за сурогатните майки

• 138 000
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 680
Това подчертаното на нормален разговор ли ти прилича, защото на мен ми звучи доста просташки

Виж сега, Titina, ако няма какво по-специфично по темата да кажеш, не търси под вола теле. Това подчертаното е умишлена употреба на диалектна българска форма, изключително подходяща за диалектическата беседа, към която ме предизвикваш. Съжалявам, че намираш стила ми на писане за просташки, аз лично съм много доволна от него. Като оставим настрани словесните си данни, все пак имаш ли желанието и способността да водиш смислен разговор за последствията от сурогатството върху децата? Независимо от яйцеклетките и сперматозоидите? Ти познаваш ли такива деца? Какви са личните ти преки наблюдения? Възоснова какво твърдиш, че тези деца са си много добре даже?

Както вече казах, последствията върху децата износени от СМ не са доказани до сега. Или ти притежаваш научни доказателства. та ще ми бъде интересно какви са тези доказателства.
Разбрах, че ти имаш какво да кажеш специфично, но за съжаление до сега единственото, което разбрах е че добре използваш диалектни изрази. Не аз не познавам такива деца, но след като първото такова износване е през 1986 г и то в страна  различна от България, много ми е интересно как ти имаш наблюдение , та и част са от рода ти. Поувлече се в определено.

# 1 681
Както вече казах, последствията върху децата износени от СМ не са доказани до сега

Моля те, не се излагай повече. Сурогатна майка не е само майка, която носи чужд генетичен материал. Както стана въпрос няколко пъти в тази тема, вътресемейната сурогация е доста популярна по нашите ширини и то не от вчера. Някои от нейните последствия вече са мъртви, други са на по 50-70 години. Дядо ми е още жив и ако много се интересуваш как се чувства човек, който знае, че е "подарен", мога да те изпратя. В случай, че ще ми подрипнеш /просто плачеш за диалектните ми форми, разбери/ с монолитния аргумент за собствените яцеклетки и сперматозоиди, преспокойно можеш да си го спестиш.

# 1 682
Лекси,
да, всички осиновени деца са травмирани, следствие раздялата с биологичната майка. Това няма нищо общо с престоя в институция! Имам личен пример на човек, който не е стоял и ден в институция. Взет е от болницата веднага, след раждането. В случая теорията ни издъхва, защото травмата се проявява и при него.

Да попитам всички, които упорито отричат травмата, първичната рана или както щете я наречете, до колко сте склонни да рискувате? Очевидно е, че теорията съществува, очевидно е, че за мнозина, пишещи тук, травмата не е само теория. Ако точно на  вас се наложи да използвате СМ, бихте ли го направили, с ясното съзнание за страданието на детето? На вашето дете?
Изобщо, как мислите, защо толкова души споделиха личните си емоции в тази връзка? Ей така, да си чешат езиците ли? Пак питам, доколко сте склонни лично да се убедите в твърдението на пишещите тук осиновени, майки и близки на осиновени. Защото нали е ясно, че роди ли се детето, няма връщане назад. И ничии късни съжаление, или угризения няма да поправят стореното.

Както вече казах, последствията върху децата износени от СМ не са доказани до сега
Ти доказателства ли искаш? Малко ли са ти тези, на пишещите в темата? Дай първо доказано да отровим живота да десетки деца, пък после да доказваме, че сме сгафили! Достатъчно зловещ експеримент с човешки души, струва ми се!  Confused

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 21:15 от _Hope_

# 1 683
Лекси,
да, всички осиновени деца са травмирани, следствие раздялата с биологичната майка. Това няма нищо общо с престоя в институция! Имам личен пример на човек, който не е стоял и ден в институция. Взет е от болницата веднага, след раждането. В случая теорията ни издъхва, защото травмата се проявява и при него.

Да попитам всички, които упорито отричат травмата, първичната рана или както щете я наречете, до колко сте склонни да рискувате? Очевидно е, че теорията съществува, очевидно е, че за мнозина, пишещи тук, травмата не е само теория. Ако точно на  вас се наложи да използвате СМ, бихте ли го направили, с ясното съзнание за страданието на детето? На вашето дете?
Изобщо, как мислите, защо толкова души споделиха личните си емоции в тази връзка? Ей така, да си чешат езиците ли? Пак питам, доколко сте склонни лично да се убедите в твърдението на пишещите тук осиновени, майки и близки на осиновени. Защото нали е ясно, че роди ли се детето, няма връщане назад. И ничии късни съжаление, или угризения няма да поправят стореното.

