за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 250
Не знам за Гърция какви са изискванията (официалните) да станеш донор. В България, до колкото съм запозната трябва жената донор да има живородено здрво дете, да се направят ред изследвания, да се подпишат нотариално някакви документи и естествено мисля че има някакво възрастово ограничение. Имам близка, станала донор, доброволен - мога да попитам със точност ако те интерисува.

Ставам за сега, но а`л би бек! Laughing

# 2 251
Не знам за Гърция какви са изискванията (официалните) да станеш донор. В България, до колкото съм запозната трябва жената донор да има живородено здрво дете, да се направят ред изследвания, да се подпишат нотариално някакви документи и естествено мисля че има някакво възрастово ограничение.

Ограничение за брой няма ли? В един момент /съвсем хипотетично, но вероятно/ може да се срещнат братя и сестри и да решат да се бракосъчетаят. Какво става тогава?

# 2 252
Да, има. Подробности после. Излизаме. Laughing

# 2 253
  • Paris, France
Не знам за Гърция какви са изискванията (официалните) да станеш донор. В България, до колкото съм запозната трябва жената донор да има живородено здрво дете, да се направят ред изследвания, да се подпишат нотариално някакви документи и естествено мисля че има някакво възрастово ограничение.

Ограничение за брой няма ли? В един момент /съвсем хипотетично, но вероятно/ може да се срещнат братя и сестри и да решат да се бракосъчетаят. Какво става тогава?

Тенденцията в европейското законодателство е към достъп до данните на донора. Не съм съвсем сигурна, но мисля, че има регистри с тези данни. Вероятността една жена да стане генетична майка на няколко деца е много малка. За мъже донори има изисквания да нямат повече от определен брой деца на 2 милиона население. Също, когато се изнася сперма се гледа произхода на донора и количеството, което се изнася на 200 000 души население. При изкуствено осеменяване ( в акредитирана клиника) се знае точно кой е донора и има възможност за проверка. В някои държави донорите и децата им имат право на свиждане и да се познават. При всички положения реципиентите имат достъп до информация за донора, макар и не лична. Също винаги може да се влезе в недиректен (чрез медиатор, адвокат или друг администратор) контакт с донора за информация или съдействие с биологичен материал (кръв, костен мозък) ако настане нужда.

# 2 254

Още си чакам отговора защо ми изтриха постовете, посветени на това и на безразборното даряване на яйцеклетки неизвестно от кого и на кого.
В момента това се прави с пълна сила.
Има обяви, размени и пр.
Наистина ли на нито един не му се мисли или е достатъчно пари да падат.

Посъветвах мамите, ползващи донорска яйцеклетка за инсеминация, сами да се снабдят с инфо сега, докато още могат и преди да са платили.

# 2 255
  • Paris, France

Още си чакам отговора защо ми изтриха постовете, посветени на това и на безразборното даряване на яйцеклетки неизвестно от кого и на кого.
Има обяви, размени и пр.

Посъветвах мамите, ползващи донорска яйцеклетка за инсеминация, сами да се снабдят с инфо сега, докато още могат и преди да са платили.

Е, как да се снабдят сами с инфо? Ако донорът не е дал съгласие за предаването на личните му данни, няма как да се предадат на реципиентите. Няма ли в БГ регистър? Не зная как има безразборно даряване на яйцеклетки, след като процедурата е трудна, скъпа, опасна за донорката и не е възможно да се дарят яйцеклетки повече от веднъж или 2 пъти. Самите клиники не приемат, дори доброволно.

# 2 256

Е, как да се снабдят сами с инфо? Ако донорът не е дал съгласие за предаването на личните му данни, няма как да се предадат на реципиентите. Няма ли в БГ регистър? Не зная как има безразборно даряване на яйцеклетки, след като процедурата е трудна, скъпа, опасна за донорката и не е възможно да се дарят яйцеклетки повече от веднъж или 2 пъти. Самите клиники не приемат, дори доброволно.

Официалната страна на нещата е една, а реалната - друга.
Както и при забранената СМ.
Хората сами се намират, водят се в клиниките и т.н.
Прочети обявите.
Официално клиниките не предлагат,  с едно изключение, евентуално.

# 2 257

Що за ирония или подигравка?! Мамите! в проблемно забременяване, които търсят донорска яйцеклетка, за инсеминация!!!

Мираетта, както казва наш приятел "за да бъдеш атеист, трябва да познаваш отлично библията". Моля те спри се!

# 2 258
  • Paris, France
Прочети обявите.

Клиниките на места, където не е разрешено платеното донорство, обикновено не предлагат донори на яйцеклетки. И тук се намира с обяви, и тук плащат под масата. Когато разбрах цената тук ми падна ченето. В клиниката, когато жената си заведе донорка, личните данни на донорката се записват и съхраняват на няколко места. Същото е с донорите на сперма. Не може да няма никъде съхранен архив. Иначе един ден, по случайност, детето има право да съди за бащинство и ако не се намерят данните е напълно възможно да се уреди като наследник, например, особено ако няма вписан баща в акта за раждане. Какво става тогава в БГ ако жена, осеменена от донор със съгласието на съпруга си почине и съпруга и заведе дело за оспорване на произход? ДНК експертизата като покаже, че той не е бащата, много лесно се отърва от дете за чието зачеване се е съгласил. Откъде съда взема документа за съгласие в клиниката?

