Детегледачките

• 10 855
  • 227
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не познавам жени, които се обясняват че децата им са всичко-сиреч-живеят за тях, а са ги дали за отглеждане, по начин , описан от авторката.Познавам жени, които съзнателно са създали деца, пак с ясно съзнание, че ще се върнат след година на работа и ще реализират по някакъв начин отглеждането на децата.Това не ги прави необичащи децата си или лицемерни, напротив.О, познавам и една, да, с дете отгледано от бабата далеч от тях, сега се сещам.И знам колко Страдаше, и как пътуваха събота натам и как сега, когато си взеха детето е най-щастливата жена.Така им се наложило...

е, моята позната никак не страдаше и не им се налагаше, тя в това време не работеше или нещо...беше си в къщи и чат-пат на лекции... на купони и т.н.
иначе нея ако питаш - детето най-милото нещо на света й е...но някак не го възприех този вид родителство за нормален...

Иначе напълно една майка може да е прекрасна такава, без да гледа детето си в къщи до 14 години Simple Smile особено ако нуждата(не само финансова) й изисква друго.

# 121
и?
аз именно затова съм написала-е...някои...
има там някъде такива...И?
драма...да ги строя в две редици?да ги издиря и да им се скарам?нима моята позиция осъдителна и заклеймяваща ще накара да няма и изоставени по домовете деца?Винаги е имало и ще има и незаинтересовани родители, кои в по-малка, кои в по-голяма степен.Обикновено човек подбира обкръжението си.Избира приятели, контактува с познати със сравнително еднакъв мироглед.Аз самата не бих се обграждала с незаинтересовани родители, за които да споделям по форумите как са си зарязали децата и да цъкам с език.Просто няма да ги познавам.И няма да определям аз кое родителсто е нормално и кое не.Всеки има различно мерило за нормлност, особено за неща, ненаписани на хартия, нека не забравяме това.

# 122
  • София
е, нищо... просто - има такива хора...нищо, че не познаваш....
а иначе - техен си живот, техни си решения, техни си деца...

# 123
аз понеже не съм жена кариеристка ,направо съжалявах жените на които им се налагаше да ходят на работа
ако не бяха здравословните проблеми които ме тормозиха този период щеше да е най -хубавият период в живота ми , занимавах се с много разностранни неща за които преди никога не съм имала време , много по обогатена се чувствах от колкото затворена в някой офис от 9 до 6 търпяща прищевките на 5 шефа , и общувах с много различни хора , с различни професиии , абе изобщо имах повече контакти отколкото като ходех на работа
 а и освен това  по дебелите книги пише , че през първите години детето си има нужда точно от майката , не от някой друг
друго условие е майката да има финансовата възможност да  разнообразява дните , и задължително да има някой на разположение когато и се иска да излезе вечер с половинката си .

# 124
а какво се случва, когато тези условия не са изпълнени? Grinning
веднага ли означава, че майката не е достатъчно отговорна и любяща?

# 125
Красимира, ти описваш някакви крайни ситуации, за които никой не спори, нито аз, че не са добър вариант. Но не смятам, че и авторката е имала това предвид, това явно си е твоето мнение, с което съм съгласна - не е добре бабите да става майки.

Не знам какви крайни ситуации имаш предвид,но баби да си гледат внучетата-бебета  постоянно,
а майките да работят е най-срещаното нещо днес.
Не е задължително бебето да е в друг град.Дори и в един и същи пак бабите са се превърнали в майки на внучетата си.

И мисля,че авторката точно това имаше предвид...че тук всички пишат ,че децата са им най -милото нещо на света,пък едва изтрайват два-три месеца след раждането и тръгват на работа.

Далеч съм от мисълта,че тези жени не обичат децата си...но някои изказвания определено са си лицемерие.

# 126
е, който има баба -пенсионерка-сигурно.
моите деца, поради липсата на баба-пенсионерка, бяха поети от системата-ясла.За да имаме семеен бюджет.За да можем да планираме.За да можем да живеем принципно.Въобще не иде реч за някакви невероятни искания от наша страна, съвсем елементарни.И хората Около Мен са такива.Моите познати с а с деца по ясли, бабите им са работещи.Вече в училищна възраст ги гледам, че ги прибират едва кретащи баби и дядовци. Thinking

# 127
УУУУ,че ми е кеф,малкия е на ясла и аз си джъткам из интернет,та така до 18,30.Е,ще поработя 2ч следобяда.

# 128
в никакъв случай не искам да кажа че майките дали децата на баби още кърмачета са лоши майки , има различни типове хора , с различни нужди и потребности и всеки си преценява как е най - добре за него и семейството . аз нямаше на кой да го дам , но дори да имаше аз едва се оправих с него камо ли някой друг и ето че още си се оправям макар че вече ходи на градина пак  ми се налага да си го гледам заради неговите чести градинки настинки
за мен удовлетворението идва от това ,че не съм пропуснала нито един миг и съм била до него при всяко нещо което е направил за първи път.

# 129
Ами то и аз не съм.Първо зъбче, първи стъпки,всичко ...и аз не е имало на кой да си дам децата.Не съм и целяла да ги давам точно.Много ми е чудно защо това трябва да буди интерес обаче у другите по нездрав начин. Wink

# 130
когато една майка е поставена пред избора да яде детето й и да има "санитарен минимум" за отглеждането му или това да е отделена 8-9 часа на ден от него, мисля че избора е ясен. аз самата смятам, че е безотговорно да направиш дете, без да можеш да му осигуриш "санитарния минимум", но нека не се забравя, че никой от нищо не е застрахован... пожелавам си никой никога да не се налага да прави този избор...

# 131
  • София
Да, но далеч не всички си пращат децата на ясла, баба, детегледачка, заради нуждата и избора детето да яде или не Simple Smile
Да не говорим, че има не малко майки пускащи си децата на ясла и оставащи в къщи докато изтече майчинството/отпуски и т.н. т.е. докато се съберат две и половина-три години...за да си починели Simple Smile

# 132
е...това е за темата-тежи ли ви майчинството, хахаха и колко Тежък Труд е майчинството...имаше и такава-там се жалваха... Laughing

# 133
някакси съм с впечатлението, че за българската действителност важи по-скоро случаят, който аз описвам (за съжаление). иначе не отричам, че го има и това...

# 134
  • София
важат всякакви случаи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт