Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 20

• 40 749
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Е да -Али Ръза трябваше да е по -деликатен ама то много му се насъбра на горкия-изпусна си нервите просто! Толкова удари от съдбата трябваше да понесе!

Аз не мисля, че трябва да го съжаляваме.
Като цяло той е виновен защото отначало изпусна юздите на дъщерите си.
Можеше и по изкъсо да ги държи, колкото и да съм против патриархизма мисля, че трябваше в начало да се прояви  Peace
Двете тръгнаха млади, зелени, неуверени и си блъскаха главите, драми не бяха, караници, раздяли ...
А той какво правеше ? Вместо да седне да говорят да има диалог, той все излиза на въздух, какво постигна с това ? - Нищо !
Всичко това сега му се изсипва на главата, а някои като Ферхунде например, на която никога за нищо не й е пукало, освен за пари, а правеше злини на всеки ще си живее спокойно и преспокойно.
Той всичко го правеше с добро - стоварва му се, тя с лошо - разминава й се !
Някъде преди време някой каза, че целия сериал е едно противопоставяне между Али Ръза и Ферхунде - прав/а е бил/а  Peace

# 496
  • У ДОМА
mangosniwa Заповядай! Избирай!

# 497
А що се отнася до Али Ръза- напоследък той ми се струва по- адекватен от майка Хайрие, което само пуфти и се оплаква и се разкарва насам натам с прахосмукачката newsm79 (ха-ха!)... Трябва да му се признае на човека- обича си децата, иска семейството му да е цяло... Друг е вече върпосът, до колко сам допуска грешки и външната среда оказва влияние. Лично аз му съчувствам, не му е леко.  Cry Всеки си има трески за дялане, няма как- ако беше иначе, навярно нямаше да сме на тоя свят.

# 498
На вниманието на МЪЖЪТ В ЧЕРНО!!!
Аз писах най-отговорно, че за мен / субективно мнение/  Шефкет не знае какво иска!
Винаги ми е бил антипатичен.
Той е мъж по чехъл и понеже ти непрекъснато отъждествявяш жена си с Ферхи.........
МОЕТО МОМЧЕ, ТЕЖКО ТИ, ГОРКО! ooooh!
Върни се в постовете си. Писал си, че тя от вратата започва с шамарите / обикновено чета внимателно и се старая да разбера пишещите/ ........емииииииии
кво да говорим?????? Какви шамари? Praynig
Или се правиш на интересен и съпругата ти няма нищо общо с Ферхи???? Thinking

Всеки има право на погрешно мнение)Шегувам се,разбира се,затова и всички хора сме различни,на теб ти е антипатичен Шефкет,защото не го разбираш,защото прикрива чувствата си и избухва чак когато прелее чашата,защо да не знае какво иска?Искал е да се ожени,направил го е,иска да допринесе финансово за семейството,целта оправдава средствата,хайде обясни ми защо според теб не знае какво иска?Защото държи на семейството и на жена си ли?Или че е горд да признае грешките си,и не иска да ангажира никoй с тях?За глупавото увлечение по инфантилната Седеф също не го съдя и аз съм имал подобни и всеки нормален мъж,а дали е мъж под чехъл..това да прощаваш,дори когато си наясно че те лъжат е по-скоро сила отколкото слабост!Не ви разбирам жените-когато си агресивен си побойник,и ако удариш жена си животно и идиот,ако си замълчиш ставаш моментално мъж под чехъл!Хайде уточнете се какво отношение искате в крайна сметка!Относно жена ми,споменал съм че прилича на Ферхунде,защото също е отмъстителна,и по характер най-много се доближава до този персонаж във филма,ако искаш примери ще ти дам!Шамарите са били предимно от ревност,не мога да кажа че не съм ги заслужил,изкарай ако искаш и мен мъж под чехъл,не ми пука! Whistling

# 499
  • У ДОМА
ТОВА  Е СПЕЦИАЛНО ЗА ЕСТЕЛ!!!

# 500
Хаха Лейля като излезе да ходи на лекар имаше голяма снежна буря, а като се прибра нямаше и грам сняг  Grinning

А относно сериите - не се случи кой знае какво и сега ми е интересно дали съвсем скоро Неджля ще се върне. Не поиска този път от срам. А и също, приятлите на Оуз в затвора какво са намислили? Те ли изпратиха онези мунчовци там да нарежат тази Жулиде, но какво ли ще стане по нататък...   Thinking

# 501
  • Варна
Добро утро.  Hug
Я ме вижте чисто нова съм  newsm03 с аватарчето и подписа на Али Ръза.   bouquet  bouquet  bouquet По хубава съм сега.  Mr. Green

# 502
Гневното избухване на Али Раза показа,чв Неджля е абсолютно права,като не иска да се прибере.
Дали ще откаже в самото начало,или след 2 дена ще си грабне куфарчето,неизтърпяла цирка на Лейля и Шефкет,интрижките на Ферхи;резултатът ще е все същия-в къщата вече няма място за нея.Даже по-добре е да се каже в началото,отколкото нов скандал скоро след завръщането.
Дори и чувството за вина и изкуплението има някакви граници-търпиш,мълчиш,превиваш гръб и в един момент казваш "стига,гледайте си работата,вие да не сте идеални".Това щеше да стане и с Неджля,защото тя единствена е със  силен,независим характер в семейството.Дори и хитрата Ферхи все още не смее да напусне сигурния покрив на Теким,Шефкет и Лейля са дежурни на врата на баща си,а Неджля бърше сълзите и продължава сама.За първи път изпитах симпатия към нея.Али Раза не разбира,че тя е различна от другите му деца.Горкият,той просто искаше малко спокойствие,или както каза Нехир "поне ще спят спокойно довечера".Това,което стана,е възможно най-добрия вариант за тях:връзката е възстановена,но без стреса от съвместното съжителство.
Снощи беше серия на добрата Ферхи.Наля акъл на Лейля,уреди заема на Шефкет не с пари,но със собствени връзки,което пак е спасение.Аз съм съгласна с нея,че не трябваше да дава собствените си пари на Шефкет.И двамата знаят,че раздялата е въпрос на време.

# 503
  • Пловдив
А относно сериите - не се случи кой знае какво и сега ми е интересно дали съвсем скоро Неджля ще се върне. Не поиска този път от срам. А и също, приятлите на Оуз в затвора какво са намислили? Те ли изпратиха онези мунчовци там да нарежат тази Жулиде, но какво ли ще стане по нататък...   Thinking
Ето тук има отговорите на въпросите ти: Епизод 103 - очаквайте... Peace

# 504
  • Бургас
Хаха Лейля като излезе да ходи на лекар имаше голяма снежна буря, а като се прибра нямаше и грам сняг  Grinning

Дааа,когато говорина с Али Ръза в нейната стая,дървото беше покрито със сняг и още валеше,виждаше се през прозореца. А когато Али Ръза отиде и седна на дивана пред стаята,дърветата нямаха и грам сняг  Peace

# 505
  • Бургас
 Thinking Рекламират,че днес пак ще има серия!
Не очаквах,че и днес ще дават  ooooh!, бях се настроила чак за др. седмица  #Crazy

# 506
Добро утро.  Hug
Я ме вижте чисто нова съм  newsm03 с аватарчето и подписа на Али Ръза.   bouquet  bouquet  bouquet По хубава съм сега.  Mr. Green
На четвъртата снимка в подписа ти Лейля е много сладка.  Mr. Green

Али Ръза тъкмо се сдобри с  Неджля и на петата минута пак скарани.  ooooh! Това семейство никога няма да е наред..

# 507
... Всичко това сега му се изсипва на главата, а някои като Ферхунде например, на която никога за нищо не й е пукало, освен за пари, а правеше злини на всеки ще си живее спокойно и преспокойно.
Той всичко го правеше с добро - стоварва му се, тя с лошо - разминава й се !...
Защото е по -лесно да бъдеш лош, безпринципен и материалист, а по-трудно да бъдеш добър и идеалист и да отстояваш принципите си. Но пък второто си заслужава си усилията въпреки борбата и изпитанията. Кой каквото си избере - ценностите на Ферхунде са тенекиени дрънкулки, животът й е лъжа и преструвка, никой не я обича. Ценностите на Али Ръза са от чисто злато, той е добър и почтен и всички го обичат и уважават - и семейството му, и съседите му.

... Не ви разбирам жените-когато си агресивен си побойник,и ако удариш жена си животно и идиот,ако си замълчиш ставаш моментално мъж под чехъл!Хайде уточнете се какво отношение искате в крайна сметка!
Истината е някъде по средата! А най-важното е любовта, уважението и доверието.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 11:20 от soya-fen

# 508
Ето тук има отговорите на въпросите ти: Епизод 103 - очаквайте... Peace

ББ : Ферхунде отваря вратата, а не Лейля.
И ме съмнява толкова много неща да се случат за една серия, като знам как го режат, сигурно втората половина ще е в понеделник.

# 509
Напълно подкрепям мнението на  LilaC  Peace Не очаквах такова държание от Али Ръза! Даже не се и опита да разбере Неджля  ooooh! Изобщо в тази ситуация между двете му деца не мисля , че се справя особено добре. За Хайрийе - да не говорим! Каква майка е тя - само се тюхка , държи се за гърдите и "Какво ще правим  сега , Али Ръза?" Какво е това сърце , в ла..а обвито.  Носила си това дете 9 месеца , гледала си го , радвала си се и си плакала с него  и ще чакаш някой друг да ти казва дали може да му се обадиш или да се видиш с него , та дори този някой да е собствения ти съпруг Shocked Аз поне не мога да я разбера. То наистина , че всички сме различни , но все пак...
В тази връзка да споделя нещо за нещата в моето семейство . Женени сме вече 24 години с моя съпруг и все още сме на различни мнения по въпроса за семейството и отношенията в него . Той винаги е твърдял , че аз съм на първо място в неговия живот , а след това идват децата и е крайно обиден , че аз съм на противоположното мнение. Но в края на краищата е точно така  и не мисля , че трябва да го лъжа , за да се чувства по-добре. След раждането на децата - те са с предимство пред него. Винаги съм мислела първо кое е най- добро за тях , как да им помогна и как да ги подкрепям , най-вече защото ги обичам и имат нужда от мен. Сега вече нещата малко се променят , те са по- големи и самостоятелни и  въпреки това , ако имат нужда от мен - аз ще съм до тях. Говоря така , защото като във всяко семейство и в моето трудностите не са липсвали.
 За Фикрет и Тахсин , какво да кажа...Неговото желание да помогне са само думи , без покритие. Иска  винаги да е до него , а когато тя има нужда от помощ - веднага я отряза . Не го упреквам много , защото според мен беше прав , но трябваше да изтъкне други доводи и да бъде по-внимателен. Да беше казал . че мисли най-вече за Неджля , че хората ще я разпознават и ще я обиждат и най-вече неговата майка. Мисля , че това Фикрет би разбрала и оценила. Тя постъпи правилно когато остана  при близките си , а и трябваше да има някой в къщата , който да мисли с главата си , освен Ферхунде.

Общи условия

Активация на акаунт