Що за ирония или подигравка?! Мамите! в проблемно забременяване, които търсят донорска яйцеклетка, за инсеминация!!!

Да, донорската яйцеклетка я търсят точно за инсеминация, не за научни изследвания. Без инсеминация, било то от партньора на реципиента или донорска, няма как да им послужи тази яйцеклетка.

# 2 259
Благодаря,  Невена  Laughing

# 2 260
Прочети обявите.

Клиниките на места, където не е разрешено платеното донорство, обикновено не предлагат донори на яйцеклетки. И тук се намира с обяви, и тук плащат под масата. Когато разбрах цената тук ми падна ченето. В клиниката, когато жената си заведе донорка, личните данни на донорката се записват и съхраняват на няколко места. Същото е с донорите на сперма. Не може да няма никъде съхранен архив. Иначе един ден, по случайност, детето има право да съди за бащинство и ако не се намерят данните е напълно възможно да се уреди като наследник, например, особено ако няма вписан баща в акта за раждане. Какво става тогава в БГ ако жена, осеменена от донор със съгласието на съпруга си почине и съпруга и заведе дело за оспорване на произход? ДНК експертизата като покаже, че той не е бащата, много лесно се отърва от дете за чието зачеване се е съгласил. Откъде съда взема документа за съгласие в клиниката?

Да, донорската яйцеклетка я търсят точно за инсеминация, не за научни изследвания. Без инсеминация, било то от партньора на реципиента или донорска, няма как да им послужи тази яйцеклетка.
[/size]

Е ако заменя в израза думата "инсеминация"  с "оплождане" или със "зачеване"  с донорска яйцеклетка, така вече не би трябвало да дразни ако инсеминация в тесен смисъл свързвате със сперматозоид..
Това прави ли опасността за следващите новородени по-малка ?
В Проблемно е пълно с изказвания как държали реципиентите да останат анонимни ... все едно децата на донорите са безплътни ...
Все едно времето не върви и утре тези деца няма да се влюбват ...

# 2 261
  • Paris, France
Е ако заменя в израза думата "инсеминация"  с "оплождане" или със "зачеване"  с донорска яйцеклетка, така вече не би трябвало да дразни ако инсеминация в тесен смисъл свързвате със сперматозоид..
Това прави ли опасността за следващите новородени по-малка ?
В Проблемно е пълно с изказвания как държали реципиентите да останат анонимни ... все едно децата на донорите са безплътни ...
Все едно времето не върви и утре тези деца няма да се влюбват ...

Зная за заведени дела от деца, заченати с материал от донор за достъп до личните данни на донора и евентуално контакт с него. В Германия, например, а и в много други страни, детето има право да научи тези данни. Но само детето, не и реципиентите. Проблемът е, че при не анонимни дарения, броя на желащите да дарят намалява, а той и при гарантирана анонимност е доста нисък. Кой държи реципиентите да останат анонимни? Ох, не знам, много е сложно.

Ти лично, мислиш ли, че ако дарителството и реципиентството не останат анонимни ще има желаещи? Аз смятам, че най-доброто решение е да има регистри, където детето да може да научи името на донора след като навърши 18г и децата, продукт от такива зачевания да бъдат задължително информирани. Иначе е, куче влачи, диря няма. Липсата на анонимност на донора и връзки с потомството му от донациите могат да го стигматизират в обществото, което и без това не гледа с добро око на дарителите на такъв специфичен материал и думата "донор" се използува за бащи, които не се грижат за децата си.

# 2 262
  • някъде под слънцето...

Има обяви, размени и пр.

В Испания регламента за донорство на яйцеклетки е
Собствени деца, възраст максимум 35години(не съм много сигурна дали не бяха 30 newsm78), добро здравословно състояние, липса на генети4ни заболявания.
Максимален брой дарявания 3 заплаЩане 800 евро за еднократно даряване.
Инфото ми е от преди 3 години, когато имах колежка, която  беШе дарител.Странното е 4е ограни4ението е до три пъти, а тя тогава даряваШе за 4етвърти, или поне каза 4е е сменила клиниката за да може да дари 4етвърти път.
Знам от нея, 4е се попълват документи, за  наследствени заболявания в рода, живи деца, евентуални заболявания на децата и брой на даряванията...
Не е казвала дали са я информирали за резултатите (за4енати ембриони  от нейни яйцеклетки)

# 2 263
  • София
http://www.mh.government.bg/DownloadHandler.ashx?id=1507

ей това регулира асистираната репродукция у нас. тук ще намерите отговор на всички свои въпроси около тази дейност.

а Мираетта ако продължи още малко с влюбванията на донорските ембриони, ще довтаса Людмила Филипова да я съди за плагиатство  Laughing

# 2 264
http://www.mh.government.bg/DownloadHandler.ashx?id=1507

ей това регулира асистираната репродукция у нас. тук ще намерите отговор на всички свои въпроси около тази дейност.

а Мираетта ако продължи още малко с влюбванията на донорските ембриони, ще довтаса Людмила Филипова да я съди за плагиатство  Laughing

Joy
Това го предвидих преди 20-тина страници.

Мираетта, прегледай обявите за компаньонки - там има много непълнолетни.

Общи условия

Активация на акаунт