за сурогатните майки

• 137 924
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 115
Права беше Sesana , само се хабих да пиша май...  Tired

Мисля, че ти отговорих на въпроса. Има си адвокати, тяхна работа е да съставят договора. Естественно те искат пари за услугата ( поне аз не съм чула някой да го прави безплатно). Пък и тика, ако си една от страните, можеш да имаш конкретни изисквания.

Въпросът ми беше: как КОНКРЕТНО си представяте клаузите и неустойките?

Не те разбирам, ти вероятно искаш да получиш такъв текст безплатно?!

# 2 116
  • София
Аха, значи се изживявате наистина като поръчител!. Искате някой да ви износи бебе - трябва сурогатна майка! Ама, било трудно, скъпо и незаконно! Значи, трябва да стане законно? Хайде, не ви интересува как, ама на юристите това им е работата - да правят да струват, ама да го измислят! Кеш енд кери!

# 2 117
Цитат
1. По време на бременността поръчващата майка да почине и тогава какво правим... коя е майката
Отглежда г обаща, както става и в останалите случаи, когато майката забременяла като нормалните хора почива по време на раждане или малко след това.

Аз те питам не кой ще го отглежда, а правно коя ще е майка му, след като след раждането няма жена, която да го осинови.

По точка 3
Цитат
Договора вероятно ще е един за всички СМ и допускам че ще е максимално обективен за всяка една от страните.

Е това вече е пълен наивитет... договорите за продажба напр. - най-старите договори, които света познава имат вече хилядолетна практика и пак съдилищата са пълни с тях...
Има ли договор - има и потенциален проблем - това е Но когато сключваш договор за вградена печка - тогава можеш да преглътнеш по-лесно вредите. А когато договора е за дете???

# 2 118

Мисля, че ти отговорих на въпроса. Има си адвокати, тяхна работа е да съставят договора. Естественно те искат пари за услугата ( поне аз не съм чула някой да го прави безплатно). Пък и тика, ако си една от страните, можеш да имаш конкретни изисквания.

Сега ще ти отговоря за трети път, ако разбереш разбереш.
Когато подписвам какъвто и да е договор посещавам адвокат, казвам си изискванията и той ги оформя юридически. Ако ще съм СМ изискванията и условията ми ще са едни, ако търся СМ, то изискванията и условията ми ще са съвсем други. Ако искаш конкретните ми лични изисквания, може да ги обсъдим ако сме страни от договора.

# 2 119
 Laughing
Не, няма да ми излезе пришка да го повтарям!
Жените без матка имат право на своите, на генетично своите деца!
А тези които искат да не си развалят фигурата - да ходят в Украйна и Индия!

# 2 120
В известен смисъл е ласкателно, че смятате адвокатите за магьосници - вълшебници, но не се ли питате защо гражданските съдилища са пълни

# 2 121
  • София
Джам, моля те, не ми скачай сега, защото не търся скандал или заяждане  Peace

още по неетично е да размахваш алтернативата за осиновяване като някакво аспиринче - "я колко много деца има по сиропиталищата". тук много хора се прокламираха за разбиращи от психология, но си упражняват познанията доста едностранчиво  - защо не обясните на предлагащите да се ядат пасти, че решението за осиновяване е акт, до който хората не стигат бързо, лесно, нито са длъжни да стигнат до него, че това е нещо много лично и болезнено, и че е крайно нетактично и невъзпитано да казваш на безплодните - "ами що не осиновите?"

Говоря единствено за хората, които имат нужда от СМ.
Горчивата истина е, че няма закон който да им помогне да износят и да родят. Няма!
Тези жени при всички случаи ще осиновят. Какъвто и режим да се приеме - рестриктивен, нерестриктивен - тези жени ще осиновят

Фусси, защо да ти скачам... ти знаеш много добре, че не всички могат да преглътнат мисълта за осиновяване. и не всички от тези жени ще осиновят. не можем да ги обвиняваме за това, както не можем и да им натрапваме това решение.  аз възразявам в този си постинг срещу онези от писалите тук, които с лека ръка махват в посока към сиропиталището.

