Паническо разстройство - част 5

• 174 948
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
МамаМесi,аз също напълнях от Ципралекс 6-7кг. Много жени отслабват от него, но ето, че на някои като нас се отразява и по обратния начин. Спрях го преди 1 месец след година и половина прием. Доктора каза, че може да отслабна от самосебе си, но може и да не се случи тъй като съм вече на 35г и метаболизма вече се забавя. Мен също ме интересува дали някой е напълнял и след спирането отслабнал? А сънливостта е съвсем нормална, и аз можех да си спя по цял ден  Simple Smile

# 646
Елизабет, и аз напоследък вдигам кръвно, особено ако го мисля половин час преди дас го премеря. Така че се изненадвай сама. С какъв апарат го мериш? Да знаеш, че тези електронните , които на ръката се слагат, малко завишават! По добде мерят другите, ама сам човек малко трудно.. 120 на 90 не мисля че е проблем! Мери го легнала и ръката на нивото на сърцето, преди това вдишай и издишай 10 пъти спокойно.  Аз пък имам и забавен пулс. Отчитало ми е 50 удара в минута, но не му хващам вяра много....
Ние минахме рожденния ден и кръщавката успешно, като се има впредид че бях с разтройство и вдигнах кръвното....
Аз напоследък като че ли по-добре се чувствам, и ви казвам това след баенето .... Не знам ,колко верно, колко не, но явно на мен помага....
Успешна седмица момичета и благодаря ви за пожеланията! Да ви се връща!

# 647
мама Галка, меря го с апарата на майка ми , която е медицинска сестра. Тя казва , че го носи да й го сверяват на определен период от време . Сама си го меря , тя ме е научила , но не й давам на нея да ми го мери. Не знам защо Rolling Eyes. Аз дали го чувам точно не знам , но мисля , че успявам да го чуя все пак. Вчера си беше целия ден 120/90. Я кажете тези от вас , които са били бременни как давахте на сестрата да ви следи кръвното на ЖК? Аз имам чувството , че няма да им давам. Аз в къщи сама като го меря го вдигам пък на лекар съвсем. Нали пробваме за бебче , а на мен страха ми идва само от това пусто кръвно , защото съм се вманичила . От малка в семейството ми само за това слушам , баба ми и дядо ми си заминаха следствие на удари , дядо ми от инслут , баба ми от сърдечна недостатъчност, и двамата бяха хипертоници. Майка ми е с много тежка хипертония , постоянно се мери кръвно в нашето семейство и от малка явно съм стресирана с това пусто кръвно и сега съм се вманиачила да не би да вдигам и аз.
Другия ми проблем за , който бях писала преди време е , че имам страх от непознати мъже. Това се случи миналата година , от тогава го имам страха. Един мъж ме уплаши , всеки ден идваше на мястото, където чакам служебната кола , след , което аз като се качвах на колата той си тръгваше. Помислих , че си внушавам , казах на мъжа ми , той каза , че си измислям и така. Един ден реших да го проверя тоя човек и се скрих зад едно дърво и го гледах какво прави. Стоя, оглеждаше се и си тръгна след това.Казах на колегите да ме вземат вече от друго място и така почти не съм го срещала. Един път го видяхме с мъжа ми и му го показах. От тогава нанатък , обаче имам някакъв непреодолим страх от мъже на средна възраст. Може би и защото има много луди на тоя свят , но до преди тоя да ме изплаши така не съм се страхувала. Тогава си мислех , че полудявам , но се оказа , че тоя наистина ме е причаквал. Не мисля , че е искал нещо да ми направи ама знаете колко луди има. Просто може да му е някаква мания та чак себе си изкарах маниачка. Ама сега нещо не моге да се отърва от тов натрапливо чувство , че някой иска да ми навреди Sad.Забравих да кажа , че няколко месеца пък преди тази история , докато отивах на работа в автобуса един ме проследи и ме гони след това Cry. То колкото повече те е страх толкова повече ти се случват нещата.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 11:00 от Elizabett

# 648
Моми4ета помагаите аз дигах кръвно от ПР но ми падна .Имам голям проблем немогат да ми намерят правилния Ад никои не ми деиства .Пия ривотрил от 0,5 половинка сутрин полояимка обед и половинка ве4ер немога да спа и постовнно ми е нервно ,полу4авам ПА постовнно незнам какво да правя дали не съм привикнала към него пия го от 7 месеца но съмго спирала Какво да правя моля ви даите ми съвет

# 649
ципралексът не ми повлия по никакъв начин на теглото- нито нагоре, нито надолу.
elizabeth, а защо не пробваш да не си мериш кръвното изобщо? нали знаеш, че колкото повече се вторачваш, толкова по-сериозен уж проблем намираш. щом пробвате за бебче, значи си достатъчно млада, за да се страхуваш от инфаркти и инсулти. я скрий някъде апарата за малко.

# 650
Сиси,това което чувстваш е характерно за чувствителните хора,преживели ПР,
замисляш се за отговорността и ето наново ПР,
аз страдах годии наред от ПР,при първата си бременност нямах симптоматика,но след раждането.......ЗДРАВА следродилна депресия-5 месеца,
изчерпване на серотонина до дупка,оправих се с ривотрил и сероксат,
след второто раждане бързо скочих на крака,но пак с лекарства,
сега-след третото раждане ме обзе паника,защото разликата между №2 и №3 е година и осем месеца,
все едно две бебета наведнъж
-3-и месеца пак тревоги ,но започнах лекарствата по старата схема и в края на 3-я месец всички тревоги изведнъж изчезнаха,

ПО ТВОЯ ВЪПРОС,когато забременях с дъщеря си-№2,попитах лекаря си ,ако евентуално започна да изпадам в дупка,какво ще правим-ОТГОВОРИ ми-ИМА начин нещата да се контролират медикаментозно-------------------възможно е точно този отговор да ме успокои,
СПОРЕД мен-говори с компетентен лекар,винаги се преценя кое е по-малкото зло.....възможно е да ти се изпишат лекарства в минимални дози......УСПЕХ   

# 651
Моми4ета помагаите аз дигах кръвно от ПР но ми падна .Имам голям проблем немогат да ми намерят правилния Ад никои не ми деиства .Пия ривотрил от 0,5 половинка сутрин полояимка обед и половинка ве4ер немога да спа и постовнно ми е нервно ,полу4авам ПА постовнно незнам какво да правя дали не съм привикнала към него пия го от 7 месеца но съмго спирала Какво да правя моля ви даите ми съвет

Ривотрилът е катализатор на правилния медикамент за теб,т.е. усилва действието на лекарството ,което вземаш за успокоение,
аз приемах СЕРОКСАТ с ривотрил,за 3-4- и  месеца премахнах ривотрила и си продължавам със сероксата,при мен се установи липса на серотонин и затова приемам СЕроксат

# 652
при мен се установи липса на серотонин и затова приемам СЕроксат
A kak се установява тази липса? 
Всъщност, не е ли това проблема на всички депресии  newsm78

# 653
  • Русе, у дома
A kak се установява тази липса? 
Всъщност, не е ли това проблема на всички депресии  newsm78
Доколкото си спомням това се установява по симптоми. Иначе, лабораторно има начин, но бил доста скъп и неточен. Но инфото ми е старо (преди година) от една лекарка с бизнес - клинична лаборатория.

# 654
  • София
Момичета, аз днес бях при едно светило - уши-нос-гърло. За малко да умра от страх пред кабинета.  ooooh! Преди товъ пък силно подозирам, че вдигнах кръвно ( усещах си главата като в менгеме), абе нали знаете - ще се мре.  Joy
Та - жената каза - 200% хроничен тонзилит (хронично възпалени сливици), ще опитаме да ги спасим, но да се готвя за махането им и да мисля каква упойка искам.
Пък аз таква 100-каратова усмивка теглих, не ви е работа. Щото - то нали щях да мра преди това, тя с едно махане на сливици ще ме плаши.  Joy
Та от няколко часа не стъпвам по земята, а летя.
Искам да ви кажа - ако имате някакво сериозно основание за притеснение - намирайте специалист, платете си приема и после му се доверете. Иначе съмнения, мислене, прегледи в квартални поликлийники - не си е работа. Все остава едно на ум...
Да не говорим, че това подсъзнанието е голяма работа, то само да прочетеш някой симптом и веднага се сдобиваш с него.  ooooh!

Между другото - от валидола май ми пада кръвното. Купих си го четвъртък, колкото пъти го пих и след малко отмалявах, нямам сили с клепачи да мигна. Такова ли ми е действието - да сваля кръвното?
Така де, аз вече метнах лекарствата в шкафа, че се успокоих, ама да знам друг път да не по сягам към него, че и без това съм с ниско кръвно. newsm78

# 655
Клеми, на мен ми ги вадиха с пълна упойка. Всъщност, нямах право на избор, беше си задължително. Но аз и така предпочитах, да съм сигурна, че няма да боли по време на операцията. За после не отговарям  Wink Ще заспиш за съвсем мъничко и ще се сабудиш чисто нова. А у вас ще настъпят няколко дни празници, защото няма да можеш да говориш  Mr. Green  Мъжът ми беше най-доволен от цялата работа  Laughing

# 656

Много се извинявам, ама не ми стана ясно как ти измериха нивото на серитонин и кой ти го измери ?!  newsm78

# 657
 Нека прочетем какво казва чичо GOOGLE по този въпрос .

От уикипедия:

Серотонин или 5-хидрокситриптамин (5НТ) е моноаминен невротрансмитер,
който се синтезира в серотонергичните неврони на центалната нервна система, а също така и в ентерохромафинните клетки на стомашно-чревния тракт.
80% от серотонина в човешкото тяло се намира в ентерохромафинните клетки на стомашно-чревния тракт от където се регулира дейността на червата.
Серотонинът преминава много трудно в кръвта и урината.
Единственият начин да се измери нивото на серотонин в човешкия мозък е да се вземе течен секрет от главния или гръбначен мозък.
 / Съмнявам се в България да се прави това /

# 658
И аз не бях чувала за такова измерване и затова попитах по-горе.

Усмивка, имаш ли добър психиатър в Пловдив? Зълва ми живее в Пловдив и има нужда от доктор.

# 659
И аз не бях чувала за такова измерване и затова попитах по-горе.

Усмивка, имаш ли добър психиатър в Пловдив? Зълва ми живее в Пловдив и има нужда от доктор.

Какво разбираш под добър психиатър или по точно зълва ти  ?!
 Ако твоята представа за това е лекар, който да ти напише една бяла рецепта с АД + зелена с Ривотрил ,
 То тогава искам да запазя мнението си за себе си относно специалистите в Пловдив .
 До колкото чета този форум, вече разбирам също , че Джи Пи Та-та, който са общо практикуващи също изписват
 АД масово в комбинация с ривотрил  ooooh! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт