за сурогатните майки

• 138 020
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 065

Канадската система за осиновяване няма нищо общо със СМ. Аз я харесвам, защото дава възможност за директно настаняване при осиновителите, избягва се размотаването на детето из приемни семейства и домове, дава му се сигурност, тъй като не е просто изоставено някъде а рождената майка му намира добър дом. За едно малко осиновено дете не е важно да вижда и чува непрекъснато биологичната си майка. Важно е да знае коя е, да има история, да не се чувствува изхвърлено и раздвоено. Хубаво е, че майката го е посетила. Не мисли, че го е забравила! Тя има неин живот, родителите му също. То има кой да го изслушва, приспива и гали и знае, че някъде е майката, която го е родила. Не мисля, че страда от факта, че не я вижда непрекъснато. Бих искала и в други страни да се осиновява по този начин.

Подчертаното важи и за сурегатната майка и първичната рана. До сега се твърдеше, че е необходимо детето да вижда жената, която го е родила, сега излиза, че не е нужно.

# 1 066
  • Paris, France

Канадската система за осиновяване няма нищо общо със СМ. Аз я харесвам, защото дава възможност за директно настаняване при осиновителите, избягва се размотаването на детето из приемни семейства и домове, дава му се сигурност, тъй като не е просто изоставено някъде а рождената майка му намира добър дом. За едно малко осиновено дете не е важно да вижда и чува непрекъснато биологичната си майка. Важно е да знае коя е, да има история, да не се чувствува изхвърлено и раздвоено. Хубаво е, че майката го е посетила. Не мисли, че го е забравила! Тя има неин живот, родителите му също. То има кой да го изслушва, приспива и гали и знае, че някъде е майката, която го е родила. Не мисля, че страда от факта, че не я вижда непрекъснато. Бих искала и в други страни да се осиновява по този начин.

Подчертаното важи и за сурегатната майка и първичната рана. До сега се твърдеше, че е необходимо детето да вижда жената, която го е родила, сега излиза, че не е нужно.

Ох, първичната рана си я има. Писала съм бързо и не съм пояснила, че ако майката имаше възможност и желание би си го задържала и гледала. Да бъде оставено в приемно семейство, дом или осиновено не е идеалният вариант. С осиновяването се създават нови родствени връзки. Не забравяй, че ако майката е преценила, че може и иска чест контакт и че в бъдеще може да си го вземе е могла да го остави в приемно семейство. Тя е избрала варианта осиновяване с което, дали ще го види 2 пъти или 200, е финално скъсала с правата и задълженията си към него. Хубаво е детето да знае къде е и да може да се свърже с нея ако иска.

Фундаменталната разлика между осиновяване на дете и поръчване на износването му от друга жена е, че при СМ детето се създава с цел да бъде изоставено или отстъпено. Примерът с англичанката с десетте бременности от 10 различни мъже ме отврати, защото за пари тя е отстъпвала генетично свои деца ей така. Даже не се е посвенила да даде и детето, заченато по погрешка с мъжа с когото живее. Аз даже не се питам как се чувствува той. Едва ли му дреме след като може да живее с години с вечно бременна от други мъже жена.

# 1 067
А за "даряването" на собственото им дете съм в потрес. За мене това е психично увредена жена. А сега ми кажете с какво тя е по-различна от ромките, и не само, които си хвърлят децата в родилното и си заминават в къщи! Това не е майка а чудовище.

нали си даваш сметка, че тези ти думи се пренасят "едно към едно" и върху всички жени, изоставили децата си в домове. върху всички. случаят е същият. те потрисат ли те по същия начин? какво да направим, за да забраним изоставянето на собствени деца?
забраната на СМ сама по себе си няма да разреши проблема с майките-чудовища.

С тая разлика, че тя го прави  ЗА ПАРИ и СЪВСЕМ осъзнато, тук не се касае нито за самотна майка, нито за  поредното собствено дете в многобройно семейство, нито дори за извънбрачно....И стига прехвърляхте топката към осиновяването, моля.

Никой не се реши да коментира цитирания от мене пък казус, в който японската двойка се разделя и НИТО биологичната майка, нито поръчителката в един момент искат детето. Та се налага БАБА МУ по БАЩИНА линия да си го,прибере в Япония. НЕ можем да сме сигурни, че такива случаи няма да има. Е, тогава....направо в дома ли ще отива детето, какво ще се случва?

# 1 068
  • София

А аз имам питане: Защо кандидат-майките, готови да си поръчат бебе на, меко казано, съмнителни жени или да опустошат сестрите си и семействата им, са издигнати в култ и на пръсти ги заобикаляме, величаейки ги като майки, въпреки че ми е неясно  Shockedбез дете как си майка и на кого си майка,
 а майки на реални деца (не дете, а деца) като Ганката, с думите си не предизвикават и зачатък на мисъл, а срещу тях се върти един вентилатор ...
Ще ти кажа защо! Защото напоследък стана много модерно, особено в този форум да се правим на съувстващи и толерантни, независимо за какво се отнася. Някакво инфантилно желание за напредниавост, която е виртуална. Да, съчувстваме на воля, да подкрепяме, да иползваме и да се опитваме да прилагаме всички оези красиви думички, които се приказват, само и само да не изглеждаме задръстени. Майната му, че Ганката има четири деца, важно  да наричаме майки жени, които имат само в главите си мисълта за дете, но реално нямат дете. Все едно мен да ме наричаш милионер, защото аз ти приказвам, че искам да стана милионер.

На мен взе много да ми горчи и да ме дразни цяата тази истерия. Хайде, за инвтрото не беше сложно, защото технологията я има, хората ги има, процедурта е възприета отдавна като законна, не накърнява достойнството и психиката на никого. Обаче това със СМ вече ми два много, мого, много в повече! Вече ми писна от тях! Стааха прекалено агресивни  ме отблъснаха отвсякъде! Като хлебарки лазят по всички телевизии, радиа и каквото се сетите, дори и тук! То, бива защитаване на някакви интереси (защото раждането не е право), ама ми писнА! Насилват си късмета с тази агресия. Щом аз, която разбирам за какво става въпрос вече съм отвратена, то какво остава за други хора, които са по-малко наясно, по-патриархлно са възпитани и др. Не съм идиот,че всяка кауза да припознавам за своя, нзависимо колко съчувствам на някого! Ако толкова искат да имат СМ, да отидат в чужбина! Не е като да няма къде!

# 1 069
Не тази вечер Hug,

Отива в дома на Калинка и Козовски. #Cussing out

Ами коментирахме го доста по-отдавна в темата.
Никой не може да бъде задължен да осинови поръчаното от него бебе, дори в сто договора да се е задължил за това.

Не се хабете момичета Hug, спорът се води от хора с драстична разлика в потенциала и тази земетръсна разлика в нивата прави този разговор да няма вид на градивен  диалог.

Пожелавам си да видим и нашата отговорност като майки за това, ако утре нашите дъщери имат здравословен проблем от този вид, да сме били с тях когато и както е трябвало, та на 30 и 30 и нещо да не попаднат в лепкавата заблуда, че конструкции като СМ биха ги направили майки.
Болката на тези жени се експлоатира доста гнусно, а на тях им липсва вътрешна опора да видят в какво влизат. Предполагам, хормоналните и пр. вмешателства си казват думата.

Светла седмица на всички !
Дано разумът надделее, че СМ си е договор, в който се съгласяваш да минеш през трупове, ако се наложи, без с нищо да си задължен.
А договор между две "майки", в който са цитирани финансови параметри в зависимост оживяването на детето "им", за мен като юрист си е нищожен, независимо какво смята Калинка и дали нещо смята въобще.
Поръчването на бебе, с цел да бъде изоставено, е извращение и никакво заболяване на поръчващата " майка" не го прави оправдано. Но ако моята дъщеря утре си поръча това, вината ще е отчасти и моя, че нещо сериозно съм пропуснала като е била дете и девойка.

А ние като данъкоплатци ще платим и за това, не се заблуждавайте, че част от плащанията няма да паднат върху нас.

А накрая до сломените поръчващи бебе в чужда утроба може да останат само майките им. Тогава бодрите глашатаи ще са си свършили работата и няма да ги има да утешат момичетата.
Та, утеха за всички дано има.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 09:27 от Miraetta

# 1 070
  • София
Хора, много сте мелодраматични!

Я вижте колко весело е показан въпросът със СМ в "Приятели".  Mr. Green

Високоинтелектуалните теории са нарочно усложняване на действителността, опит тя да се вкара в рамки, които, обаче, са достъпни само за "отбрани".  Wink А светът е просто устроен и слава Богу!

# 1 071
Andariel ,
по-полека. Тук четат хора с репродуктивни проблеми или такива, които са минали по този път. Имай поне малко уважение, нищо, че никога няма да разбереш, как точно се чувстват.
Хайде да не определяме, коя е майка и коя не е! Като слон в стъкларски магазин си, да му се невиди! Не си даваш сметка в чии рани бъркаш и колко дълбоко! Confused
Аз също бутах празна количка на протеста за инвитро фонда пред НДК. Аз също съм минала по трънливия път, за да прегръщам сега детето си, но също така съм против сурогатното майчинство. И никой никога няма да ме убеди в правотата на тази безумна схема.
Разбирам жените, но разбирам и другата страна - децата. Опитвам се да накарам хората да погледнат отвъд болката си, за да видят, какво са готови да пожертват. И се надявам здравия разум да надделее.
Пък ти чукай, да не те стигне, че друга ще запееш. Щото така, от страни - всичко е лесно и преодолимо. Stop

# 1 072
  Мен пак резултатите от анкетата ме тормозят. ooooh!

Добре бе, хора. Приведоха се толкова много примери, показващи какво уродливо нещо е сурогатството. Как може  пак две трети от гласувалите да се обявяват за приемането на такъв античовешки закон? Разберете, няма нищо цивилизовано в това, извън всички човешки норми е...

# 1 073
  • София
Мдам. Науката и прогресът винаги са имали фанатични врагове, които са рисували апокалиптични картини, само и само статуквото да се запази. Thinking

# 1 074
вие ще утрепете Рики Мартин , Сара Дж.Паркър , Джако и кой ли още не , ако ви падне ,
такава настървеност , защо така ?
дали техните деца са нещастни ? дали биха препочели да не съществуват ?

# 1 075
А светът е просто устроен и слава Богу!

Блажени вярващите...

# 1 076
  • Вън от пространство и време
Андариел, само да уточня че имам две, а не четири деца. Да няма реплики и за това де...

За мен темата за постоянното сравняване на осиновяването със сурогатното майчинство се изчерпва с това изречение:

Фундаменталната разлика между осиновяване на дете и поръчване на износването му от друга жена е, че при СМ детето се създава с цел да бъде изоставено или отстъпено.

Колкото до травмите на изоставеното дете... Ами има много написано. Който иска да се ограмоти - чете. Който не иска, а най-вече който не се интересува защото лично него не го засяга - не чете, а направо отрича, че е по-лесно. Жените с репродуктивни проблеми вдигнаха шум до Бога за болката си и "правото си на дете" и всички трябва да им повярват и съчувстват, дори и без самите те да я познават.  А осиновените деца нямат право дори да прошепнат за болката си. Е, аз познавам и двете - и двете са еднакво страшни и обсебващи на моменти. Ако искате ми вярвайте, ако искате - не. Толкоз...

# 1 077
 Мен пак резултатите от анкетата ме тормозят. ooooh!

Добре бе, хора. Приведоха се толкова много примери, показващи какво уродливо нещо е сурогатството. Как може  пак две трети от гласувалите да се обявяват за приемането на такъв античовешки закон? Разберете, няма нищо цивилизовано в това, извън всички човешки норми е...
Ми как - влизаш, цъкаш на анкетата и щото не обичаш да спориш и си свикнал да си трайкаш по ъглите, пък и сега що да четеш, да се напъваш -  не пишеш в темата. Или друг вариант - я, тема....за сурогатното майчинство. Мен не ме засяга, ама нали жени ще стават майки и деца ще се раждат - за хубаво ще е. Нека пък, да се радват, да са щастливи. Я да цъкна на анкетата и аз с един глас "за", така и така съм влязъл. ooooh!

# 1 078
Мдам. Науката и прогресът винаги са имали фанатични врагове, които са рисували апокалиптични картини, само и само статуквото да се запази. Thinking

Да де, те и протестите срещу ГМО са против научния прогрес...
  Прочетох по-назад историята за онази жена, дето девет пъти е ставала сурогатна майка. И това ако не е прогрес, здраве му кажи. И даже собствените си деца давала, още по-прогресивно значи.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 09:55 от С О Н Я

# 1 079
  • София

Да де, те и протестите срещу ГМО са против научния прогрес...

Едното няма нищо общо с другото. При СМ не се кръстостват жена и делфин все пак. А и е въпрос на избор.

Хора, психират ни с всякакви средства. Станахме суеверни, плашим се от сянката си. Вместо да вярваме в човека, в неговия свободен дух и умението му да опознава и дори да дръзва да променя света, ние почнахме да отричаме всичките си постижения от страх. Страх, който ни втълпяват отвсякъде напоследък, защото уплашени хора се управляват по-добре. Да не се ваксинираме, да не търсим начини да решаваме репродуктивните си проблеми, да не развиваме технологиите, да не се бъркаме в Божиите закони - всичко това е в разрез с богоборческия, Прометеевия дух, който разви човешката цивилизация през последните 2-3 хиляди години!

Общи условия

Активация на акаунт