Hope, ако личните примери можеха да бъдат доказателство и ни водеха в една посока, нямаше да има за какво да спорим.

Моят личен пример - със самата мен - говори, че травмата се причинява по-скоро от престоя в институция. Не желая да навлизам в твърде лични детайли.

Ако имам съмнение, че СМ би наранило детето - разбира се, бих била против. Не само не бих ползвала, но бих настоявала да се забрани.

Въпросът е, че досега не се представиха сериозни доказателства за такова нещо - освен една теория, развита от една наранена майка и касаеща осиновените деца. Не искам да споря по тази теория, но повтарям, че СМ и осиновяването не са идентични по отношение на преживяванията на детето.

# 1 684

Моля те, не се излагай повече. Сурогатна майка не е само майка, която носи чужд генетичен материал. Както стана въпрос няколко пъти вече в тази тема, вътресемейната сурогация е доста популярна по нашите ширини и то не от вчера. Някои от нейните последствия вече са мъртви, други са на по 50-70 години. Дядо ми е още жив и ако много се интересуваш как се чувства човек, който знае, че е "подарен", мога да те изпратя. В случай, че ще ми подрипнеш /просто плачеш за диалектните ми форми, разбери/ с монолитния аргумент за собствените яцеклетки и сперматозоиди, преспокойно можеш да си го спестиш.

Помолих диалектните форми да ги използваш или в семейството си или когато си говориш с хора от рода си.

И за да ри спестя душевните терзания за моята излагация, ще ти дам малко източници за четене;

In traditional surrogacy (also known as the Straight method) the surrogate is pregnant with her own biological child, but this child was conceived with the intention of relinquishing the child to be raised by others such as the biological father and possibly his spouse or partner.
In gestational surrogacy (aka the Host method) the surrogate becomes pregnant via embryo transfer with a child of which she is not the biological mother. She may have made an arrangement to relinquish it to the biological mother or father to raise, or to a parent who is unrelated to the child (e. g. because the child was conceived using egg donation, sperm donation or is the result of a donated embryo). The surrogate mother may be called the gestational carrier.
Altruistic surrogacy is a situation where the surrogate receives no financial reward for her pregnancy or the relinquishment of the child (although usually all expenses related to the pregnancy and birth are paid by the intended parents such as medical expenses, maternity clothing, and other related expenses.

Това че дядо ти е роден от някоя жена и е резултат от сексуалния и акт с мъж различен от бащата които го отглежда, не се разглежда като сурегация. Това, че някой в България си измисля такива термини, не означава, че съществува като понятие.

# 1 685
jp ,
доказателства има. В съседния форум има достатъчно разголени души, всеки може да прочете, стига да иска. Но тук не е мястото за повтаряне на толкова лични и болезнени емоции. Отдели малко време и се поразрови. Ако и след това нямаш съмнения....не знам кое може да те накара да приемеш на сериозно думите им.

# 1 686
  • Бургас
Titina, копираното от интернет не съдържа определението на вида СМ, който обсъждаме. Съдържа останалите. Тук говорим за Компенсирана, утроба под наем и т.н.

Това че дядо ти е роден от някоя жена и е резултат от сексуалния и акт с мъж различен от бащата които го отглежда, не се разглежда като сурегация. Това, че някой в България си измисля такива термини, не означава, че съществува като понятие.
Това е пример за Традиционната. Не е нужно да се дава на био бащата.
Аз от кога се чудя за кой мчетод въобще говорим тук.

# 1 687
Явно тук цари или слабоумие или страдате от неуслужлива памет.
Става въпрос за сурогация по медичински причини със строг регламент, а не за дядото на баба ми, дето бил осиновен от чичо си, който пък нямал деца и искал нивите и земите да останат в семейството.

# 1 688
jp ,
доказателства има. В съседния форум има достатъчно разголени души, всеки може да прочете, стига да иска. Но тук не е мястото за повтаряне на толкова лични и болезнени емоции. Отдели малко време и се поразрови. Ако и след това нямаш съмнения....не знам кое може да те накара да приемеш на сериозно думите им.

Говориш за форум Осиновени? Повтарям, че за мен това не са идентични ситуации. Не можеш да пренебрегнеш престоя в институция върху децата. А и, обективно погледнато, дали щастливите осиновени деца имат нужда да разголват душите си в този форум?

