за сурогатните майки

• 137 899
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 195
Имам молба-направете ми едно копи-пейст на инфото от блога, на работа нямам достъпи до персонални сайтове, блокира ме.

# 196
не... много се извинявам просто исках да покажа на Джуличка че имам бегла представа от незаконните осиновявания у нас... да ми се чудиш на акъла пред кого се доказвам...
Ще ти пратя линк на лични. Статиите в блога не са съвсем по темата

# 197
-как без мед. персонал да знае какво се случва  става магията ?
Мед. персонал знае предполагам.

# 198
Има хора вскякави по света. Не приемането на другото не го прави автомачино "лошо".Имам близки к минаха през над 7 инвитро процедури, над 10 осеменявания и отказват да осиновят дете. Родиха свои след 12 години мъка,над 200 хиляди долара сметки и много много болка. Дали това би било моето решение-едва ли,но това не го прави грешно.Същотро важи и защо някой би избрал СМ пред осиновяване при равни други условия (легалност на процеса),това което знам е че никой няма право да съди ако не е сърбал същата каша.

# 199
Виж никой никого не съди  Laughing - изказват се мнения, които напълно нормално съдържат в себе си оценки. Някой сте  по-безпристрастни, други не сме  Wink, но не съм прочела досега "Вие сте .... защото" Така че присъди не виждам някой да е издал  Peace

просто у нас трябва да се проведе цивилизован дебат - публичен с участието на професионалисти - психолози, лекари,  юристи

И ако се приеме след такъв дебат - ОК! Ако не - пак ОК. Но разговор трябва да има - а не да ни се сервира едно недодялано и необмислено временно решение

# 200
Въпросчето ми остава и моля да отговориш и от гледната точка на сурогатна майка -как без мед. персонал да знае какво се случва  става магията ?

..................Виж нивото на масата хора по-горе...............

И понеже нивото на масата е доста ниско според теб, за това масата няма да ти отговори, защото смята за обида написаното от теб!
И ще приеме обидите ти с мълчание, а не с нови обиди.  Crossing Arms
Ай със здраве.

# 201
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да, точно така трябва да е, Fussii.
И дано да стане.
Защото все повече се уверявам, че некомпетентни хора взимат съответни на възможностите си решения.
Не конкретно по въпроса, а въобще - което ни върти в омагьосан кръг десетилетия наред...
Уж демокрация, уж вазможности, а пък нъц.

И на мен ми прозвуча обидно това за масата, ама както и да е.
Нали диалогът трябва да е цивилизован?

# 202
  • Варненска клюкарка
Комерсиално е да, но кое е безплатно днес?Дават се луди пари за ин витро  или за донорски яйцеклетки, а защо тези които не могат да износят бременност,но финансово могат да си позволят друг вариант да не им се позволи да опитат?В САЩ метода е позволен от 30 години, в Италия ,която се цитира тези дни ,също се прави от години-все цивилизовани общества,а ние винаги се пишем по-големи католици от папата...

Няма да коментирам, само държа на истината и коректността:

1. При ин витро процедурите се заплащат
- медикаментите
- процедурата, т. е труда на лекаря

2. При СМ се дължи горното плюс бонус за майката - Затова се нарича Комерсиално!!!

В САЩ е позволено единствено в Калифорния и още един щат - който иска да проверява.
В италия категорично е забранено!

Не мога да разбера, нарочно ли давате лъжлива информация или просто разчитате единствено на сп. Блясък

Списание Блясък съм чела преди 14-15 г.-бях тийнейджърка тогава.Хубаво си ме цитирала,но си пропуснала да споменеш нещо за високата цена на донорските яйцеклетки или според теб това не се брои?А колкото до двата щата, достатъчен е и един,щом има желаещи-спирка няма Wink

# 203
Самоцитирам се частично от другата тема и ще ми се Miraetta (предвид солидните знания, които демонстрира) да ми отговори на първия въпрос, който зададох.

Сурогатната майка, в моето виждане, е хуманна  като практика  Peace само ако се налага да се спаси дете на загинала бременна.

Би ли пояснила? Благодаря Simple Smile

За САЩ в повечето щати е забранено.

Кои щати моля? (мормони, католици, протестанти, методисти и още 1 млн църкви на територията им. Питайте гугъл за влиянието на църквата в САЩ в определени щати, много неща могат да излязат).

И да допопълня:

...... Ако тази "мама" изчезне детето преживява почти смъртоносен шок, който се запечатва подсъзнателно във всяка негова клетка и то вече не е в състояние да се довери и да обича никого безрезервно в живота си.

Confused можеше и да се замисля, ако нямах новородено и ако не бях жена.
Но вярвам, че жените сме благословени да изпитваме обич - несравнима, пълна и безрезервна.

