за сурогатните майки

• 137 924
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 100
Искам да попитам тези, които желаят узаконяването на СМ: как предлагате да се гарантира законово, че СМ ще предаде бебето на поръчителите?

Много искам да прочета конкретен отговор, т.е. как точно си го представяте?

# 2 101
  • Бургас
Сега да не излезе, че жителите на всички държави дето са забранили СМ са шизофреници?

# 2 102
  • Бургас
Искам да попитам тези, които желаят узаконяването на СМ: как предлагате да се гарантира законово, че СМ ще предаде бебето на поръчителите?

Много искам да прочета конкретен отговор, т.е. как точно си го представяте?

Няма да прочетеш. Нито една от тях до сега не е отговорила на въпрос, които е отправен на тема закон и как го виждат. Пеят си все едно и също.

# 2 103
Доказано е че толкова ранно тръгване на ясли имат негативен ефект върху емоционалното развитие на децата

Абсолютно да. От моя гледна точка този факт е неоспорим. Последствията могат лесно да се наблюдават и при нашето поколение, поголовно изоставяно по ясли на по 9-10 месеца. При поколението пък на нашите родители, 1945-1955, да кажем, могат да се наблюдават последствията от казармения домашен режим и авторитарното родителство. Изобщо, човек може много неща сам да забележи, стига да поиска.

# 2 104

Подписва се договор със съответните клаузи в него, както и със съответните неустойки.

# 2 105
Хора как така отричате нещо,което може да даде на някой неизмиримото щастие да е майка.Знаете ли че самите момичета борили се със стерилитет години са готови да станат сурогатни майки и да помогнат,Има договори ,който гарантират правата и на двете страни и на биологичните родители и на сурогатната майка.Има хиляди медицински доказателства,че привързаноста на майката или така нареченият инстинкт на майка се появява при първото засукване ли поне 48 часа след раждзането.Дайте шанс на хората

# 2 106
  • София
Не говорех за осиновяването на Бижу. Говоря за определението й защо някои хора искат да имат дете, износено от СМ.

Аз съм дете, което се е запознало с баща си на 20 години. Припозната съм, т.е. почти осиновена, няколко години по-късно, като се натуткахме и преборихме с бюрокращината. Чудя се на манията по гените, защото аз, като носител на неговите гени, не изпитах никакво трептене като го видях. Дори сега, десетилетие по-късно, не го обичам със същата сила като майка ми (която ме е отгледала), а обичта ми въобще към него се дължи на отношението му към мен, съпруга ми, дъщеря ми.
Не че моят случай пасва на СМ, но просто да споделя, че някои хора не са DNA obsessed.

и ти си DNA obsessed, защото иначе нямаше да родиш генетично свои деца, а щеше да отидеш директно в сиропиталището.
и всички тук, които имаме генетично свои деца, сме DNA obsessed.

стига глупости по тази тема, че непрекъснато се сещам за Мария-Антоанета, която препоръчала на гладните да ядат пасти, щом нямат хляб!

абсурдно, нелепо, безумно, нехуманно и неетично е да обвиняваш хората, следващи основния инстинкт за размножение и предаване на генетичния материал, да наричаш това "мания", особено при положение, че ти самият си се размножил генетично и си удовлетворил същия този инстинкт.
още по неетично е да размахваш алтернативата за осиновяване като някакво аспиринче - "я колко много деца има по сиропиталищата". тук много хора се прокламираха за разбиращи от психология, но си упражняват познанията доста едностранчиво  - защо не обясните на предлагащите да се ядат пасти, че решението за осиновяване е акт, до който хората не стигат бързо, лесно, нито са длъжни да стигнат до него, че това е нещо много лично и болезнено, и че е крайно нетактично и невъзпитано да казваш на безплодните - "ами що не осиновите?"

# 2 107

Подписва се договор със съответните клаузи в него, както и със съответните неустойки.

Точно това ми е интересно: как КОНКРЕТНО си представяте клаузите и неустойките?

# 2 108

Точно това ми е интересно: как КОНКРЕТНО си представяте клаузите и неустойките?

Конкретните неща струват пари, наемаш си адвокат и той ти съставя договор.

# 2 109
Права беше Sesana , само се хабих да пиша май...  Tired

# 2 110
Стига, бе, с това "всеки има право на щастие"! Аман вече! Не разбрахте ли, че изобщо не става въпрос за нечие щастие, а за напълно правен въпрос! Това да не ви е някоя сапунка! Помислете малко не с емоционалната част от мозъците си, а с другата, рационалната!

Добре де, юристите да оставят емоциите и частните пристрастия да го "сготвят" този закон, след като според теб е правен въпрос. При какви обстоятелства да се позволи СМ? Защото освен евентуалната "първична рана" друго в ущърб на детето аз не намирам.

Евро, последно, че вече почвам да се уморявам ... Правния риск за детето е:
1. По време на бременността поръчващата майка да почине и тогава какво правим... коя е майката
2. Поръчителите да се откажат от сделката- хич не е малко вероятно - детето остава на произвола, защото кой ще задължи СМ да го гледа - http://www.youtube.com/watch?v=uVUMltXjfC8
3.всеки, ама всеки възможен проблем с договора е проблем за детето, защото ще се влачат по съдилища за него до абитуриентския им бал

# 2 111

Мисля, че ти отговорих на въпроса. Има си адвокати, тяхна работа е да съставят договора. Естественно те искат пари за услугата ( поне аз не съм чула някой да го прави безплатно). Пък и ти , ако си една от страните, можеш да имаш конкретни изисквания. Нали не смяташ, че за такива неща хората сами си пишат договорите.

# 2 112

Мисля, че ти отговорих на въпроса. Има си адвокати, тяхна работа е да съставят договора. Естественно те искат пари за услугата ( поне аз не съм чула някой да го прави безплатно). Пък и тика, ако си една от страните, можеш да имаш конкретни изисквания.

Въпросът ми беше: как КОНКРЕТНО си представяте клаузите и неустойките?

# 2 113
Цитат
1. По време на бременността поръчващата майка да почине и тогава какво правим... коя е майката
Отглежда г обаща, както става и в останалите случаи, когато майката забременяла като нормалните хора почива по време на раждане или малко след това.

Цитат
2. Поръчителите да се откажат от сделката- хич не е малко вероятно - детето остава на произвола, защото кой ще задължи СМ да го гледа - http://www.youtube.com/watch?v=uVUMltXjfC8
Това предполагам се случва изключително рядко, ако сурогата не иска да задържи детето, става същото което става с оставените за осиновяване деца. Не ми злизайте с номера обаче че ето виждаш ли заради тези деца съм против - това вероятно е 1:1 000 000.

Цитат
3.всеки, ама всеки възможен проблем с договора е проблем за детето, защото ще се влачат по съдилища за него до абитуриентския им бал
Защо винаги прогнозирате най ама най-нелепите ситуации. Договора вероятно ще е един за всички СМ и допускам че ще е максимално обективен за всяка една от страните.

# 2 114
Джам, моля те, не ми скачай сега, защото не търся скандал или заяждане  Peace

още по неетично е да размахваш алтернативата за осиновяване като някакво аспиринче - "я колко много деца има по сиропиталищата". тук много хора се прокламираха за разбиращи от психология, но си упражняват познанията доста едностранчиво  - защо не обясните на предлагащите да се ядат пасти, че решението за осиновяване е акт, до който хората не стигат бързо, лесно, нито са длъжни да стигнат до него, че това е нещо много лично и болезнено, и че е крайно нетактично и невъзпитано да казваш на безплодните - "ами що не осиновите?"

Говоря единствено за хората, които имат нужда от СМ.
Горчивата истина е, че няма закон който да им помогне да износят и да родят. Няма!
Тези жени при всички случаи ще осиновят. Какъвто и режим да се приеме - рестриктивен, нерестриктивен - тези жени ще осиновят

И колкото повече тече и времето и дискусията, толкова повече се убеждавам, че хората, информирани поддръжници на тезата против СМ са повече загрижени за тези жени, от колкото хората, които с лека ръка  викат "Давай, защо не"

Общи условия

Активация на акаунт