И още - направи ми впечатление, че много хора там освен биологичната си майка, търсят и братята и сестрите си. Защо, при положение, че не са имали контакт с тях преди раждането. По кого тъгуват тези хора - по жената, която ги е носила 9 месеца или по генетичните си корени. Като тук не набърквам никаква мистериозна генетична памет на клетките, а просто чуството за род и генетична близост. Всеки човек го има.

И пак да повторя - изследванията върху осиновените деца под 16 години показват, че при тях се наблюдават някои проблеми. Изследванията върху децата от СМ - макар и малко на брой - не показват разлика между тях и връстниците им, родени и отгледани от биологични родители.

И малко оф, без опит да докажа нещо:
Представи си, че сега ти кажат, че си биологично дете на жената X и те е износила жената Y. Отгледала те е жената Z. Нека имаш право да се срещнеш само с X или само с Y. Ще поискаш ли такава среща и с кого?

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 22:12 от jp

# 1 689
Titina, копираното от интернет не съдържа определението на вида СМ, който обсъждаме. Съдържа останалите. Тук говорим за Компенсирана, утроба под наем и т.н.

Това е пример за Традиционната. Не е нужно да се дава на био бащата.
Аз от кога се чудя за кой мчетод въобще говорим тук.

Термини като: вътресемейната сурогация  или  вътрешно семейната сурогация не съществуват като термини. Ако не вярваш направи справка с Google.

Според традиционната сурогация  the child to be raised by others such as the biological father and possibly his spouse or partner. ( детето ще бъде отгледано от други, като биологичния баща и може би от неговата съпруга или партньорка)

# 1 690
Помолих диалектните форми да ги използваш или в семейството си или когато си говориш с хора от рода си

Молбата ти е отхвърлена като напълно несъстоятелна. Традиционната сурогация смяташ, че причинява по-малки травми от гестационната, така ли да разбирам? Или невероятният източник Google ти е дал някаква друга безценна и неоспорима информация междувременно?  Laughing Laughing В крайна сметка вижданията ти на какво конкретно се основават, освен, както стана ясно, на интернет?

# 1 691
  • Paris, France
Представи си, че сега ти кажат, че си биологично дете на жената X и те е износила жената Y. Отгледала те е жената Z. Нека имаш право да се срещнеш само с X или само с Y. Ще поискаш ли такава среща и с кого?

Аз бих искала и с трите да се срещам, ако може по-честичко и да ми носят подаръци Mr. Green. За рожденния ден да имам луд купон с подаръци от най-различните мами и отделно от техните бивши и настоящи партньори  hahaha.

Сериозно, тъй като всички са учавствували в процеса на моето създаване и износване бих искала да съм в контакт и с трите. В реалния ми живот по важност бих ги определила: Z, Y, X.

И понеже условието е да се срещна само с една бих избрала  Y, защото е родната майка.

# 1 692
По-добре интернет, отколкото вижданията на дядо ти.

Къде намери информация за травмата освен , че за сега ми препоръча дядо си като представителна извадка.

# 1 693
  • Бургас
Явно тук цари или слабоумие или страдате от неуслужлива памет.
Става въпрос за сурогация по медичински причини със строг регламент, а не за дядото на баба ми, дето бил осиновен от чичо си, който пък нямал деца и искал нивите и земите да останат в семейството.
Явно трябва да се конкретизираме. Значи говорим за компенсирана сурогация по медицински причини, която ако някой успее да постави в строга рамка ще трябва да получи награда. До колкото ми е известно точно този тип сурогация е най - конфликтен и поражда доста проблеми. В Израел решения се взимат от комитет и в крайна сметка хората отскачат до Индия. Именно той е забранен в доста държави заради характера си. Ако говорим за него съм против.

Titina, зависи от закона на държавата. В Автралия дори и при споразумение между СМ и био - родителите то се счита за нищожно, ако СМ реши друго.

# 1 694

Аз бих искала и с трите да се срещам, ако може по-честичко и да ми носят подаръци Mr. Green. За рожденния ден да имам луд купон с подаръци от най-различните мами и отделно от техните бивши и настоящи партньори  hahaha.

Сериозно, тъй като всички са учавствували в процеса на моето създаване и износване бих искала да съм в контакт и с трите. В реалния ми живот по важност бих ги определила: Z, Y, ц.

И понеже условието е да се срещна само с една бих избрала  Y, защото е родната майка.

Хитро е това с подаръците. Simple Smile

Сега се сещам, че за пълнота трябваше да добавя и четвърта майка - която те е кърмила.

За мен подредбата е Z, X, Y.

Общи условия

Активация на акаунт