НеУпЕсуеми прЪвУписТни ОпрЪжнения и прикаСки- 42

• 43 167
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
"Инъче хороманлно всичко е наред"

"Забременях спонтанно 2 пъти" - това много ме развесели като... спонтанност, хаха.

# 61
ужастно

# 62
  • Видин
Всъщност има термин спонтанно забременяване  Peace Има се предвид забременяване без някакви процедури и лекарска намеса.

# 63
И каква ти е категорията, mоля? Mоже да си  свръхтежка,но саmо на тегло (което не виждаm какво предиmство mоже да е). Иначе в интелектуално отношение си въдух . За правописа ти направо не mи се пише, че е страшно.

# 64
И каква ти е категорията, mоля? Mоже да си  свръхтежка,но саmо на тегло (което не виждаm какво предиmство mоже да е). Иначе в интелектуално отношение си въдух . За правописа ти направо не mи се пише, че е страшно.

Tired
Всъщност тук няма правописни бисери, като изключим странното м, което повече ми прилича на ръкописно т  Wink

# 65

Tired
Всъщност тук няма правописни бисери, като изключим странното м, което повече ми прилича на ръкописно т  Wink
въДУХ.....а пък в същото изречение прави забележка за правописа

# 66

Laughing Бил е гладен, просто  Mr. Green
Аз сега видях, че в един пост от преди няколко часа, съм написала траматично, а не драматично, и веднага дойдох тук да се търся  Laughing Спите, правописна полиция, спитееее  Hug

# 67
Познатият вече в България, Ивайло Колев от ''Star Academy'', на 29.09.2010 влезе в дома на най-гледаното РЕАЛИТИ ШОУ в Чили

# 68
днез

резанчета

малко лие

# 69
Цитат
Искам да попитам моля Ви за отговор !!! Ако няправя поръчка повече от 200 паунда например 220 паунад двойна ли ще ми излезне доставката??? И да попитам с карта на Първа Инвистициона Банка Виза елктрон става ли ????
Моля ви за отговор
Мерси много предварително!!!!
???
!!!

# 70

"Забременях спонтанно 2 пъти" - това много ме развесели като... спонтанност, хаха.

Това е често използвано съчетание, не само в разговорен стил, но и в медицинската терминология.

Ако някой има повече информация да казва, даскалиците да не се ослушват  Laughing
Правилно ли е да казваме "спонтанно забременяване"?

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 02:47 от Beba81

# 71
Цитат
Ако някой има повече информация да казва, даскалиците да не се ослушват
   Когато форумът говори, даскалите мълчат. Ми може и да има в медицината термин спонтанно забременяване. Ама спонтанно според мен е нещо, което се случва само, без външна намеса. А точно това се знае, че само Дева Мария го може, та дори и на нея ѝ е помогнал Светият Дух.
Има спонтанен аборт, спонтанно самозапалване, полюция..., на мен спонтанно не ми се връзва със забременяване. Давам думата на лекарите. Simple Smile Simple Smile

# 72
Не съм лекар, но мога да кажа, че в медицината си има термин спонтанно забременяване, колкото и тъпо да ни звучи, и не само на български се нарича така.

# 73
  • Mediterraneo
Това, че думите в израза не ни пасват, не означава, че не е правилен. Все пак става дума за термин.

# 74
И аз съм чувала за "спонтанно забременяване". В разговорния език обаче действително звучи като оксиморон, все едно да кажем, че някой се е образовал спонтанно  Wink И пак би имало смисъл - това е станало постепенно, неусетно, естествено, без много зор.

Общи условия

Активация на акаунт