# 2 122

Не те разбирам, ти вероятно искаш да получиш такъв текст безплатно?!

Не, евро, искам да знам как КОНКРЕТНО си представяте клаузите и неустойките?

# 2 123
Аха, значи се изживявате наистина като поръчител!. Искате някой да ви износи бебе - трябва сурогатна майка! Ама, било трудно, скъпо и незаконно! Значи, трябва да стане законно? Хайде, не ви интересува как, ама на юристите това им е работата - да правят да струват, ама да го измислят! Кеш енд кери!

Абсолютно.

# 2 124
В известен смисъл е ласкателно, че смятате адвокатите за магьосници - вълшебници, но не се ли питате защо гражданските съдилища са пълни
Имам идея, защото повечето от хората страни по договора са решили, че могат да използват типов модел,  даден им от някой друг ( sorry за офф-а).
А и не всички адвокати, има например хора, които не бих ползвала.

# 2 125
Фуси, наистина не знам как да се овоснова на твоя език.  Ще го направя на моя.
Ражда се детето, чийто баща е жив. Ако закона не трактова майката сурогат като майка, тогава майка е биологичната, която е починала. А ако закона трактова сурогата като майка, то вероятно ще трябва да го разсинови и правата за отглеждане на детето си остават изцяло на биологичния баща.

# 2 126
Цитат
1. По време на бременността поръчващата майка да почине и тогава какво правим... коя е майката
Отглежда г обаща, както става и в останалите случаи, когато майката забременяла като нормалните хора почива по време на раждане или малко след това.

Цитат
2. Поръчителите да се откажат от сделката- хич не е малко вероятно - детето остава на произвола, защото кой ще задължи СМ да го гледа - http://www.youtube.com/watch?v=uVUMltXjfC8
Това предполагам се случва изключително рядко, ако сурогата не иска да задържи детето, става същото което става с оставените за осиновяване деца. Не ми злизайте с номера обаче че ето виждаш ли заради тези деца съм против - това вероятно е 1:1 000 000.

Цитат
3.всеки, ама всеки възможен проблем с договора е проблем за детето, защото ще се влачат по съдилища за него до абитуриентския им бал
Защо винаги прогнозирате най ама най-нелепите ситуации. Договора вероятно ще е един за всички СМ и допускам че ще е максимално обективен за всяка една от страните.

евро,
1. не си разбрала - говорим не за СМ, а за поръчващата майка;
2. редките случаи също подлежат на регулация;
3. прогнозират нелепи работи, защото такава им е работата. ако юриста не може да предвиди възможно най-тежкият вариант в един казус, просто не е юрист.

# 2 127
Сега ще ти отговоря за трети път, ако разбереш разбереш.
Когато подписвам какъвто и да е договор посещавам адвокат, казвам си изискванията и той ги оформя юридически. Ако ще съм СМ изискванията и условията ми ще са едни, ако търся СМ, то изискванията и условията ми ще са съвсем други. Ако искаш конкретните ми лични изисквания, може да ги обсъдим ако сме страни от договора.

Бягаш от въпроса. Адвокатът "стъпва" на нормативна база и преценя ползите и вредите спрямо нея за теб, а такава именно няма.Та въпроса е възможно ли е съществуването на закон, който да изпълни изискванията на всички страни в процедурата за СМ, като същия бъде толкова добър, че да не допуска злоупотреби, корупция и подобни /все пак предмета на договора е човешки живот/и, а не просто предмети/.

# 2 128
аз не разбирам какъв е точно проблемът

# 2 129
може ли ясно да обясните защо сте против такъв закон,това е доброволен акто и никой не натиска никой насила да става сурогатна майка

Общи условия

Активация на акаунт