За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 570
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Криси, може и зъби да са.
Пробвай да разтваряш по една таблетка Дентокинд преди сън.

# 46
Давам й Дентокинд-не става. newsm45

# 47
  • Шумен
Майчета имам един въпрос, не знам изобщо дали му е тук мястото. Ще готвя (за първи път) супа за мъниците. Храня ги с такава от млечна кухня, и съм доволна. Не знам обаче лук слага ли се да не объркам нещо. Супите са пасирани така че не съм виждала а и усещала при опитване. Дайте ми съвет  Praynig

# 48
Не пречи да сложиш малко лук,аз понякога слагам за разнообразие.

# 49
  • Шумен
kristina23(1986), мерси за съвета  Grinning

# 50
  • София
има ли алергизиращи подправки

* Повечето широко използвани подправки не са хранителни алергени.
* Въвеждането им се отлага за по-късен етап, тъй като могат да дразнят стомаха - не заради алергенния им потенциал.
* Ако се въвеждат преди 1 год. – винаги да е като нова храна и да се следи за реакция. Възможни са индивидуални реакции предвид крехката възраст.
* Някои подправки са алергени по принцип, но не хранителни – например соковете на растението или семената предизвикват обриви при допир, но това не са често срещани случаи.

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

Тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33077.msg634716#msg634716 е в списъка на най-силно арергизиращите храни:

- дребни безкостилкови плодове
- елда
- шоколад
- канела
- цитрусови плодове
- кокосов орех
- царевица
- млечни продукти
- яйчен белтък
- синап/горчица
- ядки
- грах
- фъстъчено масло
- свинско месо
- ракообразни
- соя
- захар
- домати
- пшеница
- мая

Повечето от тях, обаче, са ОК след годинката.

Peace
Слагала съм лук, но понеже захраних Алекс късно, домашни пюрета съм правила около или малко под годинката.

# 51
  • Шумен
AnMary, благодаря ти за изчерпателната информация. Сложих малко лук, пък утре ще разбера сътвореното дали им допада Simple Smile

# 52
  • София
Задушеният лук придава вкус на яденето Simple Smile За толкова малки деца в умерени количества.

# 53
Благодаря за отговорите по моите въпроси! Днес педи видя малкия - каза, че нещата са ок и да мажа гентамицина до пълното изчезване на охлузванията на пишлето.

Относно подправките - още не съм предлага никакви, защото имам доста основни храни да въвеждам и все не остава ред за подправките.

# 54
  • София
Аз след въвеждането на картофа започнах да слагам по малко копър.
Като гледам цитата на Виви, г/д по тази схема съм се движела. Джинджифил имам, но по принцип не употребявам. Силен ми е и като вкус и мирис. Червен пипер също все още не съм използвала за храната на дребното.

# 55
Аз пък често използвам магданоз,забелязах че като слагам магданоз акото придобива малко по-зеленикав цвят,дали организма не го понася нещо или просто се оцветява?

# 56
  • София
Нямам представа как магданоза се преработва от организма.
Тук малко за магданоза и още

# 57
Да попитам как се казваше онази приставка, която се слага на бебешките колички за возене на по-голямото дете newsm78? И ако може да ми напишете откъде може да се поръча он-лайн. Може и на ЛС. Благодаря!

# 58
Да попитам как се казваше онази приставка, която се слага на бебешките колички за возене на по-голямото дете newsm78? И ако може да ми напишете откъде може да се поръча он-лайн. Може и на ЛС. Благодаря!
Бъги борд е приставката!За сайтове просто го напиши в Гугъл и ще ти излезнат!
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=1036379

# 59
Здравей те мами,от два три дни имаме следния проблем,понякога в акото на малката има кървави жилки (слузести),педито каза че се дължало на пукане на капилярчета в червата и ни предписа ентерол(2 пъти по 1 на ден),но аз съм малко резервирана към лекарството понеже в листовката дават тази дозировка  за възрастни,а ние сме сепак само на 40 дена,пък и не каза до кога да го давам.Исках да попитам дали някой е имал такъв проблем или дали знаете нещо за това лекарство... Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 18:09 от steisy_3

Общи условия

Активация на акаунт