за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 235
Ражда се детето, чийто баща е жив. Ако закона не трактова майката сурогат като майка, тогава майка е биологичната, която е починала. А ако закона трактова сурогата като майка, то вероятно ще трябва да го разсинови и правата за отглеждане на детето си остават изцяло на биологичния баща.

Моля юристите да ми обяснят процедурата за разсиновяване и има ли такава в БГ. Също, не разбирам как жена, която не е осиновила детето ще го "разсинови". И би ли позволил българския закон такава гимнастика. Аз лично мисля, че дори да се даде детето на ББ за отглеждане, на което той има право, СМ ще си остане майка с всички произтичащи от това задължения включая месечна издръжка.

Играеш си с думите. По горе в поста си, който ти услужливо не си цитирала, съм написала че не съм наясно с юрист. терминология.

# 2 236
  • София
Значи очакваната успеваемост е 52,6% ако ползваме гръцка клиника, търсих но не намерих някакви доклади от български клиники, дали имаш нещо под ръка?

# 2 237
  • Paris, France
При никакви обстоятелства! Нямаме нужда от такъв закон, защото той не решава проблемите на мнозинството от хората, а на едно мацинство Евентуалние ползи за 30 жени не оправдават евентуалните заплахи и проблеми з цялото общество. Разходите на пари, хора, промяна в другите закони и др. не могат да се компенсират от приходите, от това, че евентуално с не знамкакъв мизерен процент ще се родят няколко бебета, както харченето на въпросите пари в БГ. Освен един такъв закон не отговаря на обичаите в в страната към момента.

Тук не става въпрос за първични или вторични рани, а затова, че не е редно обект на търговски договор да е износването и предаването на човешко същество. Защото на СМ няма да се плаща на настъпила бременност, а на износено и предадено бебе. Моралните традиции в страната също са в противоречие с таков узаконяване на СМ. Твърде малка и бедна държава сме, за да сме сигурно, че един евентуален закон, разрешаващ търговската сурогация ще бъде стриктно контролирана и няма да се допуснат злоупотреби. Няма нарушени права, защото никой не е забранил на нито една жена в страната да забременява, да ражва или да осиновява дете (за последното може би е забранено при някои  извършени престъпления) и по този начин да се сдобие с дее.

Мисля, че законът, такъв, какъвто е в момента (СМ, ако е извършено в чужбина, не се санкционира и детето се записва без проблем на името на БР), е по-благоприятен към ползуващите СМ. Абсолютно съм сигурна, че ако това се уреди със закон, съвсем няма да реши проблемите на такива двойки и даже напротив.

Ражда се детето, чийто баща е жив. Ако закона не трактова майката сурогат като майка, тогава майка е биологичната, която е починала. А ако закона трактова сурогата като майка, то вероятно ще трябва да го разсинови и правата за отглеждане на детето си остават изцяло на биологичния баща.

Моля юристите да ми обяснят процедурата за разсиновяване и има ли такава в БГ. Също, не разбирам как жена, която не е осиновила детето ще го "разсинови". И би ли позволил българския закон такава гимнастика. Аз лично мисля, че дори да се даде детето на ББ за отглеждане, на което той има право, СМ ще си остане майка с всички произтичащи от това задължения включая месечна издръжка.

Играеш си с думите. По горе в поста си, който ти услужливо не си цитирала, съм написала че не съм наясно с юрист. терминология.

Точно затова питам юристите. Както виждаш моля за разяснение на терминологията. Въпросите ми са сериозни и конкретни.

Значи очакваната успеваемост е 52,6% ако ползваме гръцка клиника, търсих но не намерих някакви доклади от български клиники, дали имаш нещо под ръка?

52,6% успеваемост на какво? Бихте ли дефинирали успеваемостта - успешна бременност или раждане на живо дете?

# 2 238

1. За какво принудително изпълнение говорим, когато става дума за доброволен и напълно осъзнат акт?!
2. Приемо-предавателен протокол.  Laughing
3. Не каквито са предпочени ГР, а каквито е редно да се направят от закона за СМ. Пак повтарям никой на сила или неинформиран няма да стане сурогат, това е за съзрели и водени единствено от нуждата да го направят (вероятно екип от много и лазл. мед. лица ще дава оценка за това).
4. 5. 6. - ня няколко места вече отговори, имам мазол на десния показалец.
А на последния - при добре информирани и при правилен подбор - не смятам че ще се стигне до пъклените ти прогнози.

п.п. имам докумет за завършено средно образование.

# 2 239

На нонсенси няма как да се отговори.
Поредното безумно изказване.
Евро не е в час не с юридическата терминология, а с елементарната логика, така че няма с кого да спориш реално.

Иде ми в подписа да си сложа това, че информираните противници на СМ-во са доста по-загрижени за жените със специфични репродуктивни проблеми от подобни изказващи се в горепосочения стил.

# 2 240
  • София

52,6% успеваемост на какво? Бихте ли дефинирали успеваемостта - успешна бременност или раждане на живо дете?

а що не се четете една друга, преди да се питате? така става развален телефон. фоксче пита за успеваемост, евро дава линк, фоксче пита за още линкове, а невена пита фоксче как са дефинирани понятията от линка, дето го е дала евро и нито е неин, нито на фоксче.... направо удивление ме наляга...

Фоксче, мога да разбера евентуалния ти интерес към успеваемостта от инвитро с донорски ембриони, но не мога да разбера каква връзка има с темата? и защо не си потърсиш сама малко данни? мисля, че ти имаше допир с АРТ, следва да си наясно какво е успеваемост, от какво зависи и прочие...

Невена, пишете на клиника Якентро да ги питате как точно е дефинирана тяхната успеваемост - биохимична, клинична бременност или take baby home.

# 2 241
Невена - то си пише -  PREGNANCY %

Miraetta - ти имаш прекрасен подпис, спасявай се!

# 2 242
Не. Мисля че Варна имаха официална, публична статискита, но наистина не съм сигурна.

# 2 243
  • София
Фоксче, мога да разбера евентуалния ти интерес към успеваемостта от инвитро с донорски ембриони, но не мога да разбера каква връзка има с темата? и защо не си потърсиш сама малко данни? мисля, че ти имаше допир с АРТ, следва да си наясно какво е успеваемост, от какво зависи и прочие...
Да, имах допир с АРТ, но никога с донорски АРТ и не съм се интересувала. Интересно ми е, какъв е шансът узаконяването на СМ за 20-30 двойки (нали се разбрахме, че говорим за толкова) да доведе до бременност - според вас поне при половината ще има живородено дете след 36-та седмица. За съжаление не разбирам гръцки и не можах да намеря данни, от едно инвитро ли са тези 52 процента, но приемам, че са от едно. Други данни търсих, но не намерих - обиколих сайтовете на няколко клиники. Питам, понеже може би вие като организация имате такива данни. Също ми е интересно, защо при донорските яйцеклетки няма разделение по възраст, но не искам да поставям повече от един въпрос на изказване, за да не стават дълги цитатите.
Имам и други питания, като например какво правим с увеличения риск за генетични малформации при жени над 35 години?

Джам - сега виждам, не нападай хората при положение, че не си права - аз питах за раждане на живо бебе след 36-та седмица, а то е било за процент бременности - не всички завършват с успех. И защо при мен линка излиза на гръцки  newsm78

# 2 244
Да и аз съм чела преди време статситиката на  д-р Алексадров.
Май там според нея успеваемоссто е най-висока.

52,6% успеваемост при СГ ме се вижда доста висока.
Май трябва да се търси в клиники в страни, в които е разрешено СМ.
За да се направи статистика обаче и да се сравнява трябва да се прави по точно определени критерии, защото така нищо няма да разберам от цифрите.

# 2 245
Да и аз съм чела пради време статситиката на  д-р Алексадров.
Май там според нея успеваемоссто е най-висока.

52,6% успеваемост при СГ ме се вижда доста висока.
Май трябва да се търси в клиники в страни, в които е разрешено СМ.
В Гърция е, поне така разбрах от началните стр. на темата.

Фоксче по възраст - имаш предвид жената ресипиент или жената донор?

# 2 246
  • София
жената донор

# 2 247
като са генетични, би трябвало това да се отнася за майката донор или пък бъркам?

# 2 248
  • София
За съжаление не разбирам гръцки и не можах да намеря данни, от едно инвитро ли са тези 52 процента, но приемам, че са от едно.

по-горе има линкче за превключване на английски.

значи, тия 52% успеваемост от донорски означават, че за 2008-година, общата успеваемост от всички проведени инвитро процедури с донорски яйцеклетки е била 52% или всяко второ инвитро е успешно.

по принцип, редно е да се обявят три вида статистики за всяка група участнички в АРТ (групите са по възраст, по тип стерилитет и по използван материал) - % биохимични бременности (установени с кръвен тест), % клинични бременности (установени с УЗ) и % живородени деца

# 2 249
Т.е всеки втори опит е успешен. Браво на гърците.

Общи условия

Активация на акаунт