За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 574
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
аз също не съм слагала незадължителните, но като се замислите, ако имам второ дете и тая ваксина влезе в сила на второто искам или не ще трябва да я сложа??? И факта,че са преценили да стане задължителна ме кара да се замислям, оххх незнам какво да правя newsm78 newsm78 newsm78

# 31
  • София
 и какво като за второто би могла да е?
те преди всичко според мен лично от някаква икономическа изгода за тях си я включват...

не знам...мисля тук из форума има не малко инфо не само за превенар, но и за всички останали ваксини...почети няколко дни и реши.

# 32
  • София
Да, има много теми, прочети.
На Алекс съм слагала само Пентаксим.

# 33
Е за Пентаксим е ясно нея май всички я слагаме, благодаря ви Hug  bouquet незнаех,че има теми-ще прочета

# 34
ние го сложихме превенара, и аз не съм фен на ваксините и треперя след всяка, но педи ни посъветва да я сложим и предвид че вероятно септември ще тръгне на ясла

# 35
Момичета, моля ви, помагайте отново! Таткото не знам какво забелвал пишлето на малкия, но резултатът е, че му се е цепнала кожичката на 2-3 места на върха  Cry Малкият не дава вид да го боли и си дърпа пишлето, както преди при смяна на памперса.Първоначално връхчето на пишлето бе зачервено, но до 2-3 часа мина. Консултирах се с педи по тел.-каза да правя промивки с тетра, като го сядам в леген с отварата. Също да мажа с Гентамицин или Тридерм. В събота каза да идем да види как е.

Та въпросът ми е - случвало ли му се е на някой подобно нещо и как третирахте мястото. От тези 2 кремчета кое е по-ефикасно според вас и опита ви с тях? Притеснява ме, че са антибиотични, но пък е по-опасно да не се развие някаква инфекция. В какви пропорции правите отварата от тетра? Ох, много се притесних нещо  Sad

# 36
  • Видин
Не мога да помогна със съвет, защото никакви процедури не му правиме. Слагай го в леген със тетра, тя би трябвало да помогне. За другите 2 неща потърси инфо в нета  Peace
След като се цепи кожата защо е нужно да му дърпате пишката и да правите каквото и да било?

# 37
Аз досега нито един път не съм му забелвала пишката. Мъжът ми решил за първи път да опита и така...Много му се карах после, но след дъжд качулка. Пък и той уж внимавал, ама...

# 38
  • София
Не съм имала проблем с пениса на моя син. Но и аз вече не пипам Simple Smile
Чела съм във форума за компреси с риванол, с мека марля под формата на шапчица. С памук няма да е удачно, защото най-вероятно ще останат влакънца. Промивката със смрадлика ще помогне.

# 39
  • София
Момичета, моля ви, помагайте отново! Таткото не знам какво забелвал пишлето на малкия, но резултатът е, че му се е цепнала кожичката на 2-3 места на върха  Cry Малкият не дава вид да го боли и си дърпа пишлето, както преди при смяна на памперса.Първоначално връхчето на пишлето бе зачервено, но до 2-3 часа мина. Консултирах се с педи по тел.-каза да правя промивки с тетра, като го сядам в леген с отварата. Също да мажа с Гентамицин или Тридерм. В събота каза да идем да види как е.
На моя син така му се цепна като го дръпнаха първия път. Не съм правила промивки, мазах с вазелин по препоръка на лекаря, за да не се слепне кожата. След ден-два цепнатото зарастна, пък и малкият по никакъв начин не е показвал, че го боли.

# 40
Кампанула - в здравния подфорум има тема за Фимозата - там, ако искаш де, можеш да попиташ, макар че тук мамите са те посъветвали добре. АЗ лично не мога да ти кажа съвет от опит, не забелвам. Но горните съвети съм ги чувала като най-масови и помагат Hug Успех!

Мамчета, да ви питам 2 неща:

1. имали ли са вашите деца периоди, в които се съпротивляват зверски при слагането на памперс, обличане и преобличане? при нас е нещо ужасно, първо мислех, че ще отмине, но вече месец е така...Понякога стои гол по половин час, не мога да го хвана и наглася да му сложа памперса, с дрехите малко по-лесно се справям, но пак е с писъци и бунт Confused

2. можете ли да ми опишете как точно протича неспокойна нощ на едно бебе, тормозено от зъбки - имам предвид, буди се с плач, не спи, мрънка, иска да яде и т.н.

# 41
за пишката и аз не мога да дам съвет, не ми се е случвало въпреки че я забелихме не е имало проблем, и аз съм чувала за риваноловите компреси.

.:.Stef.:.  по твоите въпросчета:
1. и още как направо луда ставах по едно време, върти се обръща се почва да лази ако го преобувах на леглото и бяга, но сега вече няма проблем не съм забелязала кога отмина, слагам го на плота и той си знае че следва смяна и кротува. За обличането и той все ревеше и не даваше ама от скоро и това отмина, при него в момента работи номера "дай да ти облека еди кое си да видиш колко ще си хубав"  Laughing и той идва и без проблем го обилчам.

2. по този въпрос също не мога да отговоря всички зъби излезнаха, но не сме имали будуване през ноща, случвало се е в сън да изплаче но не се е будил.

едит: сега се сетих че все гледах да му дам нещо да си държи в ръката отивайки да го преобувам и докато го разглежда използвах "намалението" да го преобуя  Laughing

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 11:54 от Invisible

# 42
  • София
Стеф, на мен ми се е случвало като преобличам сина си да ми бяга. Но рядко и го приема за игра. Тича и ми се смее. Ако памперса му е за смяна ми показва - муши си палеца в памперса отзад на гърба и започва да дърпа.
Може да е някакъв период.

За зъбите. Алекс отказваше да яде. Вечер е плакал, мрънкал. Не е вдигал темп., не е искал да яде през нощта. Основно и с мрънкане и плач. Будил се е по 2-3 пъти макс.

# 43
Благодаря за новата тема Hug

Въпросът ми е свързан с обувките/буйките: в период на интензивно щъкане сме и почти постоянно на крака, съответно почвам да мисля дали не е време да сложа на малкия обувки, дори и за вкъщи Rolling Eyes навън сме с декоративни обувчици, буйки демек, не го изкарвам да ходи засега. Но вкъщи е само по чорапки, не знам дали не трябва вече да му слагам обувки...Друг проблем, който имаме - стандартните марки (Колев и Колев, Беко) не му стават - крачето му е доста дебеличко около глезена, т.е. там, където трябва да се закопчае ципчето (такива са моделите на Беко). Препоръчаха ми специални обувки на Чико, но не съм ги виждала наживо, тепърва ще търся...
Какви са като цяло изискванията за обувка на дете, което прави опити за ходене и скоро ще проходи евентуално?

Благодаря предварително Blush

П.П“ Ан Мари - как е ръката ти? Дано си по-добре Hug
У нас сме на теракот и с ламинат в спалните,прохождаше боса(най-добре е според някой педиатри) ,зимата ходи с чорапи  у нас ,но понякога много се пързаля и слагаме пантофи,но това чак след 1г. и 6 месеца след като навърши!

# 44
Момичета,вече не зная какво да правя.От 5 дена не сме спали-малката само се буди и плаче.Венците са спокойни-не са зъби,не е гладна,не е жадна,здрава е,с една дума не откривам причина да се буди пред половин час.Като се събуди следва един страхотен рев.Дали не е от смяната на часа?И аз вече не зная.Може да ви се стори глупаво,че питам тук,но някаква идея какво може да й има.Как да я накарам да спи?През деня и се събират максимум 2 часа сън.Ох,незнам,дано някой тук успее да ми даде някакъв съвет.Все пак благодаря на всички.

Общи условия

Активация на акаунт