Детегледачките

• 10 864
  • 227
  •   1
Отговори
# 105
steluka,я по-добре кажи коя е градината  Grinning
За съжаление в Гърция Sad
Иначе и сега щеше да я посещава Mr. Green

# 106
Аз бих си останала с огромно удоволствие в къщи, защото признавам си работата не ми липсва въобще. И аз от както съм си в къщи - октомври миналата година имам много повече време да се самоусъвършенствам от колкото като ходех на работа.  Обаче мисля че за едно дете на 3 години вече ще е скучно да си стои в къщи с мама и е добре да ходи на детска градина. Друг е въпроса, че нямам финансовата възможност и три години да си позволя, но бих си го гледала максимално дълго, може би ще ползвам и шесте месеца неплатен отпуск. Не смятам обаче че това ме прави по-добра майка от тези които тръгват на работа по-рано, просто на мен работата не ми е интересна, работя единствено за пари. И друго, ако тръгна на работа преди детето ми да е станало на 3, за мен варианта детегледачка е по-добър от детска ясла.

# 107
Във всички случай детегледачка е за предпочитане пред ясла!
Втриса ме само като си спонмня вечното боледуване и рев - не всичко е пари!

# 108
  • София
от ясла да...от датска градина в никой случай не е по-добро.

# 109
Като минала и през детегледачка и ясла споделям различно мнение.Затова и не заклеймявам и не отричам.За всеки е различно.Редно е да се пише от своя гледна точка, да се сподели лично мнение, не обобщаващо. Peace

# 110
Аз питам - как може да твърдиш, че децата са единственото, заради което си заслужава да живее една жена и после да ги оставиш на детегледачка да ти ги отглежда.
Аз пък, честно казано, не познавам човек, който да твърди, че освен децата му нищо друго няма смисъл за него.  ooooh! Просто в живота такова положение не съществува. Това, че децата са приоритет в едно семейство, не означава, че всичко останало трябва да се зареже веднага. Човек без собствена личност, без собствени потребности ,различни от това да се грижи за деца, не е психически здрав човек. Говоря за крайностите, естествено, че всеки човек има различна степен на отдаденост.   bouquet
Какво лошо има в това децата да общуват с бабите си, ако те се държат адекватно и обичащо? Или да посещават детска градина, училище, а да не получават всичките си знания само от мама и татко?
Какво лошо има родителите да имат потребности чисто по човешки, които не са непременно обвързани с децата?
Не е толкова важно колко време прекарваме с децата, а как го уплътняваме. Децата може да се чувстват изолирани и необичани и когато по цял ден са с родителите си!
Хората сме различни, ако един може да стои по цял ден у дома с децата си и да се чувства добре, друг е устроен по-иначе. Ама това не дава право на останалите да го заклеймяват като двуличен родител. Само защото е верен на себе си.
Мисля, че темата е поставена тенденциозно, авторът залита в крайност.

# 111
Никой не отрича нуждата на децата от социализация.
Авторката според мен искаше да каже,че много майки казват "Децата са всичко за мен!" , а пък едва изчакват бебето да стане на 3-4 месеца и го дават на бабите за отглеждане,а те хукват на работа...Когато не ти се налага непременно да работиш,си е лицемерие,да.

Та тук не става въпрос за   
Цитат
Какво лошо има в това децата да общуват с бабите си,

а бабите да се превръщат в майки за внучетата си.
Защото едно е да гледаш внучето за час-два през седмицата,а съвсем друго си е да е оставено на пълно отглеждане ,а "майката" да го вижда само в неделя.

# 112
е...някои....
имало едно време....
аз не познавам такива, апропо.... Laughing

# 113
смятам, че въпросът е тенденциозно зададен и цели да изкара всяка жена, тръгнала на работа преди детето й да навърши 14 години, негодна майка. чудя се какво би казала тя на семействата, в които мъжа взима заплата около 400 лв (което не е рядкост в бг) - да нямат деца може би? горният пример не се отнася конкретно за мен - аз дори нямам деца засега. просто си разсъждавам. не смятам, че хората наемащи детегледачки и ползващи ясли и алтернативите им, трябва да се оправдават пред някого.
newsm10

# 114
Във всички случай детегледачка е за предпочитане пред ясла!
Втриса ме само като си спонмня вечното боледуване и рев - не всичко е пари!
Моето дете не боледуваше,дори сега рядко настива.

# 115
  • София
Jizzlobber

какви не познаваш?
деца отгледани от бабите ли? аз познавам..доста...
познавам родители, на които детето им прекарваше по повече от половината година при баба и дядо, на другият край на страната...ходиха...не всяка събота-неделя да го виждат...
И то не защото се налагаше...
А като беше тук, често и с гледачка беше...

# 116
  • София
Много тъпа тема.
Добре че са се изказали няколко по-умни жени.
Ще ми определя някой си обичам ли децата си, кой ще ми помага и дали съм сносна майка - ай сиктир.

# 117
Не познавам жени, които се обясняват че децата им са всичко-сиреч-живеят за тях, а са ги дали за отглеждане, по начин , описан от авторката.Познавам жени, които съзнателно са създали деца, пак с ясно съзнание, че ще се върнат след година на работа и ще реализират по някакъв начин отглеждането на децата.Това не ги прави необичащи децата си или лицемерни, напротив.О, познавам и една, да, с дете отгледано от бабата далеч от тях, сега се сещам.И знам колко Страдаше, и как пътуваха събота натам и как сега, когато си взеха детето е най-щастливата жена.Така им се наложило...

# 118
Аз гледах детето си до 3 години и  8 месеца, после го  записахме на детска градина. Тази дума "детегледачка" я научих тука от форума.

# 119
Красимира, ти описваш някакви крайни ситуации, за които никой не спори, нито аз, че не са добър вариант. Но не смятам, че и авторката е имала това предвид, това явно си е твоето мнение, с което съм съгласна - не е добре бабите да става майки.
Прави ми впечатление, обаче, че от огромното многообразие на семейства и ситуации, понякога някой взема един единствен случай и започва от гледна точка на него да оборва всички с по-различно мнение. Ами така е невъзможно да се докаже каквото и да е. Според мен.  Peace

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 11:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт