За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 595
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • Шумен
Чувала съм че вдигат някои деца Т, при моите слава богу това нещо не ни се е случвало. Както ти писах и по-горе с дни да се подържа такава Т за мен не е нормално. Дори и да са тръгнали повечко зъбчета наведнъж както при нас Валерия за 2-3 седмици се обзаведе с 4 зъба това през няколко дни, пак бих потърсила друго мнение. Може да има някаква скрита инфекция, поне при мен започват с Т, предполагам че и мъниците са така. Дано всичко е наред при вас  Peace

# 706
  • София
pepe27, по принцип може да има температура от зъбки до 38гр. , но щом толкова време а поддържа аз бих отишла и при друг лекар.

# 707
  • София
Може би от 5-6 дена интересното е че няколко дни държи Т 37.8 37.9 и спадне на 36.5 36.6 Т няколко дни и пак се покачва водих я при педито и на слушалка я слуша нищо му няма на детето здрава е

а урина пуснахте ли? защото може и да има уро-инфекция, дето с преглед няма как да го разбере... 5-6 дни, Т от зъби...да бе да...
аз лично Т от зъби не приемам и според лекарката ни няма...и да има...може да се вдигнела 24 часа преди да избие зъба...но не и 1 седмица да ходи с Т детето....

Моят Т от зъби не е вдигал...вдигал е по време на зъбоникненето, но винаги си е имало причина...дори тя да се покаже след ден-два....
Иначе моят син беше няколко седмици на 4 месеца с 37,2-37,5 - оказаха се е-коли... за това те съветвам да пуснете една урина на детето.

# 708
Да се включа и аз, по принцип зъбоникненето е неразположение, което се отразява на целия организъм. Може детето да вдига Т и да я поддържа няколко дни (преживях го с дъщеря ми на два месеца), но може и да е друга инфекция. Затова се гледа - има ли хрема, зачервено гърло, нещо на дробчетата, венците зачервени и подути ли са, пускат се изследвания и т.н.
Търси се причината, докато се открие.
Рере27 ако още поддържа Т пак отидете при лекарката.
Desitoo мисля, че при Валето е само период, все пак пишеш че наведнъж й никнат 4 зъбчета. Когато й никнат следващите зъби ще е по- голяма и може да го понесе по- леко. Споко ще има почивка за детето, но не и за теб. Все пак си мама на две момиченца. Ще дойде ред на зъбките на Михаелка.
Между другото Дентокинд съдържа Белладона, а тя е температуропонижаващо.

# 709
  • Шумен
За последното не знаех, чела съм листовката но не ми е правило впечатление като че ли Simple Smile И на Михаела сега растат, има 2 зъба вече а проблеми няма. Дори Дентокинд не и давам, като не виждам причина Simple Smile

# 710
Момичета,от няколко дена забелязвам,че малката започна да се удря-с ръчичката по главата отстрани,но не с юмрук,а като шамарчета ама доста плющят.Вашите деца правили ли са някога така?Да се притеснявам ли? Също така започна да си дърпа косичката(тя колкото е малко  Tired). Вече започнах да се тревожа,моля ви кажете ми какво да я правя.

# 711
  • Видин
Прати я на психолог. Ще си ходят двамата заедно със сина ми  Laughing

# 712
  • София
Криси... знам ли, характер Simple Smile
Моя не се е скубал, но си е пляскал шамари. Сега ако не е на неговата, сяда на земята, поляга, удря си главата в пода естествено и после реве, че го боли.
В повечето случаи игнорирам тези му изблици.
В стола за хранене пък подскача и си удря гърба и главата в облегалката. Но стола е мек и не боли Simple Smile

# 713
От последните 2 поста излиза че това не е кой знае колко притеснително.Много се надявам да отмине като период.Мерси за отговорите Hug  bouquet

# 714
О, Криси не е. Моето на вашата възраст си разраняваше ушите. Crazy Почти спях пред кабинета на педи от страх да не е някой отит. После ако знаеш какви периоди още следват. ooooh!

# 715
Raffaella Sanzio моля те не ме отчайвай,че аъвсем ще изперкам #Crazy. Предполагах,че може и да не е нещо притеснително,но по-редовните мами тук знаят,че съм голяма паника и затова попитах. Иначе бях готова и по лекари да тръгна да не е нещо ненормално. Embarassed

# 716
  • Шумен
Моите госпожици преди 2-3 седмици почнаха да се чешат по коремите. Интересното беше че го правят само като са голички през дрехите не. На консултацията педи ни изписа едни капки, не ги знам какви са дори. Не ги купих че бяха с разтройство и ми каза да го отложа. От няколко дни вече не го правят. Предполагам че е било период просто. Още повече че нито обриви нито Т са вдигали а го правеха с голям кеф - хем се смеят хем се почесват Simple Smile Искам друго да питам аз. Преди 2 часа Михаела пак се прави на летец от спалнята  ooooh!, хванах я за гащиризона в полет. Но си тръкна главичката в шкафа намазах я с олио но си седи червеничко мястото. Проблема е че явно и бузката е отнесла че е червена и то доста, с какво мога да я намажа за да не посинее, или вече е късно?

# 717
  • София
Филип пък си блъскаше главата в стената...мина и замина... но колкото повече правех забележки и се опитвах да спася главата, толкова по-забавно беше, да ходи да я блъска...

desitoo - май е късно... иначе олио и студени компреси.... може пак да стане синка, но поне по-малка...

# 718
  • Шумен
Е каквото стане стане, тя вече заспа явно не я боли Simple Smile Иначе нарочно и двете се блъскат в таблите на леглата и това за тях си е игра. Хич не го мисля като ги заболи сами ще спрат  Simple Smile Благодаря за бързия отговог Angel_Dust

# 719
Оооо  и нашият от двумесечен редовно си удра главата с  юмруци дори понякога и като се храни. Като си набара косата така се дърпа че имам ччуството, че от това дърпане ни окапа цялата коса  Laughing Laughing Laughing  , за дърпането на ушите да неговорим имам чуството че някой ден ще му остане ухото в ръката, но чесно казано въобще не съм притеснявала за това. Ходят му някакви бръмбъри в главата просто  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт