Паническо разстройство - част 5

• 174 932
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Моля ви,опишете какво ви става точно като получите паническа атака.Само чета и ще се побъркам ве4е.При мен доста 4есто напоследък,изведнъж ми прималява леко и сърцето ми започва да бие бързо,аз се паникиосвам буквално.Това е от две години близо.Ходих на лекар,каза ми може да е стрес.Не мога да работя като хората,нямам желание да ходя никъде понеже само си мисля 4е пак може да ми стане така.Днес пак получих сърцебиене,на път за работа и се прибрах,много се уплаших.Незнам какво да правя...

# 661
Усмивка, обърнах се към теб, защото виждам, че си от Пловдив и предположих, че ако имаш проблеми с ПР си посещавала лекар-специалист, не Джи-пи, и ако си доволна да го препоръчам на сестрата на мъжа ми, която има далеч по-сериозни проблеми от нашите.В момента се лекува в София. Ако не познаваш такъв, моля за извинение.

# 662
  • Варна
maimp.... 3-то дете за мен си е цял подвиг.Аз не знам как ще изкарам една бременност, а за 3 не бих си и помислила. Много обичам децата, не ме разбирай погрешно.  Имам племенник, който обожавам и за който мога да се грижа ден и нощ, но в момента мисълта, че аз ще имам бебе и ще трябва да полагам грижи за него, а аз няма да съм добре ме побърква. Не мога да приема настъпилата промяна и може би затова се появяват отново атаките. За момента се опитвам да се оправя с глог, мента , валидол, не искам да пия АД или Ривотрил, но  не знам дали ще се справя. Остава ми надеждата, че просто с течение на времето ще приема нещата и ще се успокоя.

# 663
bonni,
 Няма за какво да се извиняваш . Имам впечатления от повечето такива  специалисти в града .
 Но не смея да препоръчам нито един от тях . Разбираш ли какво искам да ти кажа ?!
 За това те попитах какъв точно специалист търсиш ?!
 То ясно, че ще е психиатър ама какъв ?!

Давам ти пример, за да ме разбереш .
Преди време се наложи трепанация на мъжа ми / имаше диагноза отит - ухото му гноеше и разяждаше коста /
Трябваше ми УНГ - то е ясно, но ... аз намерих лекар, който е тясен специалист точно в тази област .
т.е. лекар, който има практика точно с такъв вид операции . Не на носа или на устата . А само за уши.
Оказа се, че в Пловдив нямаме точно такъв специалист .
Намерих го в София . Операцията мина успешно .

# 664
Усмивка, не знам дали мога да обясня какъв психиатър търсим. Тя страда от безсъние и депресия от много години. Минала е през кризи, болница и какво ли не. В момента се е позакрепила, но не може да пътува до София често заради работата си и затова реших тук да попитам за психиатър който може да продължи да я наблюдава. Тя има нужда от адекватна реакциа на всяка промяна на състоянието и, а понеже не ходи редовно на лекар си пие това което и е предписано предния път и си седи на едно място.

# 665
при мен се установи липса на серотонин и затова приемам СЕроксат

Много се извинявам, ама не ми стана ясно как ти измериха нивото на серитонин и кой ти го измери ?!  newsm78
Извинението е прието,
в стара тема ми "обясниха",че само на плъховете било възможно да се измери нивото на серотонин,
отговорих,че проблемът ми се разреши и за мен това е важно....,пък дори и да съм плъх....,
Попаднах на специалист,за когото симптоматиката ми не е прецедент,
а ,и да добавя.....проблемът ми датираше от 1995г.-та този извод беше достигнат през 2002г. от лекар, практикувал във Финландия и срещал маса подобни на моя случаи,
за сведение-лекарят е психиатър,практикувал във Финска болница,

предполагам,че въпросителната и удивителната са израз на заинтересованост , а не на неуместна ирония.......

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 05:11 от maimp

# 666
maimp , да - заинтересованост .
Сподели , моля те повече ако не те притеснявам с въпросите си

# 667
  • Hisarya, Bulgaria
Здравейте,момичета.Аз пак се връщам при вас.Цяло лято бях добре,купихме си апартамент и всичко беше наред.Но тук от 20 дни целия кошмар се върна.Една вечер получих страшно сърцебиене,взех валидол не ми помогна,извикахме бърза помощ,биха ми диазепам и доктора най-ехидно ми се изсмя да ходя да си лягам.И да не съм мислила за инфаркти и инсулти.И оттогава всеки ден ми е зле,особено като съм сама вкъщи.А и през седмица съм само с малката ми дъщеря,която е на година и седем месец.Страх ме е ако ми стане нещо тя какво ще прави.А и миналата седчица ме ухапа една оса,щях да умра от страх.Бях навън сама,прибрах се по най-бързия начин и извиках бърза помощ.Биха ми урбазон и от уплах кръвното ми беше скочило на 150 на 90.Сега ме е страх и навън да излизам сама.Като остана сама и сърцето ми ще изскочи,все си мисля да не получа някой инфаркт или инсулт.А да ви питам при вас как се чувствате 1 седмица преди да ви дойде.Аз направо съм зле-нервно ми е,напрегнато,нещо ме е притиснало в гърдите и чак се задушавам.

# 668
Сиси искам да ти кажа ,че тук всичките разбираме ама много добре аз съм като теб само че ти вече си бременна и трябва да положиш усилия точно сега ,аз и приятеля ми планираме бебе само ,че аз си давам сметка ,че ще се паникьосам като теб и това ме плаши от сега ,но знам ,че просто трябва да се справим и с това предизвикателство,бъди силна ти ще даваш кураж и сила на тези след теб които ще минем по твоя път,има една книга йога за спокойна и лека бременност потърси я и я прочети  мисля ,че ще ти е от полза за цялата бременност.до края сигурно имаш още много време ,но като си видиш слънчицето може паническото разстройство да остане за тебе просто лош спомен.кураж

# 669
Здравейте,момичета.Аз пак се връщам при вас....

Деси, какви инсулти и инфаркти на толкова млада жена? Това ли е фобията ти? Ами ти си лесна тогава - купуваш си цитросепт и започваш за пиеш по 3 капки на ден. Който пие това инсулт и инфаркт няма. То прочиства кръвта и предпазва от тромби. Повишва имунитета - няма грип, няма настинки. А ако се почувстваш зле и те боли глава пиеш един аспирин /не на гладно/ - всеизвестно е, че спасява от инсулт.
Относно алергията към насекоми - за щастие вече си ужилена и си видяла че нямаш алергия от какво да се притесняваш?
Я прочети в нета за "Тибетско дишане" и когато пак получиш сърцебиене пробвай да успокоиш сърцето сама и контролирано - една позната така се справи със сърцебиене продължило години наред /е не постоянно де/. Повтаряй си "Аз съм напълно здрава!" Всеки път щом те гепи шубето - помага  Peace Но то си е и истина - ТИ СИ НАПЪЛНО ЗДРАВА!  Hug

# 670
Повтаряй си "Аз съм напълно здрава!" Всеки път щом те гепи шубето - помага  Peace
Да ви кажа аз точно това правя като усетя, че се надига някакво тревожно чувство и се успокоявам. Дано все така да действа  Praynig

# 671
  • Варна
;;maria, здравей! Сили  вече не ми останаха, 2 седмици от както знам , че съм бременна и всичко се превърна в кошмар. Положението ми става все по-зле, а до края има толкова много, въобще си мисля, че няма да изкарам до там. Освен ПА, които при мен са предимно вечер, сега явно ме обзе и депресия. По-цял ден само искам да лежа и плача и не мога да проумея, защо след като тази бременност е желана и очаквана, в момента се чувствам така. Не мога да намеря сили в нищо и никой, просто се опитвам като, че ли да забравя за положението си в момента. Кризите не са, кой знае колко чести, но когато дойдат паниката е огромна, а  без лекарства става още по-зле. Въобще не мога и мислите си да наредя в някакъв ред. Не знам и какво искам в момента.Ако някой се е чувствал по подобен начин нека сподели как се  е измъкнал Sad , а на теб ;;mariq ще кажа преди да предприемеш тази важна стъпка да помислиш много хубаво и ако имаш близки , които ще те подкрепят да действащ. Не искам да те разубеждавам, накрая ако успея да видя резултата на всички мой неимоверни усилия може и да си променя мнението, но за сега само знам, че се чувствам така както никога до сега не съм била.

# 672
Здравейте момичета!
Миналата година след период на стрес, преумора и системно недоспиване и след едно сутришно кафе се озовах в спешното. Поставиха ми диагноза-нервно вегетативна дистония, която в резултат на симптомите премина в ПР. Получавах силно сърцебиене, а от това и кръвното ми скачаше. Преживях истински кошмар, не можех да стоя вкъщи сама, ставаше ми лошо в банята  вдигах кръвно за секунди:shock: Denislava и моите страхове са инфаркт и инсулт, а освен това имам и висок холестерол. За сърцебиенето много ми помогна "Глог, мента и валериана" на д-р Тошков, а също така бях чела за една техника за спиране на сърцебиенето, още в самото начало се запушват носът и устата, наистина има ефект  Peace. Единственото, което съм пила са "Невролаксин", "Глог, мента и валериана"  на д-р Тошков около 4 месеца и от двете 3х2, "Ремотив" 2х1, а също така винаги имах и все още имам подръка Валидол. Засега Слава Богу съм добре Praynig Дано да съм била полезна на някого.

# 673
Това за сърцебиенето и скачането на кръвното е нормално. Аз в момент на паника си го вдигам редовно , но вече от няколко места разбрах , че това не е кръвно , което да ни плаши , а е моментно и веднага влиза в релси след , като се успокоим. За мен това е важното. Иначе вчера ходих на лекар, налагаше ми се , а аз имам страх именно от тях. Никъде другаде така не се страхувам , както при тях. Имам травма от дете , заради едно образувание на врата , та... повтарях си през цялото време , че ще бъда спокойна , че каквото има да става ще става , че нищо не мога да променя , че трябва да докажа на себе си най - вече , че съм силна , че мога да се справя. Ами сякаш подейства , защото бях доста спокойна Peace. Трябва постоянно да си повтаряме и втълпяваме , че всичко е наред и , че ще бъде наред. В неделя ми се струпаха няколко неща на веднъж от към здраве , видях на себе си някакви синини , малки , 2 на брой. Не помня да съм се удряла точно там. Помъчих се да не мисля за страшни неща , мъжа ми се скара , че мисля за такава глупост. Минаха ми , но постоянно се гледам дали няма да се появят други. Какво да направя , живота ми е прекалено скъп , не искам да се разболявам , аз винаги съм си била паника за тия неща.

# 674
Ако някой се е чувствал по подобен начин нека сподели как се  е измъкнал Sad ,

sisi, това са хормони миличка  Hug Не си болна, не си побъркана, не си лоша майка - просто разбичкани хормони.
Какво да правиш - успокоявай себе си като малко дете, ден след ден докато родиш и хормоните се нормализират. Е, това няма да стане веднага с раждането, но определено ще се почувстваш по-добре. В по-късните месеци на бремеността организмът започва да се нагажда и също ще ти светне.
Ти си много чувствителна на физическо и ментално ниво и затова се чувстваш така. Веднага си потърси хоби. Тегли и гледай много комедии, хапвах храни, които повишават ендорфините и ако бремеността ти позволява се разхождай много - пак с цел да повишиш хормона на щастието.
След като вечер се чувстваш по-зле трябва да увеличиш светлината в дома си - има лампи са фототерапия с мека подобна на слънчевата светлина. Стой на вкл. лампи и денем ако се налага - с намаляването на дневната светлина ставаме по-податливи на депресии.
Поговори с лекаря, който следи бремеността ти дали не може да си помагаш от време на време с мента-глог-валериана или седатиф.
Добре е да си пуснеш собствена тема тук във форума - разбира се ще получиш критики и упреци, че се лигавиш, но ще получиш и много подкрепа и положителна енергия, което ще те накара да поизплуваш от блатото на депресията.
Да, били сме като теб но ден след ден сме я изтикали тази бременост  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт