за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 400
  • Boston, MA
Бубка, а ако отида утре и си купя едно дете, пак ли няма да има значение?

За стотен път, СМ не е продажба на човек.

... Я помисли малко пак? Сигурна ли си? Дали ще мислиш така, ако ти измъкнат детето от ръцете и някъде другаде на далече го гледат с любов?
Ей, хора, спрете се! Децата също имат права, не само майките им!

Ако аз тормозя, мъча, бия и тероризирам децата си, съвсем нормално е да ми ги отнемат. ТОВА са права на дете, не някакви имагинерни права на ембрион.

# 2 401
  • София

Ако аз тормозя, мъча, бия и тероризирам децата си, съвсем нормално е да ми ги отнемат. ТОВА са права на дете, не някакви имагинерни права на ембрион.

Наричаш новородено бебе, ембрион? Защото правата на детето се нарушават, в момента, в който е разделено от майката, която го е износила. А отделянето на бебе от майка му определено е тормоз и мъчение за него.

# 2 402
Бубка, коментарът ми беше върху това:

Кой как се е сдобил с децата си не е важно, гледайте си ги и ги обичайте.  Peace

Както и да е...

# 2 403
Бубка, без да се заяждам

какъв по природата си е договор, според който една жена се зъдължава да износи и роди дете и след това да го предаде на другата страна ...

като изключиш романтичната музика, и махнеш емоциите - остава това - договора за СМ е договор за изработка на дете ... така си е

И ако сте напълно уверени във важността на СМ, не виждам защо ви е необходимо да го украсявате с дантелки и цветчета. СМ си е такова каквото е - договор, чиито предмет е износване, раждане и предаване на дете.

Ако знаете как мога да ви представя една продажба на апартамент....
Да изградиш подслон за двама млади, да сбъднеш мечта на едно семейство, да вдигнеш покрива под който ще тичат малки крачета....
но в същността си е една продажба на апартамент нали?

# 2 404

Според една известна личност от близкото минало:
"Една льжа, повторена сто пьти, става истина."

СМ е порьчка и покупка на човек, посредством продажба на жена с утроба.

# 2 405
Бубка, без да се заяждам

какъв по природата си е договор, според който една жена се зъдължава да износи и роди дете и след това да го предаде на другата страна ...

като изключиш романтичната музика, и махнеш емоциите - остава това - договора за СМ е договор за изработка на дете ... така си е

И ако сте напълно уверени във важността на СМ, не виждам защо ви е необходимо да го украсявате с дантелки и цветчета. СМ си е такова каквото е - договор, чиито предмет е износване, раждане и предаване на дете

Fussii, аз и преди те попитах, но ти май не ми отговори. Какво е лошото на един договор точно?

Сега, ти си юрист и сигурно имаш друга представа, но за мен "договор" не е мръсна дума.

"СМ си е такова каквото е - договор..." СМ има много аспекти - морален, юридически, медицински и т.н. Подозирам, че дори има място и за дантелки и цветчета.

И няма ли кой да я заключи тая тема най-накрая...

# 2 406
договора за СМ е договор за изработка на дете ... така си е

Всъщност договора е за износване на детето. Изработката е от лекари и ембриолози

# 2 407
Бубка, а ако отида утре и си купя едно дете, пак ли няма да има значение?

... Я помисли малко пак? Сигурна ли си? Дали ще мислиш така, ако ти измъкнат детето от ръцете и някъде другаде на далече го гледат с любов?
Ей, хора, спрете се! Децата също имат права, не само майките им!

Да, за теб бебетата не са хора.Шкафчета,чифт обувки,червила-какво са тогава?
Всяко същество,дори животно,щом му е нужен паспорт,за да премине границата има права,които трябва някой да защитава.

Имам една позната,която преди 7 години стана сурогатна майка в Италия.Платиха и 5000 евро и това беше единствената й причина да се съгласи.Имаше две вече големи деца.Бебето го взели веднага след като се родило,даже не й го показали.
Видях я случайно последния път,когато си бях в Бг.Не приличаше на себе си.Останалото ще ви спестя.

Винаги,когато съм с детето ми,особено,когато беше бебе , не го изпускам от поглед.Болни мозъци, решени на всяка цена, на живот и смърт, с всякакви средства, които -винаги,според тях, оправдават целта,да се сдобият с бебе, дебнат от неподозирани ъгли.

Някой попита защо предимно майки, които вече имат деца са против озаконяването на СМ.Ами точно защото са разбрали какво е да имаш дете и да НОСИШ ОТГОВОРНОСТ за него,не за себе си.

# 2 408
Договора по принцип далеч не е мръсна дума.

Договора, който има за предмет човешко същество, аз лично не приемам. За мен хора не могат да се търгуват или да се предмет на сделка ... Имам предвид хора, които не са страни по съответната сделка. Това означава да се приеме, че две лица могат да се договарят по отношение на пълния пакет права на трето лице, без въпросното трето лице да има думата в случая ...

# 2 409
Май никой не обърна внимание на линка към темата, който дадох. Tired

# 2 410
ама Жозефина ... кой се е съмнявал, че това ще са мотивите на повечето СМ... това си е трафик на хора... съжалявам, не искам да драматизирам излишно, но да си затваряме очите и да си мислим за романтични филми...

а някой все пак гледа ли Baby Mama

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=138141&hit=1

# 2 411
В договора по принцип нищо.

Договора, който има за предмет човешко същество, аз лично не приемам. За мен хора не могат да се търгуват или да се предмет на сделка ... Имам предвид хора, които не са страни по съответната сделка. Това означава да се приеме, че две лица могат да се договарят по отношение на пълния пакет права на трето лице, без въпросното трето лице да има думата в случая ...

Ама това не се ли случва по принцип винаги с децата. Вече дадох примера с развода - каква дума има едно двегодишно или дори неродено дете в един развод?

# 2 412
Май никой не обърна внимание на линка към темата, който дадох. Tired

Аз го видях,но и преди да го видя ми беше ясно какво може да мотивира една "благородна жена,която иска да помогне на друга да гушка бебе" да се съгласи на СМ.

# 2 413
детето не е предмет на развода, нито първопричината му

# 2 414
обекта на развода не е детето, нито първопричината ...

Е, и? Не бива ли третирано детето по същия начин? Има ли значение каква е причината, щом последствията са същите?

Общи условия

Активация на акаунт