушета, бонбони, торта...
Аелис, много хубави питки по рецепта на Карина си направила!
краси.мира, Поли, разкошни питки!
mimi P27, мнооого са ти красиви фунийките!
mitsie, супер сладки сте направили! И тортата е много красива! Ние тепърва почваме да се готвим с детето за Великден, ще видим за какво ще има време! Пеперудите са разкошни наистина!
pina, ако миналата седмица съм го казала, сега ще го повторя: разкошен чийзкейк!
Ехааа, пеп-40, жестоки са зайчетата!
Дес, много хубав сандвич, да поздравиш малката! Хлябът е разкошен!
labrex, ватрушката изглежда супер! А колачите не са ли по рецепта на Трейси? Не съм ги срещала като рецепта другаде  newsm78
Ягодка, продължаваш изкушенията с тарталети! Ще правя за Великден, стига да ми остане време и за тях!
Aredhel, много вкусни кашкавалени охлювчета!
merydit, както винаги изобилно и вкусно!
bliznacite2004, много ти е хубава тортата! И на мен ми е любопитно какво има вътре?
лулу!, да ти е жива и здрава дъщеричката! Разкошни мъфини!
vesi_nn, много мил крокодил!
Тайна, много сладички мъфини!
И за всички, които не съм споменала   bouquet Всички сте страхотни, поздравления!   bouquet

Ето и моето празнично меню:
Мъфини с аерошоколад и захарна украса (първи опити за цветчета). Рецептата е на didibu, правила съм ги и друг път и са прекрасни! didibu, много благодаря!   bouquet  Hug



Дежурните ми цветни сладки, у нас са на голяма почит! Този път ги правих на руло и после само рязах, не съм ги разточвала както преди.



Опит за бонбонки - шоколад, бял ганаш, черешка. На вкус перфектни, на вид не много, а и снимката не ми харесва, но все пак ще ги покажа  Embarassed



Една салатка за Цветница



И питка по рецептата на Пина, много съм горда, защото стана разкошна! Правих я за свекърва ми и постигнах търсения ефект  Laughing
Благодаря на Пина за рецептата   bouquet! И отново големите ми благодарности към Лабрекс, за насърчението, съветите и помощта!   bouquet  Hug



Приятна седмица на всички! И през следващите дни не чакайте манджи от мен, защото почват приготовленията за Великден  smile3508

# 57
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

Мими 27, Ала-Бала, Перуника, Дидибу, Леля Ог,   Hug  благодаря ви много за милите думи!  newsm51

Ах Нина, отново ми напълни очите!  smile3525 липсваха ми твоите красоти през последните дни. Невероятно изящни и нежни цветови съчетания и аранжировки на ястията ти.
А колкото до печката, не само печката, цялата кухня ми липсваше, добре е че имах Интернет връзка, да се наслаждавам поне на вашите произведения на изкуството.  newsm51

Venetta, да те попитам, не ми стана ясно за козунака колко се меси. По принцип нали тестото се удря в земята поне 100 пъти.

Perunika, аз никога не меся тестото на ръка и не удрям. Както съм описала в повечето рецепти, меся тестото с миксера с бъркалките за тесто и след това само го загъвам, както съм показала там на снимките и това е цялата ми философия. Не ме бива нито да меся, нито имам сили да удря тестото 10 пъти, пък за 100 не може и дума да става. Така че това е моя начин на месене, но нали знаеш, всеки има предпочитан и любим начин на месене, готвене и т.н. и всеки както желае все пак.
За това колко се меси тестото - аз го меся, като време, едва ли повече от 20 минути, докато тестото започне да се отделя от стените на съда, след това го нагъвам и оставям да втаса. След първото втасване не го меся повече, а само оформям козунака с много леки движения, по-скоро разтягам тестото, като хващам двата края и разтърсвайки го, го дърпам в страни, за да се оформи фитила. За да е по-красива формата, би следвало да се претеглят отделните фитили преди да се разтегнат, но кой ли Овен има търпение, че и аз.  smile3503

# 58
  • На небето
  • Мнения: 5 530
ивка27 най ми хареса, домашния ти любимец  Mr. Green голям красавец е.

# 59
  • Мнения: 125
mimi P27  я кажи как си направила агнешка чорба  Praynig . Имам едно агне във фризера и се чудя какво да го правя. Днес ще опитам да направя за мъжо шкембе чорба.

Общи условия

Активация на акаунт