за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 415
за мен има...

Това, че хората така и така се развеждат и децата нямат думата в повечето случаи не е оправдание да се узакони продажбата на деца. Моля, да се чете без драматизъм и обвинение

нямам капацитета да го обясня по-добре... Peace

Дами, проблема е етичен... или приемаме СМ или не ... не е въпрос на назадничавост/авангардност, на съпричастност/липса на емпатия, моралност/неморалност

# 2 416
ама Жозефина ... кой се е съмнявал, че това ще са мотивите на повечето СМ... това си е трафик на хора... съжалявам, не искам да драматизирам излишно, но да си затваряме очите и да си мислим за романтични филми...

а някой все пак гледа ли Baby Mama

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=138141&hit=1
Tired И смятай, че законът дори още не е приет, Фуска. А след това?

ще се превърне в професия ли, що ли.......

# 2 417
  • Boston, MA

Аз съм гледала, е и? Безумна комедия, като се изключи, че харесвам Тина Фей. Глупави филми ли са ни доказателствата?

Аз исках да ви кажа, преди да скочите като една, че виждам в ежедневието си, сред съучениците на сина ми, деца, идващи, от какви ли не семейства, които са си съвсем нормални и щастливи, а вие, във вашето въображение, бихте ги изкарали какви ли не, ако трябваше да ги опишете, преди да сте ги видели. Че не е такъв ужас.

Жоз, а обърнах. Какво има толкова ужасно в този линк?

За мен бебетата как не са хора ще пропусна.

Бубка, коментарът ми беше върху това:

Кой как се е сдобил с децата си не е важно, гледайте си ги и ги обичайте.  Peace

Както и да е...

Да, така е, разбрах на какво реагираш. Но, наистина, за мен е по-важно как някой се държи с детето си, как го гледа, отколкото откъде е дошло. Не говорим за престъпления, разбира се, затова не разбирам защо се намеси открадването на деца.

# 2 418
филма е по американски наивен, но дава поставя  реални въпроси ...

# 2 419
Бубка, ти питаш КОЕ е ужасното?

Еми тогава няма смисъл въобще повече да се продължава, мисля аз.

Жената там пише "Имам нужда от средства, приет ли е законът за СМ".
Какво повече, извинете? Tired

# 2 420
  • Boston, MA
Продължавам да не разбирам какъв е ужасът. Жената, ако мине предварителните изследвания, вкл. психологически, и е годна да стане СМ, ще бъде заплатена. Има желание да помогне. Има вече две деца.

# 2 421
Тя едва ли умира от желание да помогне, но е притисната от НУЖДАТА ОТ ПАРИ.

Наистина, няма смисъл вече, който разбира-разбира.

# 2 422
Май никой не обърна внимание на линка към темата, който дадох. Tired

Ами да - наистина сигурно ще има немалко жени, които ще се изкушат предимно от парите. Което не е лошо само по себе си - стига да не ги остави травмирани. Такава опасност несъмнено има.

Преди стотина страница постнах линк към резултатите от интервюта с 200 кандидат-СМ. Тия интервюта са правени от психолози с цел да се подберат участнички в програма за СМ в Ню Йорк. Можете да видите критериите за одобрение и критериите за отхвърляне, както и профила на одобрените - MOTIVATIONS OF SURROGATE MOTHERS.

Според мен е очевидно, че не всеки желаещ трябва да става СМ. Дали и как това може да осъществи в България, е неясно засега.

# 2 423
ДжиПи - думата НЕмалко е НЕточна. В България с тази мотивация те ще са МНОГО, но ще се прикриват зад подобни измислени "алтруистични" обяснения.

За да не се изкушавам повече-се разлогвам. По-ясно от това не мога да го кажа, това е.

# 2 424
ДжиПи - думата НЕмалко е НЕточна. В България с тази мотивация те ще са МНОГО, но ще се прикриват зад подобни измислени "алтруистични" обяснения.

За да не се изкушавам повече-се разлогвам. По-ясно от това не мога да го кажа, това е.

Винаги ще има жени, изкушени само от парите и без ясна преценка как би им се отразило. Много или малко - такива има в Гърция, такива има в САЩ, такива има у нас. Въпросът е - възможно ли е да има методи и правила, които да ги отсяват. Ами възможно е.

# 2 425
  • София
детето не е предмет на развода, нито първопричината му

В допълнение. Нали точно при развод съдът се опитва да гарантира, че детето ще продължи контакта си и с двамата родители, както и че родителите няма да прекъснат връзката с детето чрез графици за свиждане и т.н. Освен в крайните случаи когато достъпът на родителя до детето е опасен за детето.
При СМ как са регламентирани контактите на детето с износилата го майка?

# 2 426
  • София
Тия интервюта са правени от психолози с цел да се подберат участнички в програма за СМ в Ню Йорк. Можете да видите критериите за одобрение и критериите за отхвърляне, както и профила на одобрените - MOTIVATIONS OF SURROGATE MOTHERS.

В подбора на участници в прадавния като Биг Брадър и Цената на истината, също участват психолози, това гарантира ли ползата (освен за джоба на продуцентите), безвредността или моралността на тези предавания.

Сред психолозите и лекарите винаги е имало и ще има хора, които с комерсиална цел са склонни да престъпят много норми, включително и такива касаещи професионалната етика. А вероятно други, поставени пред свършен факт се опитват поне да ограничат щетите.

# 2 427
Договора по принцип далеч не е мръсна дума.

Договора, който има за предмет човешко същество, аз лично не приемам. За мен хора не могат да се търгуват или да се предмет на сделка ... Имам предвид хора, които не са страни по съответната сделка. Това означава да се приеме, че две лица могат да се договарят по отношение на пълния пакет права на трето лице, без въпросното трето лице да има думата в случая ...

Осиновяването не става ли също с договор? ( въпроса не е тенденциозен просто ме интересува)

# 2 428
Стана дума вече за това - не става с договор.

# 2 429
Стана дума вече за това - не става с договор.

А как?

Общи условия

Активация на акаунт