За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 578
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Синът ми се удря с все сила по корема, докато му сменям памперса. Скубе си косата и си отмъква косми понякога. И отскоро си тряска главата където намери за най-твърдо... Whistling

# 721
Криси, и ние сме в отбора на дърпащите косите си. Моят мъник и ушите много си дърпа. Но педиатърката казва, че няма нищо тревожно в това. Той обикновено прави тези неща, докато го кърмя или като му се спи.

# 722
Извинявам се, че така нахлувам в темата без да съм писала, имам въпрос, който може и да е бил коментиран преди,но нямам време да ровя сега.
НА синът ми му излезе афта в устата,днес я забелязах. Въобще не се учудвам с оглед на това, че лапа всичко от земята и с мръсните ръчички в парка постоянно си бърка в устата. Чудя се дали да взънна на педката, според мен не е кой знае каква болка за умиране, но пък сигурно го боли. На вашите деца случвало ли се е и ако да, с какво мажете? Има ли някакви храни,в смисъл, по - недразнещи, които да му давам?
Благодаря предварително за отговорите  bouquet

# 723
  • София
Най-добре звънни.
На моят му изписа Дактарин, но не помня колко пъти дневно трябваше да мажа....за храна и питиета нищо особенно...както винаги, но той имаше само една на долната устна.

# 724
Най-добре звънни.
На моят му изписа Дактарин, но не помня колко пъти дневно трябваше да мажа....за храна и питиета нищо особенно...както винаги, но той имаше само една на долната устна.
[/color]
И той така, една на долната устна. Ще звъня,мерси за отговора  bouquet

# 725
Извинявам се, че така нахлувам в темата без да съм писала, имам въпрос, който може и да е бил коментиран преди,но нямам време да ровя сега.
НА синът ми му излезе афта в устата,днес я забелязах. Въобще не се учудвам с оглед на това, че лапа всичко от земята и с мръсните ръчички в парка постоянно си бърка в устата. Чудя се дали да взънна на педката, според мен не е кой знае каква болка за умиране, но пък сигурно го боли. На вашите деца случвало ли се е и ако да, с какво мажете? Има ли някакви храни,в смисъл, по - недразнещи, които да му давам?
Благодаря предварително за отговорите  bouquet

Почти съм сигурна, че и направо в аптека да отидеш, пак знаят какво да ти дадат Peace. На дъщеря ми и излизат понякога, но убий ме, не помня какво съм и купувала newsm78. Не съм я водила на лекар специално за това.

# 726
  • София
За афти обикновено изписват Дактарин, гъсто и сладко мазило. Работа би свършил и Гранофурин (зелено).
Бабешката рецепта е триене със сода. Но това боли много.
Малкият не е имал афти, а щерката имаше една на дърти години Simple Smile

# 727
Майка ми и тя ми каза това със содата, но определено няма да му се хареса вкуса.
Ще ида до кварталната аптека, че педката не ми вдига.
Благодаря за отговорите отново  bouquet

# 728
Това със содата ако е наложително се прави равни части сода и пудра захар,за да не е толкова гадно за детето и с навлажнена марля се обтрива.Само че Дактарина е къде къде по-приятен и лесен за употреба.Ние имахме млечница, докторката по телефона ни консултира и се обадих само за да не я прескоча и да не се кара, но каза Дактарин както и очаквах.
Аз имам бързо питане към мамите които дохранват или са на изкуствено хранене.Колко милилитра мляко трябва да изпива бебе на 2 месеца?Напоследък малкият се сърди като го сложа да суче и се притеснявам да не би да имам малко кърма и да не му стига.Затова питам че да си направя сметка колко изцеждам.Никак не искам още от сега да се дохранваме или да минаваме изцяло на изкуствено хранене.

# 729
  • София
Афтите могат и с Тантум Верде да се мажат, облекчава болката...

Мимашки, на два месеца млякото е около 120мл. Смята се според месеците, като на 2м.-120мл,3м.-130мл, 4м.-140мл. и т.н.

# 730
Много благодаря! Simple Smile В такъв случай би трябвало да ни стига.

# 731
   Моята дъщеря от понеделник е със запушен нос, имаше три дена температура, но вече няма, само сополите останаха, в същото време през тези 5 дена отказва да спи през деня и само плаче, нощно време не се буди! Едновременно с това и расте горен преден зъб,който повече от седмица не може да избие и вчера на два пъти имаше капчици кръв по него! На преглед не сме ходили, само по телефона се консултирахме и педиатъра ни каза, че ако продължи с температурата, тогава да я заведем да я прегледа, но тя нямаше след сряда и съответно не сме ходили на лекар! Не кашля,  пробваме да слагаме виброцил и стеримар/мишън импосибъл/, и  пие витамин Ц.
   Едното ,което искам да ви питам е как да слагам капки и да дърпам сополи с помпата,като за нас това е мисия невъзможна и двамата с мъжа ми едва я удържаме и тя така пищи и се дере,че е страшно - а така няма как да и се отпуши носа ,като не дава - та някакви хитринки или нещо друго за отпушване на нос да препоръчате?!

И другия въпрос възможно ли е това неспане през деня да е от зъбите,  и да кажа,че докато не легнем вечерта при нея, а тя е заспала нощния си сън поне три пъти се събужда с  кански рев, вече като си легнем  до нея  спи непробудно?!/давам дентокинд и мажа с дентинокс/

# 732
somebody Не съм много веща, но помня че майка ми слагаше на сестра ми мас в носа.Това предизвикваше кихане и сополите излизаха.Ако искаш може да пробваш.При моя двумесечен син това действа

# 733
  • София
Възможно е неразположението да е от зъбите. Със синът ми нямах никакви проблеми... до избиването на кучешките зъби.
И той не обича помпата. Аз имам малка помпичка на Чико. Чела съм добри отзиви за Бейби вак.
Може лигавицата на носа да е раздразнена от секретите и затова да плаче от помпата, да я дразни.

# 734
Мимашки, на два месеца млякото е около 120мл. Смята се според месеците, като на 2м.-120мл,3м.-130мл, 4м.-140мл. и т.н.

Да, но това е ако детето се храни по 7 пъти в денонощие.
Мимашки, по-добре е да питаш в кърмаческия. Там са компетентни и освен това ще ти помогнат да се справиш с кърмаческите стачки и намалялата кърма (ако това е проблема). Относно въпроса ти бебето яде колкото му се яде. Може и 30 мл да хапне, може и 130 мл да са, дори и на 2 месеца да е.

Общи условия

Активация на акаунт