Ватикана със сигурност няма да позволи СМ. Папата е и против противозачатъчните все пак.

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 20:23 от Niki1

# 204
Не бих станала сурогатна майка за абсолютно никого.
Не бих използвала сурогатна майка при никакви обстоятелства.
Не одобрявам узаконяването на сурогатното майчинство.

Темата е дискутирана многократно.
Искрено се надявам здравия разум да продължи да надделява.

Peace Peace Peace
Като филм на ужасите ми идва сурогатството.

Май една анкетка , би показала най-добре .... "за" и "против" ,  в какво съотношение са newsm78

# 205
  • Вън от пространство и време
...... Ако тази "мама" изчезне детето преживява почти смъртоносен шок, който се запечатва подсъзнателно във всяка негова клетка и то вече не е в състояние да се довери и да обича никого безрезервно в живота си.

Confused можеше и да се замисля, ако нямах новородено и ако не бях жена.
Но вярвам, че жените сме благословени да изпитваме обич - несравнима, пълна и безрезервна.

Вярваш, защото си получила първичната сигурност от майка си когато е трябвало... и защото отказваш да четеш изповеди на пораснали осиновени деца.

Той и шопа си мисли, че "от Витоша по-високо нема и от Искаро по-дълбоко нема" и ако му кажа че има, сигурно и той би реагирал с  Confused

# 206
  • София
Каква помощ  , уважаема жената от телефона ясно си го каза  -прави го за ПАРИ. А ти чак и се възхищаваш. Горките хора, които опират до " помощта" на жени инкубатори..На мен ми е любопитно, как аджеба ще си го усещаш това детенце в теб, ще го гледаш на видиозона, ще го  усещаш как рита  и живее в теб.След 9месеца обаче ти  си даваш "вързопа" , защото за жените инкубатори, това е точно  това и си взимаш паричките. Ако се прави безвъзмездно за приятелка , сестра , роднина да, но срещу пари си е...направо нямам думи.
Няма разлика м/у жените инкубатори и мангалките , които си продават децата в Гърция

# 207
  • Sofia

Да, но едната ще бъде освен биологична и всичко останало. Много по-важно е как ще бъде отгледано и обгрижено едно дете, а не от кого ще бъде родено. Нима ще отречете това?
Вестниците са пълни с потрисащи истории на деца жестоко малтретирани от родните си родители - майки и бащи. Форумът е пълен с възмущение относно тези случаи.
И същевременно практиката познава безкрайно много истории в които не биологични родители са отгледали, създали, човек, дарили са го с цялата любов, без да са го заченали и износили.

Точно защото не го отричам, а го смятам за най-важното затова ми е неразбираемо кому е нужно СМ.
Би ли обяснила, моля. Попитах и в другата тема но не получих отговор.
Самоцитирам се и продължавам да се надявам на отговор.

Sharky43, след като смяташ, че по-важното е третото, кой те отглежда от раждането, защо така настървено защитаваш сурогатното майчинство.
Разбирам "Искам детето ми да носи моите гени, дори и да го износи и роди друга жена".
Също така разбирам "Искам аз да износя и родя детето си дори и да не носи моя генетичен материал".
Тези двете ги разбирам дори и да не ги споделям. Твоето мнение за отглеждането от една страна и защитата на горните две ми е напълно непонятна. Би ли пояснила, ако обичаш. Не е заяждане, наистина ми е интересно, защото не мога да го разбера.
Да не би тайната да е в "от раждането"
Благодаря предварително.

Не зная какъв е отговора Simple Smile
Вероятно всяко семейство в това положение има своя отговор, но аз не зная техните мотиви.
Може би е стремеж изначален, човешки. Закодирана потребност от как свят светува да продължим рода си, да предадем най-доброто от себе си на своето поколение. Или може би желанието, ако щеш егоцентризма ни да се огледаме в нечии малки очи. Да открием себе си, нашето по-добро издание.
Вероятно поради това хората първо правят опити да родят свои деца и когато не успеят - осиновяват. Ако не бе съществено за тях, нямаше да зачеват и раждат, а направо щяха да взимат на готово нечии вече родени и изоставени или пък осиротели  дечица. Но не е така, независимо, че изглежда далеч по-лесно. А и житейски по-справедливо.

Може би там някъде е отговора на твоя въпрос. Само гадая, тъй като аз самата нямам такъв опит.

# 208
Ганка, спести си иронията, моля. Моята съседка, с която родихме децата си е осиновена. Може и да ме лъже, но по всичко личи, че е безрезервно обича децата си.
Възможно е да си права, но ми е трудно да го приема.

# 209
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
В тази тема участват ли жени, които в момента се борят с проблемно забременяване?
Или само такива, които са взели своето решение? Просто питам.

Общи условия

Активация на акаунт